5+1 Tips που θα σε κάνουν να νιώσεις λίγο... παραπάνω Χριστούγεννα!

    Χριστούγεννα… η πιο μαγική γιορτή του χρόνου πλησιάζει! Και επειδή θες να μπεις σιγά-σιγά στο mood, αποφασίσαμε να σου προτείνουμε μερικά πραγματάκια!

    Χριστούγεννα

    Χριστούγεννα… η πιο μαγική γιορτή του χρόνου πλησιάζει! Και επειδή θες να μπεις σιγά-σιγά στο mood, αποφασίσαμε να σου προτείνουμε μερικά πραγματάκια που θα σε βάλουν για τα καλά στο πνεύμα των Εορτών!

     

    #01 Φτιάξε τη δική σου xmas playlist

     

    Τι πιο εύκολο από λίγη μουσική; Όλοι, λίγο πολύ, ξέρουμε τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τις διασκευές τους. Οκ, μην βάλεις τα mainstream "All I Want for Christmas is You", ούτε το "Last Christmas". Υπάρχουν πολλές playlists ή ακόμα και ολόκληρα άλμπουμ από αγαπημένους καλλιτέχνες, που θα σε κάνουν να σιγοτραγουδάς στον ρυθμό των Χριστουγέννων.

     

    Βρες τα αγαπημένα σου και φτιάξε μία playlist που θα παίζει μέρα-νύχτα. Μερικές προτάσεις; Τα εορταστικά albums των Michael Bublé, Pentatonix και Sia. Και για να μην παιδεύεσαι, τσέκαρε την playlist που ετοίμασε ο DJ του Plaisio Radio εδώ!

     

    Χριστούγεννα 2022 - Στολισμός

     

    #02 Στόλισε από νωρίς!

     

    Μην περιμένεις να στολίσεις τελευταία στιγμή! Βγάλε το δέντρο από την αποθήκη, βρες τις κούτες με τα στολίδια και ξεκίνα. Μπορείς, επίσης, να δώσεις μια Χριστουγεννιάτικη νότα στα ράφια σου με στολίδια και λαμπάκια, ή στα παράθυρά σου με αυτοκόλλητα. Θα σου προτείναμε να το κάνεις το Σαββατοκύριακο για να έχεις τον χρόνο σου και να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα.

     

    #03 Χριστουγεννιάτικα γλυκά απ’ τα χεράκια σου!

     

    Αφού στόλισες το σπίτι, ώρα να μπεις και στην κουζίνα! Βρες τη συνταγή της γιαγιάς για μελομακάρονα και κουραμπιέδες, και ακολούθησε βήμα-βήμα τις οδηγίες. Βάλε να παίζει background και η playlist που έφτιαξες στο #01.

     

    Μόλις είναι έτοιμα, στόλισέ τα σε χριστουγεννιάτικες πιατέλες. Και κάπως έτσι… το σπίτι θα «μυρίσει» Χριστούγεννα!

     

    #04 Μοίρασε δώρα στους αγαπημένους σου

     

    Οι μέρες πλησιάζουν! Οπότε, αν θες να βρεις το τέλειο δώρο, μη το αφήσεις για την τελευταία στιγμή. Δεν είσαι σίγουρος τι να πάρεις; «Ψάρεψε» διακριτικά. Κάνε μια λίστα με τα πιθανά δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα και ξεκίνα την έρευνα.

     

    Μην αγχώνεσαι για το budget. Η κίνηση μετράει! Ακόμα και ένα μικρό δωράκι σίγουρα θα φέρει χαμόγελα. Κάνε τις αγορές σου, τύλιξέ τα με όμορφα περιτυλίγματα και φρόντισε να τα έχεις μαζί σου στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

     

    Χριστούγεννα 2022 - Δώρα

     

    #05 Βόλτες σε χριστουγεννιάτικα events!

     

    Διέθεσε τον ελεύθερο χρόνο σου και αξιοποίησέ τον με super εορταστικές εξόδους. Τι καλύτερο από το να ξεσκάσεις πηγαίνοντας σε ένα Χριστουγεννιάτικο event; To The Christmas Factory επιστρέφει και φέτος στην Τεχνόπολη από τις 25 Νοεμβρίου. Αντίστοιχα, ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πόρτες του, στα Τρίκαλα, στις 24 Νοεμβρίου.

     

     

    #06 «Μοίρασε» χαμόγελα!

     

    Τελευταίο, αφήσαμε το «μυστικό συστατικό» που συμπληρώνει τη συνταγή μας. Γιατί καλές οι βόλτες, τα τραγούδια και τα χριστουγεννιάτικα δώρα, όμως υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται τη δική μας βοήθεια για να νιώσουν… λίγο Χριστούγεννα. Βρες λοιπόν, λίγο χρόνο και κάνε ένα «ξεσκαρτάρισμα» στη ντουλάπα σου.

     

    Σίγουρα, υπάρχουν ρούχα και παπούτσια που δε φοράς. Ή κουβέρτες που δε στρώνεις ποτέ στο κρεβάτι. Τοποθέτησέ τα όμορφα σε χριστουγεννιάτικες τσάντες και χάρισέ τα σε ανθρώπους που ξέρεις ότι τα έχουν πραγματική ανάγκη.

     

    Και… αν πέρασες από το #03, ετοίμασε κι ένα ωραίο μπολ με τα γλυκά που έφτιαξες! Τοποθέτησέ το πάνω πάνω στην τσάντα που ετοίμασες και πίστεψέ μας… τα χαμόγελα που θα χαρίσεις, θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα πιο μαγικά απ’ όσο περίμενες!

     

    Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, δε γίνεται να μην μπήκες σε χριστουγεννιάτικο mood! Γιατί μην ξεχνάς. Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που όλοι μας γινόμαστε λίγο… παιδιά. Οπότε άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και φρόντισε να απολαύσεις την κάθε στιγμή.

     

    «Χτύπα» και ένα μελομακάρονο παραπάνω… δε θα σε παρεξηγήσει κανείς!