Κάνε τις φετινές πασχαλινές διακοπές… τις καλύτερες της ζωής σου!

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περάσεις το χρόνο σου δημιουργικά, με παρέα ή χωρίς. Σημασία έχει να περνάς όμορφα και να κάνεις πράγματα που σε «γεμίζουν».

    πασχαλινλές διακοπές

    Μετά τα Χριστούγεννα, όλοι περιμένουμε πώς και πώς το επόμενο μεγάλο… γιορτινό «break». Που δεν είναι άλλο από τις πασχαλινές διακοπές! Εκτός απ’ ό,τι έχεις ήδη βάλει στο πρόγραμμα των διακοπών, δεν πιστεύεις πως είναι και μία καλή ευκαιρία να ασχοληθείς με το αγαπημένο σου χόμπι;

     

    Πάμε λοιπόν, να δούμε μερικά tips & tricks για το πώς να περάσεις το χρόνο σου δημιουργικά στις φετινές, πασχαλινές διακοπές!

     

    Κάνε τη φωτογραφία📷 τέχνη!

     

    Photo

     

    Τι θα έλεγες για βόλτα, με συντροφιά τη φωτογραφική σου μηχανή; Ναι! Ήρθε η ώρα να «ξεσκονίσεις» τον εξοπλισμό σου και να ασχοληθείς με το αγαπημένο σου χόμπι που λέγεται: Φωτογραφία! Αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγη φαντασία και πολλή όρεξη για εξερεύνηση. Κι εμείς, θα μοιραστούμε μαζί σου μερικά από τα μυστικά μας, για τέλεια clicks⬇️

     

    #01 Πειραματίσου: Μάθε τα πάντα γύρω από τις λειτουργίες, τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του εξοπλισμού που διαθέτεις. Είτε πρόκειται για το smartphone σου, είτε για μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Ο πειραματισμός είναι το Α και το Ω.

     

    #02 Ομορφιά, υπάρχει παντού: Φωτογράφισε ό,τι σου κινεί την προσοχή. Από νεοκλασικά κτίρια, γραφικά σοκάκια, πανοραμική θέα, vintage αυτοκίνητα… μέχρι και το μοναδικό λουλούδι στον κήπο του γείτονα!

     

    #03 Δε χρειάζεται πάντα να «κεντράρεις»: Ο «πρωταγωνιστής» της φωτογραφίας σου δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται πάντα στο κέντρο. Τοποθέτησέ τον όπου εσύ θες, με προσοχή όμως στα περιθώρια και στο φόντο, ώστε να πετύχεις μία αρμονική εικόνα.

     

    #04 Σταμάτα να zoom-άρεις: Προτίμησε να πηγαίνεις εσύ πιο κοντά στο θέμα της φωτογραφίας σου, παρά να έρχεται αυτό πιο κοντά στο φακό. Το zoom δεν είναι, όλες τις φορές, η καλύτερη λύση!

     

    #05 Επίλεξε τον κατάλληλο φωτισμό: Η δύση και η ανατολή του ηλίου είναι ιδανικές ώρες για φωτογραφία. Καλό θα ήταν να αποφεύγεις γενικά το έντονο φως, όπως είναι ο μεσημεριανός ήλιος, καθώς δημιουργούνται ενοχλητικές σκιές και «χάνεται» το θέμα.

     

    Πολλές eco-friendly🌍 βόλτες!

     

    Θυμάσαι που όταν ήσουν παιδί, φορτώνατε τα ποδήλατα στο αμάξι και πηγαίνατε στο πάρκο με τις ώρες; Τί θα έλεγες, να θυμηθείς για λίγο τα παλιά… Και μαζί με όμορφες αναμνήσεις, να φέρεις στη ζωή σου και καινούργιες συνήθειες; Σου έχουμε πρόταση! Τώρα στις διακοπές, που θα βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο, είναι ευκαιρία να ανακαλύψεις τη «μαγεία» της ηλεκτροκίνησης.

     

    ηλεκτρικό πατίνι

     

    Με ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορείς να τριγυρνάς από περιοχή σε περιοχή, από πάρκο σε πάρκο, γνωρίζοντας νέα μέρη, αλλάζοντας παραστάσεις και μάλιστα, χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον! Είναι κι ένας τρόπος, να βάλεις σιγά-σιγά την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητά σου. Έστω, για τις κοντινές μετακινήσεις σου, ειδικά τώρα που ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο ευνοϊκός. Ναι, η ηλεκτρική μετακίνηση έχει φοβερά οφέλη για το περιβάλλον. Όμως, σου κάνει και οικονομία!

     

    Do It 🎨 Yourself!

     

    Οι πασχαλινές  διακοπές είναι μία καλή στιγμή για να αξιοποιήσεις το καλλιτεχνικό σου ταλέντο. Με ελάχιστο μόνο εξοπλισμό, μπορείς να στήσεις ένα… μικρό εργαστήρι στο σπίτι σου και να φτιάξεις ό,τι μπορείς να φανταστείς. Από πασχαλινές κατασκευές, μέχρι και διακοσμητικά ή ακόμα κι έναν καμβά για φωτογραφίες!

