Φέτος… φτιάχνεις το πιο εντυπωσιακό DIY Xmas deco!

    Για μικρούς και μεγάλους τα Χριστούγεννα αποτελούν την περίοδο που η μαγεία ζωντανεύει και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα! Χαμόγελα. Εορταστική διάθεση. Γαργαλιστικές μυρωδιές. Αγκαλιές με αγαπημένα πρόσωπα. Και πολλά, μα πάρα πολλά δώρα…

    art & craft

    Λέξη με 12 γράμματα, που περιγράφει την πιο γιορτινή εποχή του έτους…

      Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α!   

     

    Ναι, πολύ σωστά κατάλαβες. Για μικρούς και μεγάλους τα Χριστούγεννα αποτελούν την περίοδο που η μαγεία ζωντανεύει και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

     

    Χαμόγελα. Εορταστική διάθεση. Γαργαλιστικές μυρωδιές. Αγκαλιές με αγαπημένα πρόσωπα. Και πολλά, μα πάρα πολλά δώρα…Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν κάνει τα Χριστούγεννα τόσο ξεχωριστά, όσο η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διακόσμηση. Έλατα, λαμπιόνια, στεφάνια και γιρλάντες, τέτοιες μέρες, κατεβαίνουν από το πατάρι κάθε σπιτιού για να… plaisio-σουν την χαρούμενη ατμόσφαιρα!

     

    Ήδη μετράς κι εσύ αντίστροφα, για τη στιγμή που θα κρεμάσεις το πρώτο σου στολίδι. Φέτος όμως, θέλεις να αφήσεις το προσωπικό σου στίγμα και να κάνεις αυτές τις γιορτές αξέχαστες! Τι καλύτερο από το να φτιάξεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά μόνος σου… Οπλίσου με εορταστική διάθεση & φαντασία και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε καταπλήξει.

     

    Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις μαζί μας, 2+1 ιδέες για DΙΥ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση:

     

    #1. MerryTREE-STMAS

    Όλοι ξέρουν πως το πιο σημαντικό κομμάτι ολόκληρης της γιορτινής ατμόσφαιρας είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι εκείνο που τραβάει όλα τα βλέμματα και δέχεται τις περισσότερες κριτικές. Γι’ αυτό κι εσύ κάθε χρόνο, παίρνεις από νωρίς σβάρνα τα μαγαζιά για να βρεις τα ιδανικά στολίδια. Ε λοιπόν, φέτος φτιάξε μόνος σου τα πιο εντυπωσιακά στολίδια ever, και κάνε τη διαφορά! Ναι καλά διάβασες…  Με πολύ απλά υλικά και πολλή έμπνευση, θα μεγαλουργήσεις. Πάμε να δούμε μερικές DIY ιδέες!

     

      Χριστουγεννιάτικα σχέδια από φύλλα τσόχας:

    Κόψε τα φύλλα τσόχας σε διάφορα εορταστικά σχέδια όπως δεντράκια, αστέρια, μπότες, αγιοβασιλιάτικους σκούφους και ό,τι άλλο σου έρχεται στο μυαλό. Πρόσεξε να κόψεις 2 κομμάτια για κάθε στολίδι! Έπειτα, άρχισε να ράβεις με χρωματιστή κλωστή τα δύο υφάσματα μεταξύ τους. Λίγο πριν ενωθούν τελείως, γέμισέ τα με βαμβάκι, έτσι ώστε να έχουν αφράτο σχήμα. Διακόσμησέ τα με ματάκια, χρυσόσκονες ή ποπ-πομς. Κόλλησε λίγο σπάγκο στην κορυφή για να τα κρεμάς και ήδη έχεις στα χέρια σου τα πρώτα χειροποίητα στολίδια απο τσόχα.

     

    tree
     

      Πολύχρωμα στολίδια-κουκουνάρια:

    Εκεί που κάνεις αμέριμνα τη βόλτα σου στο πάρκο, ΤΣΟΥΠ πέφτει ένα κουκουνάρι από το πεύκο. Πριν το αγνοήσεις και συνεχίσεις τον περίπατό σου ρίξ’ του μια δεύτερη ματιά. Σκέψου πόσο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι μπορεί να γίνει με λίγη… βοήθεια. Βγάλε την πάνινη τσάντα κι άρχισε να μαζεύεις κουκουνάρια, σε διάφορα μεγέθη. Θα πρέπει να τα πλύνεις αρκετά καλά και μετά να τα βάλεις για μερικά λεπτά στο φούρνο. Έτσι ώστε να είναι στεγνά και αποστειρωμένα για να ξεκινήσεις τη διακόσμηση. Και τώρα… είναι η στιγμή σου! Χρωμάτισέ τα, βάλε glitter και πασπάλισέ τα με τεχνητό χιόνι. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις τον σπάγκο για να τα κρεμάσεις. Με ένα απλό πινελάκι και ακρυλικά χρώματα δεν φαντάζεσαι, τι μπορείς να δημιουργήσεις!

