Οι πρώτες φωτογραφίες της GeForce RTX 4090 της Nvidia

    Η ανακοίνωση της νέας σειράς καρτών γραφικών GeForce RTX 40 της Nvidia αναμένεται να γίνει στο συνέδριο GTC (GPU Technology Conference) στις 20 Σεπτεμβρίου από τον CEO της εταιρείας, Jen-Hsun…

    4090-leak
    Η ανακοίνωση της νέας σειράς καρτών γραφικών GeForce RTX 40 της Nvidia αναμένεται να γίνει στο συνέδριο GTC (GPU Technology Conference) στις 20 Σεπτεμβρίου από τον CEO της εταιρείας, Jen-Hsun Huang.

    Οι διαρροές ωστόσο, όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία της ανακοίνωσης, πληθαίνουν, και ήδη έχουμε «εικόνα» από τα πρώτα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν, όπως από τις εταιρείες ZOTAC και GIGABYTE. Στην πρώτη περίπτωση κυκλοφόρησαν σε Κινεζικές ιστοσελίδας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τόσο της συσκευασίας όσο και της ίδιας της κάρτας γραφικών GeForce RTX 4090 ενώ στη δεύτερη περίπτωση κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της συσκευασίας.

    Η ZOTAC φαίνεται να ακολουθεί μία προσέγγιση με περισσότερες καμπύλες για τον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης της δικής της εκδοχής για την GeForce RTX 4090. Από ότι φαίνεται, η εταιρεία θα αξιοποιήσει το γνωστό και αξιόπιστο triple-slot σύστημα ψύξης IceStorm 3.0, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ανεμιστήρες και μία μεγάλη, πολύπλοκη ψύκτρα με heatpipes και μεταλλικό backplate που εκτείνεται πέρα από το PCB.

    Στη δεύτερη περίπτωση, έχουμε την GIGABYTE GeForce RTX 4090 Gaming OC, η οποία ενσωματώνει ένα αρκετά ογκώδες σύστημα ψύξης triple-slot -ενδεχομένως να είναι και quad-slot. Από την συσκευασία επίσης επιβεβαιώνεται ότι η GeForce RTX 4090 θα συνοδεύεται από 24GB μνήμης GDDR6X.