Απελευθέρωσε τη δημιουργικότητα σου στα Windows με το Copilot

    Ότι κι αν σε ενδιαφέρει -από την περιήγηση στο Διαδίκτυο, την αναζήτηση απαντήσεων, την εξερεύνηση των δημιουργικών δυνατοτήτων σου ή τη δημιουργία πιο χρήσιμου περιεχομένου, το Copilot μπορεί να σε βοηθήσει να αποκαλύψεις νέες δυνατότητες.

    Copilot

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) αποκτά σιγά, σιγά όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή μας και θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο των Windows και της υπηρεσίας Microsoft 365 χάρη στον συμπλοηγό Τεχνητής Νοημοσύνης «Copilot» που σε βοηθά να απελευθερώσεις τη δημιουργικότητα σου και να μεταμορφώσεις τον τρόπο που εργάζεσαι. Τι είναι όμως η Τεχνητή Νοημοσύνη;

     

    Με απλά λόγια, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) είναι η προσομοίωση της ανθρώπινης νοημοσύνης από μηχανές, ιδίως από υπολογιστές. Η Τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εκτελεί εργασίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως είναι η οπτική αντίληψη, η αναγνώριση ομιλίας, η λήψη αποφάσεων και η μετάφραση. 

     

    Παρακάτω, ακολουθούν μερικοί όροι που μπορεί να ακούσεις σε συζητήσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη:

     

    🖥 Η τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται σε κανόνες λειτουργεί με βάση ένα σύνολο προκαθορισμένων κανόνων και λογικής. Αυτός ο τύπος τεχνητής νοημοσύνης είναι χρήσιμος για την επίλυση μαθηματικών εξισώσεων ή την παραγωγή λογικών προτάσεων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση μεγάλων συνόλων ταχέως κινούμενων δεδομένων για τον εντοπισμό μοτίβων και τον εντοπισμό πραγμάτων όπως η πιθανή απάτη.

     

    🖥Η μηχανική εκμάθηση περιλαμβάνει εκπαίδευση σε ένα σύστημα υπολογιστή για την αναγνώριση μοτίβων σε δεδομένα. Η αναγνώριση εικόνας και ομιλίας είναι παραδείγματα μηχανικής εκμάθησης.

     

    🖥Η βαθιά εκμάθηση είναι μια μορφή μηχανικής εκμάθησης όπου χρησιμοποιούνται επίπεδα νευρωνικών δικτύων για την επεξεργασία δεδομένων και τη λήψη αποφάσεων. Ένα σύστημα βαθιάς εκμάθησης εξετάζει τεράστιες ποσότητες δεδομένων και μαθαίνει εντοπίζοντας μοτίβα. Η τεχνητή νοημοσύνη βαθιάς εκμάθησης χρησιμοποιείται για εργασίες όπως η αναγνώριση εικόνας και ομιλίας, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας και η πραγματοποίηση προβλέψεων σχετικά με το μέλλον με βάση δεδομένα. Αποτελεί βασικό μέρος της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα αυτοκινούμενα οχήματα.

     

    🖥Η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP ή Natural Language Processing) επιτρέπει στους υπολογιστές να κατανοούν και να ερμηνεύουν την ανθρώπινη γλώσσα. Αυτός ο τύπος τεχνητής νοημοσύνης είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους, καθώς χρησιμοποιείται σε bot συνομιλίας, εικονικούς βοηθούς και λογισμικό μετάφρασης. Η NLP είναι αυτή που χρησιμοποιείς όταν αλληλεπιδράς με το Copilot χρησιμοποιώντας απλές οδηγίες στα Αγγλικά (στο μέλλον θα μπορείς να το κάνεις και στα Ελληνικά).

     

    🖥Η Γενετική ή Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια άλλη μορφή τεχνητής νοημοσύνης που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο το Copilot κάνει αυτό που κάνει. Δημιουργεί νέο γραπτό, οπτικό και ακουστικό περιεχόμενο μέσω υπαρχόντων δεδομένων ή εισαγωγής τους από τον άνθρωπο. Το ChatGPT από την OpenAI αποτελεί AI, στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει το "G" στο όνομα του.