     

      Στολίδια με ευχές από ξύλινους κύβους:

    Για σένα που είσαι οπτικός τύπος και σου αρέσει τα διακοσμητικά να γράφουν motivational φράσεις ή ευχές, έχουμε την ιδανική ιδέα για στολίδια. Προμηθεύσου πολλά ξύλινα κυβάκια χειροτεχνίας και πολύχρωμες κόλλες με glitter. Γράψε σε κάθε κύβο ένα γράμμα της αλφαβήτου -σε όποια γλώσσα σε εκφράζει- και μετά κάνε τη σύνθεση, ώστε να σχηματίζεται η φράση που θες. Κόλλησε τους κύβους μεταξύ τους με σιλικόνη χειροτεχνίας. Πρόσθεσε τον σπάγκο για το κρέμασμα και τα υπέροχα στολίδια σου ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ! 

     


     

    #2. Χιόνια στο ΠαΡάΘυΡοοο!

    Μην το αρνείσαι… Κάθε φορά που περνάς από τα μαγαζιά, κοιτάζεις με κρυφή ζήλεια τις ζωγραφισμένες τους βιτρίνες. Δεν έχεις κι άδικο. Μιλάμε για υπερπαραγωγή! Ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να διακοσμήσεις τα τζάμια του σπιτιού σου, με τα πιο εντυπωσιακά σχέδια.

     

    Με τα σετ χρωμάτων για γυαλί που κυκλοφορούν, έχεις πολλές επιλογές σε χρώματα και σχέδια, για να διαλέξεις το κατάλληλο στυλ για τον χώρο σου. Μπορείς να αφήσεις ελεύθερο το ταλέντο σου και να δημιουργήσεις εντελώς δικά σου σχέδια: ζωηρές καμπάνες, χαριτωμένους ταράνδους με κόκκινες μύτες και χαρούμενους χιονάνθρωπους.

     

    Τώρα, αν δεν είσαι και το… χρυσό πινέλο, μπορείς να πας σε πιο safe επιλογές, χρησιμοποιώντας τα «παραδοσιακά» και γνωστά σε όλους στένσιλ. Κι αν θες να ανέβεις κατακόρυφα στα μάτια των γειτόνων, δημιούργησε εφέ χιονιού στα παράθυρά σου, με την ειδική πάστα, που θα απογειώσει το DIY project. Κι άσε τους περαστικούς να αναρωτιούνται… πότε χιόνισε. 

     


     

    #3. Let itDraw!

    Σκέφτεσαι ήδη τις απολαυστικές ώρες που θα περάσεις αυτές τις γιορτές… πού αλλού; Στο σπιτάκι σου! Και γυροφέρνεις στο μυαλό σου, τρόπους για να δημιουργήσεις extra cozy ατμόσφαιρα. 

     

    pillow

    Γέμισε το χώρο σου με αφράτα μαξιλάρια και μακριά ριχτάρια για να στήσεις το πιο χουχουλιάρικο σκηνικό. Εμπνεύσου, όμως, από το πνεύμα των Χριστουγέννων και μην αφήσεις την ευκαιρία για DIY δημιουργία, να πάει χαμένη.

     

    Πάρε όλα αυτά τα υφάσματα και μετάτρεψέ τα σε καμβάδες ζωγραφικής. Αξιοποίησε τα χρώματα για ύφασμα, που τόσο ήθελες να δοκιμάσεις, αλλά δεν έβρισκες την ευκαιρία, και βάλε την μοναδική πινελιά σου στα επιλεγμένα αντικείμενα.

     

    Διάλεξε ανάμεσα σε μαξιλάρια με παιχνιδιάρικα γκι και πολύχρωμες μπάλες. Runners με γιορτινά αλεξανδρινά. Ή πετσέτες φαγητού με λαχταριστά γλειφιτζούρια, για να ανοίξουν την όρεξη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ακόμα πιο πολύ! Άσε την ατμόσφαιρα των ημερών να σε κατευθύνει και σχεδίασε όλα όσα σου φτιάχνουν τη διάθεση.

     

     Και μην ξεχνάς… Οι χιονονιφάδες θα φορεθούν πολύ φέτος! 

     


     

    Μπορεί ο χρόνος να είναι πια πολύτιμο αγαθό, αλλά το πως τον διαχειριζόμαστε είναι που μετράει πραγματικά. Γι’ αυτό μη χάνεις ούτε λεπτό από τις φετινές γιορτές, χωρίς να δημιουργήσεις όμορφες στιγμές και αναμνήσεις. Άφησε το παιδί που κρύβεις μέσα σου να πάρει τον έλεγχο, σήκωσε τα μανίκια και πιάσε δουλειά. Γιατί όπως και να το κάνουμε το χειροποίητο είναι… αλλιώς!

     

     Κι επειδή στο Πλαίσιο νιώθουμε Χριστούγεννα, σου έχουμε προτάσεις για τις πιο πρωτότυπες για DIY κατασκευές! Ανακάλυψέ τις όλες εδώ και χάρισε πολλά χαμόγελα στα αγαπημένα σου πρόσωπα!

     


    Extra Tip: Μπες στο Christmas spirit για τα καλά και μοιράσου δημιουργικές στιγμές με τους αγαπημένους σου. Μάζεψε την οικογένεια ή φίλους, κάθε ηλικίας και απολαύστε παρέα τις φετινές γιορτές με τις πιο διασκεδαστικές DIY κατασκευές!


     

    christmas tree