Λαμπάδα από τα χεράκια σου, για να κάνει το βαφτιστήρι… «Ανάσταση»!

    Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και φτιάξε μία DIY λαμπάδα για το βαφτιστήρι... γεμάτη αγάπη!

    Λαμπάδα

    Τι είναι αυτό που το λένε… λαμπάδα; Είναι η ανάγκη των μεγάλων, να βλέπουν τα ευτυχισμένα χαμόγελα των παιδιών; Είναι όλες εκείνες οι αναμνήσεις, από τα ανοιξιάτικα βράδια, όταν το Άγιο Φως απλώνεται και φωτίζει το σκοτάδι; Ή μήπως είναι, απλά, άλλη μια έκφραση της ανθρώπινης αγάπης, προς την παράδοση;

     

    Ό,τι κι αν σημαίνει, για τον καθένα, η προσφορά της λαμπάδας το Πάσχα, το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» αυτής της περιόδου. Και πώς μπορείς να κάνεις αυτή τη χειρονομία ακόμα πιο ξεχωριστή;

     

    Μα φυσικά φτιάχνοντάς την μόνος σου!

     

    Ναι σωστά κατάλαβες… Μια λαμπάδα, από τα χεράκια σου, θα κάνει το βαφτιστήρι -ή όποιον άλλον την δεχτεί- να νιώσει μοναδικά… Γιατί πώς να το κάνουμε; Το χειροποίητο έχει άααλλη χάρη! Ο Plaisio Expert θα σε βοηθήσει, αυτό το Πάσχα, να φτιάξεις την πιο ονειρεμένη λαμπάδα! Και γι’ αυτό σου έχει ετοιμάσει μια λίστα με 5+1 DIY τρόπους, για τις πιο πρωτότυπες κατασκευές.

     

    5+1 Do It Yourself Προτάσεις για Λαμπάδα: 

     

    Το πιο καλό το decoupage

     

    Δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος, για να κάνεις οποιοδήποτε αντικείμενο να μοιάζει μοναδικό, από το decoupage. Δίνει στυλ, χαρακτήρα κι έναν vintage αέρα. Ακόμα κι αν τα σχέδια που χρησιμοποιείς είναι πιο μοντέρνα. Με λίγα λόγια, θα μετατρέψει και την πιο απλή λαμπάδα σε... έργο τέχνης. Για αρτιότερο αποτέλεσμα, επίλεξε ένα πλακέ κερί, έτσι ώστε να έχεις αρκετή επιφάνεια στη διάθεσή σου. Έπειτα διάλεξε το αγαπημένο σου, ανάμεσα σε δεκάδες σχέδια, χαρτί για decoupage. Και ξεκίνα τη διαδικασία! Ξέρεις εσύ! Πινελάκι, μια στρώση κόλλα, το χαρτί κομμένο σε κομμάτια, κι άλλη κόλλα… Αφήνεις να στεγνώσει καλά-καλά καιιιι… ΕΤΟΙΜΗ η λαμπάδα σου! 

    Ζωγραφιά μου… όλα!

     

    Λένε πως η ζωγραφική είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, ακόμα και για τους ερασιτέχνες. Πόσο μάλλον, όταν η πράξη αυτή έχει και μια ουσιαστική αποστολή: να κάνει τους αγαπημένους σου, χαρούμενους. Ανασκουμπώσου και ξεκινάμε! Αρχικά, διάλεξε το κερί της προτίμησής σου. Ιδανικά, θα ήταν καλύτερο να έχει αρκετή επιφάνεια, για να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου. Αλλά, να είναι και ανοιχτόχρωμο, για να φαίνονται ξεκάθαρα τα σχέδια. Τόσο κόπο θα κάνεις, να μην ξεχωρίζουν κιόλας;

     

    Στη συνέχεια αποφάσισε τη χρωματική παλέτα που θα χρησιμοποιήσεις και πάρε τα ανάλογα υλικά. Μπορείς, φυσικά, να ζωγραφίσεις με ακρυλικά, όμως εξαιρετικό αποτέλεσμα θα έχεις και με χρώματα για κερί. Η υπέροχη λαμπάδα σου, πίστεψέ μας, θα σε ανταμείψει για όλο τον χρόνο και τα λεκιασμένα δάχτυλα!

    Μια σου photo μόνο φτάνει

     

    Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις, -αν βέβαια, δεν ξέρεις ήδη- την φανταστική τεχνική της μεταφοράς φωτογραφιών, πάνω σε κάποιο αντικείμενο. Ή πιο απλά… το «photo transfer»! Είναι απίθανο το γεγονός, πως μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε φωτογραφία αγαπάς και να την αποτυπώσεις στην πασχαλινή λαμπάδα. Θέλεις κάποια προσωπική στιγμή; Μια θρησκευτική παράσταση ή ένα όμορφο, retro τοπίο; Είσαι ελεύθερος να αποφασίσεις το καλύτερο concept και… να το κάνεις πράξη.

     

    Η πρώτη επιλογή, είναι να κάνεις τη μεταφορά πάνω σε κάποιο κομμάτι ξύλου και έπειτα να το προσαρμόσεις πάνω στη λαμπάδα σου. Η δεύτερη επιλογή, είναι να γίνει η μεταφορά απευθείας πάνω στο κερί. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις, η λαμπάδα θα είναι τουλάχιστον, εντυπωσιακή! 

