Δήμητρα Δημάκου
    Ιουλ 29, 8:35μμ

    Ήρθε το νέο σου air-condition; Tips για σωστή εγκατάσταση!

    Μόλις πήρες καινούριο air-condition και ψάχνεις το σωστό σημείο για την τοποθέτησή του; ...Εδώ σε έχουμε! Διάβασε τα παρακάτω tips, για να επιλέξεις το σωστό σημείο για την εγκατάσταση του νέου σου…

    image (9)

    Μόλις πήρες καινούριο air-condition και ψάχνεις το σωστό σημείο για την τοποθέτησή του; ...Εδώ σε έχουμε! Διάβασε τα παρακάτω tips, για να επιλέξεις το σωστό σημείο για την εγκατάσταση του νέου σου κλιματιστικού. Ώστε να απολαμβάνεις τη μέγιστη απόδοση με το χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης. air-condition εγκατάσταση

    Tip No.01

    Βρες ένα κενό σημείο, που δεν έχει μπροστά κάποιο έπιπλο, τοίχο ή πόρτα. Έτσι, ο παραγόμενος αέρας θα κυκλοφορεί αποτελεσματικά στο δωμάτιο.

    Tip No.02

    Τοποθέτησε την εσωτερική μονάδα A/C μακριά από συσκευές, που παράγουν θερμότητα. Μία τέτοια συσκευή μπορεί να είναι ένας φούρνος, ένας θερμοπομπός ή ένα καλοριφέρ. Και αυτό διότι, το A/C θα «αντιλαμβάνεται» λάθος τη θερμοκρασία του χώρου, με αποτέλεσμα το μοτέρ να συνεχίζει να δουλεύει ασταμάτητα. Κάτι παρόμοιο, συμβαίνει και στην περίπτωση, που η συσκευή είναι εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία.

    Tip Νο.03

    Διάλεξε να εγκαταστήσεις το κλιματιστικό σε ένα ψηλό σημείο, για να διανεμηθεί αποτελεσματικά ο ζεστός/δροσερός αέρας σε όλα τα τετραγωνικά του χώρου. Ένα extra «σωτήριο» tip… Να αφήσεις λίγα εκατοστά απόσταση από το ταβάνι. Πρώτον για να «αναπνέει» η συσκευή και δεύτερον για πιο εύκολη συντήρηση. Σκέψου πόσο ευκολότερη θα είναι η διαδικασία καθαρισμού των φίλτρων!

    Tip No.04

    που να τοποθετήσεις το air- conditionΑυτό το tip είναι sos-άκι! Όταν το δωμάτιο, που θες να εγκαταστήσεις την εσωτερική μονάδα του A/C είναι ορθογώνιο, τότε επίλεξε τον μικρότερο σε πλάτος τοίχο. Γιατί; Καθώς ο απέναντι τοίχος είναι σε μεγάλη απόσταση, η κίνηση που ακολουθεί ο παραγόμενος αέρας στο δωμάτιο είναι αποδοτικότερη. Στην αντίθετη περίπτωση, ο κύκλος του παραγόμενου αέρα είναι μικρότερος, με αποτέλεσμα το κλιματιστικό να «μπερδεύεται» με την υπάρχουσα θερμοκρασία του χώρου και να σταματάει να ψύχει/θερμαίνει το χώρο.

    Tip Νο.05

    Επίλεξε ένα σημείο για την τοποθέτησή του, στο οποίο δε θα εκτίθεσαι άμεσα στα παραγόμενα ρεύματα αέρα. Μπορεί να το απολαμβάνεις, όταν δροσερά «κύματα» έρχονται κατά πάνω σου. Όμως! Όταν αυτό γίνεται για πολλή ώρα, τότε ενδεχομένως ο πονοκέφαλος ή το κρυολόγημα... να σου χτυπήσουν την πόρτα!

    Tip No.06

    Για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, επίλεξε ένα σκιερό σημείο, που θα έχεις εύκολη πρόσβαση, στην περίπτωση που θα χρειαστεί service.

    Εννοείται ότι ο κάθε χώρος έχεις τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Ωστόσο, μπορείς να έχεις ως οδηγό τα παραπάνω tips, για τη σωστότερη τοποθέτηση της εσωτερικής & της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
    Για περισσότερες πληροφορίες, διάβασε τον αναλυτικό οδηγό αγοράς, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!