     

    πασχαλινές κατασκευές

     

    Είναι υπέροχο να δημιουργείς τα δικά σου αντικείμενα. Ειδικά όταν αυτά βρίσκουν θέση σε κάποιο σημείο του προσωπικού σου χώρου. Κι ακόμα περισσότερο, όταν χαρίζουν τεράστια χαμόγελα στα πρόσωπα των αγαπημένων σου. Διότι μην ξεχνάς ότι, οι χειροποίητες κατασκευές, αποτελούν πάντα μία πρωτότυπη ιδέα δώρου. Βλέπεις, είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αντικείμενο. Είναι η αγάπη σου, η σκέψη σου, η φαντασία σου, η δημιουργικότητά σου, ο κόπος σου… Και όλα αυτά μαζί, σημαίνουν πολλά!

     

    Πασχαλινές δημιουργίες… στην 👨‍🍳κουζίνα!

     

    Εμείς στο Πλαίσιο τιμούμε τις παραδόσεις μας. Κι επειδή Πάσχα χωρίς φαγητό δε γίνεται, αποφασίσαμε να σου δώσουμε μερικά «έξυπνα» tips. Για όλες εκείνες τις παραδοσιακές, πατροπαράδοτες συνταγές που δεν μπορούν να λείπουν από το πασχαλινό τραπέζι ⬇️

     

    Πασχαλινά κουλουράκια 👨‍🍳

     

    πασχαλινά κουλουράκια

     

    #01 Αν θες τα κουλουράκια σου να βγουν τραγανά, τότε χτύπα πολύ καλά στην αρχή το βούτυρο με τη ζάχαρη. Και για να γίνουν αφράτα, πρόσεξε να μην τα ζυμώσεις για ώρα!

    #02 Όλα τα υλικά, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    #03 Δώσε βάση κυρίως, στην ποιότητα του βουτύρου και των αυγών που θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή.

    #04 Αν έχεις προσθέσει τη συνιστάμενη ποσότητα αλευριού, αλλά η ζύμη ακόμα «κολλάει», τότε άφησέ τη να ξεκουραστεί για 30min σκεπασμένη με πετσέτα. Είναι λάθος να προσθέσεις extra αλεύρι μέχρι να «σφίξει».

    #05 Άλειψε τα κουλουράκια με κρόκο αυγού, αλλά βάλ’ τα για ψήσιμο μόλις στεγνώσει τελείως η επιφάνειά τους. Αν ο φούρνος σου είναι δυνατός, χαμήλωσε τη θερμοκρασία, για να ψηθούν μέχρι μέσα. Μη σε ξεγελάσει το σκούρο χρώμα λόγω της επάλειψης με αυγό!

     

    Βάψιμο αυγών 👨‍🍳

     

    βάψιμο αυγών

     

    #01 Φρόντισε να έχεις βγάλει αρκετή ώρα πριν τα αυγά εκτός ψυγείου, ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τα βράσεις.

    #02 Μαζί με το νερό στην κατσαρόλα, πρόσθεσε και ξύδι. Αυτό βοηθάει ώστε να μη σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο. Επίσης, βοηθά ώστε το χρώμα της βαφής να βγει εντονότερο.

    #03 Το ιδανικό βράσιμο γίνεται σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, υπολόγισε περίπου 15min για μεγάλα αυγά και 12min για μεσαία. Είναι οι ιδανικοί χρόνοι, ώστε και να ψηθούν και να «πιάσει» καλά η βαφή.

    #04 Αν θες να ξεφύγεις από το κόκκινο χρώμα, μπορείς κάλλιστα να πειραματιστείς.

     

    Πασχαλινά τσουρέκια 👨‍🍳

     

    πασχαλινά τσουρέκια

     

    #01 Προσοχή στο αλεύρι! Θα πρέπει να είναι πλούσιο σε γλουτένη, δηλαδή στη συσκευασία του να αναγράφεται περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη 13% και πάνω. Καλό θα ήταν επίσης, να το κοσκινίσεις προτού το ανακατέψεις με τα υπόλοιπα υλικά.    

    #02 Η υπομονή είναι χρυσός, ειδικά στα τσουρέκια. Η ζύμη θέλει το χρόνο της μέχρι να φουσκώσει. Άφησέ τη στην ησυχία της και μη βιαστείς!

    #03 Εκτός από χρόνο θέλει και σταθερή, ζεστή θερμοκρασία. Άναψε το φούρνο περίπου στους 35οC και μόλις «πιάσει» θερμοκρασία, απενεργοποίησέ τον. Σε 5-7min μπορείς να τοποθετήσεις τη ζύμη στο εσωτερικό του για να φουσκώσει.

    #04 Μην προσθέσεις περισσότερο μαστίχα ή μαχλέπι από αυτό που υποδεικνύει η συνταγή. Κι όμως! Αντί για extra άρωμα και γεύση, τα τσουρέκια πικρίζουν.

    #05 Για να μη στεγνώσουν τα τσουρέκια στο ψήσιμο, τοποθέτησε στο φούρνο ένα πυρίμαχο σκεύος με νερό. Έτσι, θα δημιουργηθεί η κατάλληλη υγρασία στο θάλαμο. 

     

    Να λοιπόν, πώς μπορείς πολύ εύκολα να «γεμίσεις» το χρόνο σου δημιουργικά στις φετινές, πασχαλινές διακοπές. Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις προτάσεις που σκεφτήκαμε, όμως υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Είτε μόνος, είτε με παρέα αρκεί να περνάς όμορφα!

    Καλό Πάσχα!

    …γεμάτο χαρούμενες, διασκεδαστικές & δημιουργικές στιγμές!