    Βελτίωσε τις εμπειρίες σου

    Ότι κι αν σε ενδιαφέρει -από την περιήγηση στο Διαδίκτυο, την αναζήτηση απαντήσεων, την εξερεύνηση των δημιουργικών δυνατοτήτων σου ή τη δημιουργία πιο χρήσιμου περιεχομένου, το Copilot μπορεί να σε βοηθήσει να αποκαλύψεις νέες δυνατότητες.

     

    Microsoft Copilot

     

    Μπορείς να επιτύχεις οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς με τον καθημερινό σου βοηθό AI. Το Copilot είναι διαθέσιμο σε διαφορετικές μορφές (π.χ. ως app για κινητά και φορητές συσκευές, στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge κ.ά). 

     

    Πάρε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης εν κινήσει

     

    Ολοκλήρωσε τις εργασίες σου πιο γρήγορα με τον τρόπο που θέλεις, όταν θέλεις, με την εφαρμογή Copilot. Αναζήτησε με τη φωνή σου ή ακόμα και μια εικόνα για μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο βρίσκεις πληροφορίες ή απελευθέρωσε τη δημιουργικότητά σου αυτήν τη στιγμή με το DALL-E 3.

    copilot
    ©Microsoft

     

    Το πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζεται από τεχνολογία AI

     

    Εξερεύνησε δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνολογία AI ενσωματωμένες απευθείας στο Edge. Με την πιο έξυπνη περιήγηση στο Edge, μπορείτε να αναζητήσεις και να βρεις, να δημιουργήσεις και να εκτελέσεις εργασίες που δεν είχες φανταστεί ποτέ.

     

    copilot
    ©Microsoft

     

    Μεταφορά της ισχύς της τεχνολογίας AI στην επιφάνεια εργασίας σου

     

    Ανακάλυψε όλους τους έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορείς να ενισχύσεις την καθημερινότητά σου με το Copilot στα Windows. Βελτίωσε τη δημιουργικότητα, απλοποιήστε τις εργασίες και μείνε συγκεντρωμένος. Άνοιξε τα εύχρηστα εργαλεία με ένα απλό πάτημα πλήκτρου ή άφησε τα στην άκρη όταν δεν χρειάζεσαι βοήθεια.

     

    copilot
    ©Microsoft

     

    Ανακάλυψε τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) με το Copilot στα Windows

     

    Απόλαυσε την καλύτερη εμπειρία με τα Windows 11. Μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που ενισχύονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Copilot στα Windows μπορεί να βελτιστοποιήσει την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα σου.

    Τι είναι το Copilot στα Windows;

    Το Copilot στα Windows είναι ένας βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη που σε βοηθά να βρεις απαντήσεις και εμπνεύσεις από όλο τον ιστό, υποστηρίζει τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία και σε βοηθά να επικεντρωθείς στην τρέχουσα εργασία σου. Βρες το Copilot στα Windows στη γραμμή εργασιών ή πάτησε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + C για γρήγορη πρόσβαση. Και αν το πληκτρολόγιό σας διαθέτει το πλήκτρο Copilot, η εκκίνηση του στα Windows είναι εξίσου άμεση.

     

    copilot
    © Microsoft

     

    Λάβε βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι χρησιμοποιώντας το Copilot στα Windows

     

    Το Copilot στα Windows σε βοηθά να παραμείνεις συγκεντρωμένος ενώ εκτελεί τις εργασίες που του έχεις ζητήσει να κάνει. Από την προσαρμογή των ρυθμίσεων του υπολογιστή μέχρι την οργάνωση των παραθύρων με το Snap Assist, το Copilot στα Windows εξοικονομεί χρόνο και σς βοηθά να είσαι πιο αποτελεσματικός.

