Άνοιξη σημαίνει… Καθαριότητα σπιτιού!

    Η Άνοιξη βρίσκεται γύρω μας και μας παρακινεί για ανανέωση. Κάνε κι εσύ ένα refresh, ξεκινώντας από την καθαριότητα του σπιτιού σου!

    Καθαριότητα

     

    Αχ, η άνοιξη! Καθώς οι μέρες μεγαλώνουν, η θερμοκρασία… τραβάει την ανηφόρα κι ο ήλιος μας λούζει με φως, έφτασε η κατάλληλη στιγμή, να αρπάξεις την ευκαιρία για νέα και φρέσκα ξεκινήματα. Και τι πιο αναζωογονητικό από ένα total spring cleaning; Άνοιξε στην Άνοιξη… κι απόλαυσε ένα σπίτι πεντακάθαρο και super οργανωμένο!

     

    Ανασκουμπώσου, αγκάλιασε τα θετικά vibes της εποχής και ξεκίνα την γενική καθαριότητα, με φόρα! Όσο για τις λεπτομέρειες, μην ανησυχείς καθόλου. Ο Plaisio Expert🔴 είναι εδώ για να σε βάλει σε πρόγραμμα!

     

    🌬️Fresh Air Don’t Care

     

    Άνοιξε παράθυρα και μπαλκονόπορτες κι άφησε τον φρέσκο, ανοιξιάτικο αέρα να κυκλοφορήσει σε όλο το σπίτι. Όχι μόνο θα ανανεώσει την ατμόσφαιρα, αλλά θα φέρει και μια έκρηξη ενέργειας που θα σε boost-άρει για να συνεχίσεις. Επειδή, όμως, κυκλοφορούν και αλλεργίες, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, τίποτα δε σε γλιτώνει από τα αλλεπάλληλα φτερνίσματα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες καθαριστές, ιονιστές και αφυγραντήρες, που θα δώσουν στο χώρο σου την υγιεινή που χρειάζεται. Γιατί… καλός ο φρέσκος αέρας, αλλά ο καθαρός αέρας είναι ακόμα καλύτερος.

     

    Bonus Tip: Επένδυσε σε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, για να προσθέσεις όχι μόνο μια πινελιά πρασίνου, αλλά και φυσικούς «βοηθούς» στην καθαριότητα του αέρα!

    • καθαριότητα
      Daikin Καθαριστής Αέρα MC55W
      Με τον καθαριστή αέρα Daikin ισχύος 65W, λειτουργία ιονισμού και φίλτρο HEPA δίνεις στον χώρο έως 46m² πεντακάθαρη πνοή!
    • καθαριότητα
      Dyson Καθαριστής Αέρα HP00 Pure White
      Καθαριστής αέρα, ανεμιστήρας και θερμαντικό σώμα σε ένα, με πρακτικές διαστάσεις, 10 ταχύτητες και λειτουργία Jet Focus, για να κάνει… «focus» ακριβώς στη σημεία που θες.
    • καθαριοτητα
      Karcher Ατμοκαθαριστής SC 2 EasyFix
      Ο ατμοκαθαριστής της Karcher με ισχύ 1500W, μέγιστη πίεση ατμού 3,2bar και απόδοση 75m² ανά γέμισμα του κάδου, ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που... αναπνέεις!

    🗄️Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

     

    Ήρθε, επιτέλους, η ώρα που αποχαιρετάς τα ογκώδη χειμωνιάτικα παλτό και πουλόβερ, ενώ καλωσορίζεις τα ανάλαφρα υφάσματα, με τα floral σχέδια. Πώς, όμως, γίνεται να χωρέσει ξανά όλη η χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα σου πίσω στη φύλαξη; Πάρε βαθιές ανάσες και πράξε με ψυχραιμία. Αρχικά, βγάλε τα ρούχα από την ντουλάπα, τοποθέτησέ τα πάνω στο κρεβάτι και κάνε μια καλή διαλογή. Σίγουρα, χρειάζεσαι ή φοράς τα πάντα; Μάλλον, όχι! Έπειτα, αποθήκευσε τα πιο ογκώδη κομμάτια σε αρωματικές σακούλες με κενό αέρος και δες τον περιττό όγκο να εξαφανίζεται. Στη συνέχεια, τακτοποίησε ανά κατηγορία ρούχα, παπούτσια και χειμερινά αξεσουάρ μέσα σε κουτιά αποθήκευσης. Και… voila, μια άψογα οργανωμένη ντουλάπα!