    Μια κλωστή, την έχουμε

     

    Θυμάσαι την παλιά ραπτομηχανή της γιαγιάς; Καιρός να την ξεσκονίσεις και να αρχίσεις τη δημιουργία! Δες το σαν flashback στα παιδικά σου χρόνια. Πάρε λίγο το χρόνο σου και σκέψου τι σχέδιο θα ήθελες να έχει το διακοσμητικό μαξιλαράκι. Κάτι πασχαλινό; Κάτι που μπορεί να γίνει και χρηστικό; Σημασία έχει, ότι το φτιάχνεις με την καρδιά σου. Πρόσεχε μόνο, να μην είναι πολύυυυ μεγάλο και φαίνεται παράταιρο, σε σχέση με το κερί. Έπειτα βρες τα υφάσματα. Σατέν, βελούδο, κοτλέ και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Θες μονοχρωμία ή κάτι σε… patchwork;

     

    Το να «μπλέξεις» χρώματα και υφές, σε επίπεδα, μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο elegant, απ’ όσο νομίζεις. Και βέβαια, θα χρειαστείς κάποια γέμιση από πολυεστέρα ή μαλακό αφρολέξ, πολύχρωμες κλωστές και το κερί. Τώρα έχεις όλα τα υλικά, για την λαμπάδα που θα κλέψει όλα τα βλέμματα. 

     

    Ο πηλός… είναι αλλιώς!

     

    Ναι, θέλει αρκετή μαστοριά και αφοσίωση. Όμως, κυρίως, θέλει μεράκι για το project που έχεις αναλάβει. Κι απ’ αυτό έχεις μπόλικο, σωστά; Δε θα στο κρύψουμε! Το να φτιάξεις χειροποίητα στολίδια από πολυμερικό πηλό, ίσως είναι λίγο πιο περίπλοκο από όσα έχουμε δει ως τώρα. Κι αυτό, όχι γιατί είναι κάτι τρομερά δύσκολο, αλλά γιατί απαιτεί χρόνο και πολλή-πολλή φαντασία! Ωστόσο, είναι παράλληλα εκείνο, που αν πετύχει θα καμαρώνεις για… το ταλέντο σου.

     

    πηλός Πάσχα2024

     

    Θα χρειαστείς ποικιλία χρωμάτων και υφών, ίσως κάποια κουπ πατ και φυσικά, φούρνο. Μπορείς να φτιάξεις, κυριολεκτικά, οτιδήποτε. Απλά γεωμετρικά σχήματα, λουλούδια, ζωάκια, παιδικούς ήρωες, μονογράμματα, ονόματα ή ακόμα και ολόκληρες λέξεις. Και να τα κολλήσεις ή να τα κρεμάσεις, στη λαμπάδα. Τι λες, θα το τολμήσεις; 

    Τσάι, κορδέλες και συμπάθεια

     

    Αν η λιτή και μίνιμαλ αισθητική, είναι αυτό που σε αντιπροσωπεύει. Ή αν τελικά… οι χειροτεχνίες δεν είναι και το φόρτε σου. Αλλά, παρόλα αυτά θες η φετινή λαμπάδα να είναι από τα χεράκια σου, τότε σου έχουμε την πιο απλή λύση. Κορδέλες! Κορδέλες από ύφασμα, λινάτσα, δαντέλα, σε παστέλ ή έντονες αποχρώσεις, με σχέδια ή χωρίς και φυσικά σε ό,τι μέγεθος σου αρέσει. Είναι ο λιγότερο πολύπλοκος, αλλά εξίσου εντυπωσιακός τρόπος στολίσματος.

     

    Επίλεξε τις κορδέλες από το υλικό της αρεσκείας σου, το κατάλληλο κερί και μετά αυτοσχεδίασε. Με μεμονωμένα ή ξεχωριστά κομμάτια κορδέλας, κάλυψε όσο κερί θέλεις και δημιούργησε όμορφους φιόγκους. Τώρα αν θες να την εμπλουτίσεις και με άλλα στολίδια, feel free. Και να τη! Μια κομψή λαμπάδα!

     

    DIY

    Τώρα που ο Plaisio Expert μοιράστηκε μαζί σου όλα τα μυστικά για υπέροχες DIY λαμπάδες, έφτασε η ώρα της μεγάλης απόφασης. Δεν είναι ανάγκη να περιοριστείς, σε ένα μόνο από τα παραπάνω. Αλλά ούτε και να τα «βάψεις μαύρα», αν κάτι δεν βγει τέλειο… Θυμήσου, πως όλο αυτό το κάνεις, για να προσφέρεις αγάπη, χαμόγελα και φροντίδα στους αγαπημένους σου!

     

     

    🔔 Σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, αρκεί άραγε μια τυπική επίσκεψη στο βαφτιστήρι, για να του δώσεις τη λαμπάδα του; Κι εμείς σου απαντάμε: ΟΧΙ! Γι’ αυτό σου ετοιμάσαμε ένα άρθρο, με σούπερ ιδέες για μια ολόκληρη ημέρα με το βαφτιστήρι. Αφού ξεκίνησες, καν’ το σωστά!

     

    🔔 Κι αν… σου άνοιξε η όρεξη και για άλλες κατασκευές, η δημιουργικότητά σου να είναι καλά. Κι από ιδέες; Έχουμε ένα σωρό! Μπορείς να βρεις αρκετές επιλογές για πασχαλινή διακόσμηση στο Plaisio.gr ή στα φυσικά καταστήματα Πλαίσιο.