     

    copilot
    © Microsoft

     

    Λάβε απαντήσεις, έμπνευση και περιλήψεις

     

    Ξεκίνησε το επόμενο δημιουργικό σου έργο με ιδέες και πληροφορίες που πυροδοτούν την εφευρετικότητά σου. Οι λειτουργίες του Copilot στα Windows με τεχνητή νοημοσύνη παρέχουν γρήγορα σχετικές απαντήσεις και επιτρέπουν να κάνεις περαιτέρω ερωτήσεις στο ίδιο θέμα ή ακόμα και να δημιουργήσουν εικόνες από τις ιδέες σου.

     

    copilot
    © Microsoft

     

    Το Copilot βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση

     

    Άφησε το στην άκρη όταν δεν χρειάζεσαι τη βοήθειά του ή ενεργοποίησε το με το πάτημα ενός πλήκτρου για να χρησιμοποιήσεις τα υπερσύγχρονα εργαλεία του. Το Copilot προσφέρει επίσης βοήθεια ενώ εργάζεσαι στο διαδίκτυο και στις εφαρμογές των Windows.

     

    copilot
    © Microsoft

     

    Μερικά εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με το Copilot στα Windows:

     

    🖥Paint

    Το Paint διαθέτει τώρα νέα εργαλεία που σε βοηθούν να επεξεργάζεσαι φωτογραφίες σαν επαγγελματίας και να δημιουργείς τέχνη σαν οραματιστής.

    🖥Photos

    Μπορείς να περικόψεις, να διαγράψεις και να προσαρμόσεις τα χρώματα και τον φωτισμό - η εφαρμογή Φωτογραφίες μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τις φωτογραφίες σου καλύτερες και όπως τις θες ακριβώς.

    🖥Snipping Tool

    Το AI στο Εργαλείο Αποκομμάτων διευκολύνει την επεξεργασία, επιτρέποντάς σου να αντιγράψεις και να διορθώσεις κείμενο από μια εικόνα ενός στιγμιότυπου οθόνης.

    🖥Clipchamp

    Στο Microsoft Clipchamp, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σου δίνει ένα προβάδισμα όταν επεξεργάζεσαι υλικό για να σε βοηθήσει να δημοσιεύσεις το αριστούργημα σου ταχύτερα.

    🖥Windows Ink

    Ζωγράφισε, σχεδίασε και πλοηγήσου με έξυπνο τρόπο. Τώρα δεν υπάρχει λόγος να αφήσεις το στυλό κάτω όταν χρησιμοποιείς τα Windows 11.

    🖥Smart App Control

    Ο Έξυπνος έλεγχος εφαρμογών χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να προβλέψει ποιες εφαρμογές είναι ασφαλείς για λήψη και εκτέλεση στα Windows 11.

     

    Ξεκίνησε με το Copilot στα Windows

    Τα Windows είναι η πρώτη πλατφόρμα PC που παρέχει κεντρική βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Μαζί με το Microsoft Copilot (πρώην Bing Chat), το Copilot στα Windows σε βοηθά να βρεις απαντήσεις και εμπνεύσεις από όλο το διαδίκτυο, υποστηρίζει τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία και σε βοηθά να επικεντρωθείς στην τρέχουσα εργασία. Κάνε περισσότερα με το Copilot στα Windows!

     

    Για να ξεκινήσεις, απλώς πάτησε το πλήκτρο με το εικονίδιο των Windows + C ή χρησιμοποίησε το εικονίδιο Copilot στα Windows που βρίσκεται στο δεξί άκρο της γραμμής εργασιών. Το ίδιο μπορείς να κάνεις αν έχεις στη διάθεση σου ένα πληκτρολόγιο που έχει ενσωματωμένο πλήκτρο Copilot. Το Copilot στα Windows συνδέεται με το Microsoft Copilot (παλαιότερα γνωστό ως Bing Chat) χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό Microsoft ή τον ίδιο λογαριασμό Microsoft Entra που χρησιμοποιείς για τη σύνδεση στα Windows για να παρέχει εξατομικευμένη βοήθεια και πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών.