     

    Pro Tip: Πριν προχωρήσεις με την αποθήκευση, σιγουρέψου ότι όλα τα ρούχα είναι πλυμένα, καθαρά και έτοιμα για χρήση. Έτσι ώστε, με το που πιάσουν τα πρώτα κρύα, εσύ θα είσαι ήδη ένα βήμα μπροστά!

    • οργανωση
      Really Useful Box Κουτί αποθήκευσης 9L
      Πλαστικό κουτί αποθήκευσης χωρητικότητας 9Lt, ιδανικό για να αποθηκεύεις και να κρατάς τα πράγματά σου ασφαλή από φθορές!
    • οργανωση
      Κουτί Αποθήκευσης 15L Λευκό
      Πλαστικό κουτί αποθήκευσης 15Lt, για να οργανώνεις και να κρατάς τα πράγματά σου σε τάξη. Διαθέτει χερούλι, για εύκολη και άνετη μεταφορά.
    • οργανωση
      Κουτί Αποθήκευσης 67L Μαύρο
      Μαύρο πλαστικό κουτί αποθήκευσης 67Lt, για να οργανώνεις και να κρατάς τα πράγματά σου σε τάξη. Διαθέτει χερούλι για εύκολη και άνετη μεταφορά.

    🧼Just… Wash Away

     

    Εάν είσαι αρκετά τυχερός κι έχεις μπαλκόνι, βεράντα ή αυλή, τώρα είναι η τέλεια εποχή για να τους δώσεις λίγη αγάπη. Είναι ο χώρος που θα απολαμβάνεις τα κυριακάτικα καφεδάκια σου και τα cocktail parties, συνεπώς δεν γίνεται να μένει… παραπονεμένος. Αρχικά κάνε ένα καλό σκούπισμα, για να μαζέψεις σκόνη, χώματα και πεσμένα φύλλα που προκαλούν ακαταστασία. Και μετάαα βάλε μπρος τα μεγάλα μέσα! Πάτησε το «on» στο πλυστικό μηχάνημα και άφησέ το να αναλάβει δράση. Ο συνδυασμός νερού, σαπουνιού και πίεσης θα εξαφανίσει ακόμα και τα πιο επίμονα υπολείμματα βρωμιάς, χωρίς εσύ να ιδρώνεις από την προσπάθεια. Κι όταν τελειώσεις με τα δάπεδα, σειρά έχουν τα κάγκελα και φυσικά, τα τζάμια των παραθύρων. Τοποθέτησε σε ένα σπρέι-δοχείο νερό με ξύδι, ψέκασε σε διάφορα σημεία και σκούπισε με ένα πανάκι μικροϊνών. Τώρα κάθισε αναπαυτικά και δες το ηλιοβασίλεμα, ανασαίνοντας καθαριότητα!

     

    Green Tip: Εκμεταλλεύσου τους εξωτερικούς τοίχους, για να βάλεις αναρριχώμενα φυτά και να δημιουργήσεις πράσινες γωνιές, γεμάτες άρωμα. Γιασεμί, αγιόκλημα και νυχτολούλουδο αποτελούν top επιλογές!

    • καθαριότητα
      Karcher Πλυστικό Μηχάνημα K 5 Basic
      Πλυστικό Μηχάνημα K5 Basic της Kärcher με ισχύ 2100W, πίεση έως 145bar και υδρόψυκτο μοτέρ, κατάλληλο για χρήση σε κήπους, βεράντες και αυτοκίνητα.
    • καθαριότητα
      Karcher Πλυστικό Μηχάνημα K 2 Universal Edition
      Πλυστικό Μηχάνημα K2 Universal της Kärcher με ισχύ 1400W και πίεση έως 110bar, για να καθαρίζεις αποτελεσματικά και εύκολα τους εξωτερικούς τοίχους, τις βεράντες & το αυτοκίνητο.
    • καθαριότητα
      Karcher Πλυστικό Μηχάνημα K 3 Power Control
      Πλυστικό Μηχάνημα K 3 Power Control της Karcher με πίεση έως 120bar, ενσωματωμένο φίλτρο νερού και αντάπτορα για μάνικα κήπου, για να φέρνει εις πέρας κάθε δύσκολη αποστολή καθαρισμού!

