Οργάνωσε ΣΩΣΤΑ το ψυγείο σου!

    Σου έχει τύχει να ψάχνεις μία συγκεκριμένη συσκευασία στο ψυγείο και να μην τη βρίσκεις με τίποτα; Ή να εντοπίζεις συχνά τρόφιμα, που έχουν «ξεμείνει» στο πίσω μέρος του θαλάμου; Έλα παραδέξου το...…

    Man,Looking,Inside,Fridge,Full,Of,Food.

    Σου έχει τύχει να ψάχνεις μία συγκεκριμένη συσκευασία στο ψυγείο και να μην τη βρίσκεις με τίποτα; Ή να εντοπίζεις συχνά τρόφιμα, που έχουν «ξεμείνει» στο πίσω μέρος του θαλάμου; Έλα παραδέξου το... Δε γίνεται να ΜΗΝ. Ευτυχώς όμως, με λίγη & καλή οργάνωση, αυτά διορθώνονται πανεύκολα. Τι λες... Ξεκινάμε να κάνουμε «δουλίτσα»;

    Βήμα 1ο: ΆΔΕΙΑΣΜΑ!

    Βγάλε τα πάντα από το ψυγείο. Τώρα, που είναι άδειο... είναι ευκαιρία να καθαρίσεις και το εσωτερικό του θαλάμου. Πλέον, στον κενό και καθαρό χώρο, που δημιούργησες, μπορείς να τακτοποιήσεις τα πάντα ευκολότερα.

    Βήμα 2ο: Μπολ + Τάπερ = B.F.F.

    Εφοδιάσου με μικρά και μεγαλύτερα μπολ, για να οργανώσεις τα τρόφιμά σου ανά κατηγορίες. Κατά προτίμηση να είναι ίδια για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Και διάφανα, ώστε να βλέπεις καθαρά το περιεχόμενο. Με το που το κάνεις αυτό, το ψυγείο θα μοιάζει με “mini super market”, από όπου θα μπορείς να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τι ψάχνεις, αλλά και τι σου λείπει. Σκέψου από πριν... Ποιές είναι οι ανάγκες σου; Τι προϊόντα αγοράζεις συνήθως; Προκειμένου να επιλέξεις ακριβώς τα καλάθια, τα τάπερ, τα μπολ και τα βαζάκια, που χρειάζεσαι.

    Βήμα 3ο: Προσοχή στα ευαίσθητα… τρόφιμα!

    Ξεκίνησε σιγά-σιγά την τακτοποίηση... από τα ευκολάκια! Εάν το ψυγείο είναι πιο καινούριο -λογικά- διαθέτει δύο συρτάρια, με ρυθμιστή υγρασίας, για τα φρούτα και τα λαχανικά σου. Τοποθέτησε τα λοιπόν, εκεί, ώστε να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο. Προσοχή! Κράτησε τα φρούτα ξεχωριστά από τα λαχανικά. Και αυτό διότι, τα λαχανικά χρειάζονται υψηλότερα επίπεδα υγρασίας από τα φρούτα. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι ορισμένα φρούτα (π.χ. μήλο, αχλάδι, μπανάνα κ.α.) παράγουν αιθυλένιο. Ορμόνη, που επιταχύνει την αλλοίωση των λαχανικών. Για να εξοικονομήσεις χώρο, τα προϊόντα που δεν χωρούν στις ειδικές φρουτολεκάνες, βάλε τα στα μπολ οργάνωσης (δες 2ο βήμα) και τοποθέτησέ τα στο πιο χαμηλό ράφι (4ο βήμα).

    Βήμα 4ο: Πού πάει το κάθε τι...

    Στην πόρτα του ψυγείου η θερμοκρασία είναι υψηλότερη συγκριτικά με τα υπόλοιπα σημεία της συσκευής. Για το λόγο αυτό, απόφυγε να αποθηκεύεις «ευαίσθητα» προϊόντα, που χρειάζονται ψυχρότερο κλίμα για να συντηρηθούν σωστά. Στην πόρτα, προτίμησε να αποθηκεύεις ξηρούς καρπούς, dressings, σάλτσες, ελιές, χυμούς ή διάφορα αναψυκτικά.   Τοποθέτησε τα γαλακτοκομικά και τα αυγά στα «ψυχρότερα» σημεία, τα οποία είναι στα ψηλότερα ράφια του ψυγείου. Το ίδιο και τα τυριά και τα αλλαντικά -εκτός και αν το ψυγείο σου έχει χώρο αποκλειστικά γι’ αυτά. Τα μπουκάλια του νερού, του κρασιού ή τα μεγάλα μπουκάλια αναψυκτικών, τοποθέτησε τα στο μικρότερο καθ’ ύψος ράφι. Εκείνο το σημείο, είναι ιδανικό και για το μαγειρεμένο φαγητό, που έχει περισσέψει. Όπως επίσης, και για τις κονσέρβες και τις πίτες. Στο χαμηλότερο ράφι βάζουμε τα extra φρούτα, που δε χώρεσαν στα ειδικά συρτάρια.

    Βήμα 5ο: Save the date!

    Σημείωσε τις ημερομηνίες που αγόρασες τα προϊόντα ή που άνοιξες τις συσκευασίες. Έτσι, θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή τη «διάρκεια ζωής» τους.

    Βήμα 6ο: Check

    Κοίταξε μία με δύο φορές την εβδομάδα το θάλαμο, ώστε να δεις τι έληξε και τι χάλασε. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα να διατηρήσεις το τέλεια, οργανωμένο ψυγείο, που έφτιαξες σε βάθος χρόνου! Είσαι στο... ψάξιμο για αγορά καινούριου ψυγείου; Διάβασε εδώ τον αναλυτικό οδηγό, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!