     

    copilot
    © Microsoft

     

    Αλληλεπίδραση με το Copilot στα Windows 

     

    Το Copilot στα Windows έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει απρόσκοπτα την παραγωγικότητα σου. Από προεπιλογή, εμφανίζεται ως επικάλυψη πλευρικής γραμμής στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας, επιτρέποντάς σου να έχεις πρόσβαση στις λειτουργίες του χωρίς να διακόπτεις τη ροή εργασίας σου. Λειτουργεί όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, παρέχοντας την ευελιξία να το χρησιμοποιείς όπως χρειάζεται.

     

    Για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, μπορείς να επιλέξεις τη λειτουργία δίπλα-δίπλα, κάνοντας κλικ στο κουμπί Εμφάνιση δίπλα-δίπλα που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Σε αυτή τη λειτουργία, το Copilot εκτελείται παράλληλα με τις ενεργές εφαρμογές σου χωρίς να επικαλύπτει το περιεχόμενο της επιφάνειας εργασίας, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη πρόσβαση τόσο στην εργασία σου όσο και στις λειτουργίες του Copilot.

     

    Το Copilot στα Windows ανοιχτό δεν παρεμποδίζει τη χρήση του Snap Assist- μπορείς να τακτοποιήσεις τα παράθυρα των ανοιχτών εφαρμογών σας ακριβώς όπως τα θέλεις. Όταν χρησιμοποιείς Alt + Tab για να μεταφέρεις την εστίαση σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή από το Copilot στα Windows, χρησιμοποίησε το πλήκτρο Windows + C για να μεταφέρεις την εστίαση πίσω στο Copilot στα Windows όταν χρειάζεται. Αν χρειαστεί να κλείσεις το Copilot στα Windows, απλά επίλεξε το στην κορυφή όπως θα έκανες για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Όταν ανοίξεις ξανά το Copilot στα Windows, ανοίγει ακριβώς όπως το άφησες με το προηγούμενο περιεχόμενο της συνομιλίας σας ανέπαφο. Το Copilot στα Windows σέβεται επίσης το θέμα των Windows, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων υψηλής αντίθεσης.

     

    Βελτίωσε τις εμπειρίες σου

     

    Ό,τι κι αν σε ενδιαφέρει -από την περιήγηση στο web, την αναζήτηση απαντήσεων, την εξερεύνηση των δημιουργικών δυνατοτήτων σου ή τη δημιουργία πιο χρήσιμου περιεχομένου- το Copilot μπορεί να σε βοηθήσει προσφέροντας και αξιοποιώντας νέες, πρωτόγνωρες δυνατότητες.

     

    Συνομιλία με το Copilot στα Windows 

     

    Μπορείς να κάνεις στο Copilot στα Windows μια σειρά από ερωτήσεις, από απλές έως πολύπλοκες. Αν θέλεις να καλέσεις την οικογένειά σου στην Κύπρο, μπορείς να ελέγξεις γρήγορα την τοπική ώρα για να βεβαιωθείς ότι δεν τους ξυπνάς στη μέση της νύχτας. Θέλεις να προγραμματίσεις ένα ταξίδι για να τους επισκεφθείς στην Κύπρο; Ρώτησε το Copilot στα Windows για να βρεις πτήσεις και καταλύματα για τις χειμωνιάτικες διακοπές. Ενώ πληκτρολογείς στο παράθυρο συνομιλίας, το Microsoft Copilot παρέχει βοήθεια αυτόματης συμπλήρωσης για να διευκολύνει τη συνομιλία. Απλώς χρησιμοποίησε την καρτέλα Tab για να αποδεχτείς το προτεινόμενο κείμενο. Για να ξεκινήσεις από την αρχή ένα νέο θέμα συνομιλίας, χρησιμοποίησε το κουμπί Νέο θέμα για να διαγράψεις την προηγούμενη συνομιλία σου. 

