Νέα DRAM-less σειρά 980 NVMe SSD από την Samsung

    Η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα τη σειρά solid state drives, 980 NVMe SSD, το πρώτο consumer solid state drive της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας που δεν διαθέτει μνήμη DRAM. Όπως ισχυρίζεται η Samsung, το…

    Samsung-980-NVMe-SSD_3
    Η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα τη σειρά solid state drives, 980 NVMe SSD, το πρώτο consumer solid state drive της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας που δεν διαθέτει μνήμη DRAM. Όπως ισχυρίζεται η Samsung, το νέο της solid state drive προσφέρει την υψηλότερη απόδοση ανάμεσα στα DRAM-less SSDs καθιστώντας τις εκπληκτικές ταχύτητες NVMe ακόμα περισσότερο προσβάσιμες από τους απλούς χρήστες. Γενικότερα, τα solid state drives χωρίς μνήμη DRAM μειονεκτούν σε ταχύτητα καθώς δεν διαθέτουν αυτή την ενδιάμεση, «βραχυπρόθεσμη» μνήμη για ταχύτερη πρόσβαση σε δεδομένα. Όμως η Samsung, κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HMB (Host Memory Buffer), η οποία «συνδέει» το solid state drive απευθείας με τη μνήμη του επεξεργαστή του συστήματος (εκμεταλλεύεται ένα μικρό τμήμα της μνήμης, περίπου 64MB με την «επικοινωνία» να γίνεται μέσω PCIe). Η παραπάνω τεχνική, δεν καθιστά το drive ταχύτερο από λύσεις που ενσωματώνουν τη δική τους DRAM ωστόσο είναι σημαντικά ταχύτερο από τις υπόλοιπες DRAM-less λύσεις.

    Σε συνδυασμό με μνήμη 6ης γενιάς V-NAND και με το χαρακτηριστικό Intelligent TurboWrite 2.0, η νέα σειρά 980 NVMe SSD που θα είναι διαθέσιμη σε χωρητικότητες των 250GB, 500GB και 1TB, αγγίζει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 3500 MB/s και 3000 MB/s αντίστοιχα. Η απόδοση αντίστοιχα αγγίζει τα 500K IOPs και 480K IOPs.