     

    copilot
    © Microsoft

     

    Το Copilot στα Windows έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το πλαίσιο του Microsoft Edge για να βελτιώσει την απάντηση. Μπορείς να του ζητήσεις να συνοψίσει μια ιστοσελίδα που βλέπεις χωρίς να χρειάζεται να δώσεις τη διεύθυνση της ιστοσελίδας ή να αντιγράψεις και να επικολλήσεις μεγάλο κείμενο. Το Copilot στα Windows ενσωματώνεται με το πρόχειρο και παρέχει δυνατότητα μεταφοράς και εναπόθεσης εικόνων για να παρέχει πλούσια αλληλεπίδραση, επιτρέποντάς σου να κάνεις τα πράγματα πιο γρήγορα.

     

    copilot
    © Microsoft

     

    Τρεις διαφορετικοί τόνοι συνομιλίας είναι διαθέσιμοι για το Copilot στα Windows. Μπορείς να αλλάξεις τον τόνο της συνομιλίας από το Precise, το οποίο επικεντρώνεται σε πιο σύντομες, πιο εστιασμένες στην αναζήτηση απαντήσεις, στο Creative, το οποίο δίνει απαντήσεις που είναι μεγαλύτερες και πιο περιγραφικές. Η μεσαία ρύθμιση, Ισορροπημένη, βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο.

     

    copilot
    © Microsoft

     

    Το Copilot στα Windows μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις αποδοτικότερος και αποτελεσματικότερος

     

    Το Copilot στα Windows σου δίνει τη δυνατότητα να εκτελείς τυπικές εργασίες και να αλλάζεις ρυθμίσεις στα Windows. Άλλαξε το θέμα των Windows από ανοιχτή σε σκοτεινή λειτουργία, ενεργοποίησε τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε» ή πρόσθεσε συσκευές Bluetooth. Μπορείς ακόμη και να ανοίγεις εφαρμογές, να οργανώνεις τα παράθυρα των εφαρμογών σου και πολλά άλλα!

     

     

     Αλλαγή των ρυθμίσεων των Windows 

    Στο παράθυρο συνομιλίας δοκιμάστε κάποιες από τις παρακάτω προτροπές:

    Ενεργοποίησε τη σκοτεινή λειτουργία

    Σίγαση ήχου

    Μείωσε την ένταση του ήχου

    Άλλαξε την ταπετσαρία

    Ενεργοποίησε το Bluetooth

    Σίγαση των ειδοποιήσεών μου

     

    Εκτέλεση κοινών εργασιών

    Στο παράθυρο συνομιλίας δοκιμάστε κάποιες από τις παρακάτω προτροπές:

    Πάρε ένα στιγμιότυπο οθόνης

    Όρισε ένα χρονοδιακόπτη εστίασης για 30 λεπτά

    Άνοιξε την Εξερεύνηση αρχείων

    Πάρε ένα στιγμιότυπο των παραθύρων μου

    Πρόσθεσε ένα πληκτρολόγιο

    Εκκίνησε την εκτύπωση οθόνης

    Εκκίνησε την εφαρμογή

     

    Εκκίνηση προγραμμάτων αντιμετώπισης προβλημάτων

    Στο παράθυρο συνομιλίας δοκιμάστε κάποιες από τις παρακάτω προτροπές:

    Γιατί δεν λειτουργεί ο ήχος μου;

    Η κάμερα μου δεν λειτουργεί

    Δεν μπορώ να ενημερώσω τη συσκευή μου

    Η συσκευή Bluetooth δεν συνδέεται

    Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Wi-Fi 

     

    To Copilot στα Windows είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής και ορισμένων περιοχών της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Πρόθεση της Microsoft είναι να το προσθέσει με την πάροδο του χρόνου και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής. Για να δεις αν το Copilot έχει ενεργοποιηθεί στον υπολογιστή σου, το εικονίδιο Copilot θα βρίσκεται στη γραμμή εργασιών.

     

    Εν τω μεταξύ,  δοκίμασε το Copilot στο Διαδίκτυο .

     

    Υπολογιστές Windows με δυνατότητες AI

    Οι υπολογιστές desktop Turbo-X Nemesis 8700G AI Desktop και Turbo-X Erebus 8600G AI Desktop είναι δύο από τους υπολογιστές που επιταχύνουν τις εφαρμογές AI χάρη στην ύπαρξη εξειδικευμένου hardware.

     

    Ο νέος υπολογιστής Turbo-X Nemesis 8700G AI έχει στην καρδιά του τον «all-in-one» επεξεργαστή AMD Ryzen™ 7 8700G με τεχνολογία Ryzen™ AI. Ο νέος επεξεργαστής AMD Ryzen™ 8000 G-Series με Radeon™ Graphics ενσωματώνει 8x φυσικούς πυρήνες (αρχιτεκτονικής Zen 4) και 16x νήματα (threads) μέσω της τεχνικής SMT (Simultaneous Multi-Threading), εξαιρετικής απόδοσης «γραφικά» Radeon™ 780M Graphics με 12x υπολογιστικές μονάδες (CUs) αρχιτεκτονικής RDNA™ 3 αλλά και μία εξειδικευμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU, Neural Processing Unit) αρχιτεκτονικής XDNA™ ειδικά για την επιτάχυνση εφαρμογών AI. Χάρη στην τεχνολογία Ryzen™ AI, ο υπολογιστής Turbo-X Nemesis 8700G AI δίνει νόημα στον χαρακτηρισμό «future-proof».

     

    Πέρα από τον ισχυρό «all-in-one» επεξεργαστή AMD Ryzen™ 7 8700G με τεχνολογία Ryzen™ AI, o υπολογιστής εξοπλίζεται με 32 GB μνήμης DDR5-6000, με ένα ταχύτατο NVMe™ PCIe® 4.0 M.2 SSD χωρητικότητας 1TB και την ισχυρή, επίσης AI-enabled κάρτα γραφικών AMD Radeon™ RX 7700 XT με 12GB μνήμης GDDR6. Η AMD Radeon™ RX 7700 XT πέρα από τις 54x υπολογιστικές μονάδες που επιταχύνουν το ray tracing, τους 3.456x stream processors και τα 48 MB 2ης γενιάς Infinity Cache™ διαθέτει 108x επιταχυντές AI.

     

    AI PC

     

    Ο υπολογιστής Turbo-X Erebus 8600G AI έχει στην καρδιά του από την άλλη τον «all-in-one» επεξεργαστή AMD Ryzen™ 5 8600G με τεχνολογία RyzenAI σε συνδυασμό με 16 GB μνήμης DDR5-4800, με ένα ταχύτατο NVMePCIe® 4.0 M.2 SSD χωρητικότητας 512GB και την ισχυρή, επίσης AI-enabled κάρτα γραφικών AMD RadeonRX 7600 XT με 16GB μνήμης GDDR6. Η AMD RadeonRX 7600 XT πέρα από τις 32x υπολογιστικές μονάδες που επιταχύνουν το ray tracing, τους 2.048x stream processors και τα 32 MB 2ης γενιάς Infinity Cache™ διαθέτει 64x επιταχυντές AI.

     

    Μονάδα RyzenAI έχει και ο επεξεργαστής AMD Ryzen™ 7 8840HS που βρίσκεται στο εσωτερικό του φορητού υπολογιστή Lenovo Yoga 7 2-in-1 (14AHP9).

     

    AI PC

     

    Ένα ακόμα παράδειγμα υπολογιστή με ενσωματωμένη εξειδικευμένη νευρωνική μονάδα επεξεργασίας (NPU) είναι ο φορητός υπολογιστής ASUS Zenbook 14 OLED, ο οποίος διαθέτει τον επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra 7 155H που ενσωματώνει την Intel® AI Boost NPU και επομένως, οι εφαρμογές που βασίζονται σε Τεχνητή Νοημοσύνη… απογειώνονται!

     

    Πηγές: To άρθρο περιλαμβάνει αποσπάσματα και οδηγίες από το Microsoft.com.