    🧺Hi-tech πλύση

     

     

    Ο βαθύς χειμώνας μπορεί να τελείωσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά μαζί του και το… βαθύ καθάρισμα. Παπλώματα, κουβέρτες, ριχτάρια, κουρτίνες, ακόμα και μικρά χαλιά βγαίνουν «off». Πριν, όμως, μπουν στην αναμονή για του χρόνου, σίγουρα χρειάζονται ένα σχολαστικό φρεσκάρισμα. Και κάπου εδώ είναι, που τα πλυντήρια παίρνουν φωτιά. Σιγουρέψου ότι σε κάθε πλύση επιλέγεις το κατάλληλο πρόγραμμα για τις ξεχωριστές ανάγκες των υφασμάτων και εκμεταλλεύσου όλες τις hi-tech λειτουργίες, για τέλεια αποτελέσματα. Κι αν σε βρει καμιά ανοιξιάτικη μπόρα, ενώ κάνεις τη μπουγάδα σου, το στεγνωτήριο σε βγάζει από τη δύσκολη θέση στο λεπτό.

     

    Tips and tricks:

    1. Πρόσθεσε στον κάδο του πλυντηρίου ένα μικρό καπάκι μηλόξυδο και δες τα υφάσματα πιο ζωντανά και μαλακά από ποτέ.
    2. Για τα επενδυμένα υφάσματα, ένας ατμοκαθαριστής είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ειδικά εσύ, που έχεις και τετράποδους συγκατοίκους!

    • καθαριότητα
      LG F2R5008TSMB Πλυντήριο Ρούχων 8,00 kg Slim
      Πλυντήριο ρούχων της LG με χωρητικότητα 8kg, 12 προγράμματα, τεχνολογία AI DD για ήπια περιστροφή του κάδου και γρήγορο πρόγραμμα πλύσης… Και δες το καλάθι με τα άπλυτα να αδειάζει μαγικά!
    • καθαριότητα
      Bosch WGB254A0GR Πλυντήριο Ρούχων 10,00 kg
      Πλυντήριο ρούχων της Bosch για να φροντίσεις τα αγαπημένα σου ρούχα και υφάσματα. Έχει κάδο 10kg, στροφές που αγγίζουν τις 1400rpm και 19 προγράμματα πλύσης, που θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος!
    • καθαριότητα
      Miele WWG 760 WPS Πλυντήριο Ρούχων 9,00 kg
      Το πλυντήριο ρούχων της Miele με χωρητικότητα 9kg, 17 διαφορετικά προγράμματα και λειτουργία TwinDos, έρχεται να αναλάβει το καλάθι των απλύτων. Και με Miele@home, για έξυπνη φροντίδα των ρούχων.

    🧹Dust in the Spring

     

    Τελευταίο, αλλά όχι καταϊδρωμένο, έρχεται το καθάρισμα των δαπέδων! Αφού έχεις τελειώσει με όλα τα βαριά tasks, οδεύεις πια προς την απόλυτη καθαριότητα. Πάρε με τη σειρά όλους τους χώρους του σπιτιού και σκούπισε σχολαστικά κάθε επιφάνεια. Είτε έχεις παρκέ είτε πλακάκι ή παραδοσιακό μωσαϊκό, οι tech freaks, ηλεκτρικές σκούπες έχουν υπερδυνάμεις και εξειδικευμένα εξαρτήματα, που καλύπτουν κάθε ανάγκη, όσο απαιτητική κι αν είναι. Έπειτα κλείσε την… αυλαία με ένα καλό σφουγγάρισμα, που θα αναδείξει την υπέροχη λάμψη του πατώματος. Και για έξτρα τσαχπινιά, στο διάλυμα καθαρισμού, που θα χρησιμοποιήσεις, πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο! Μήπως, μύρισε Άνοιξη;

     

    Clean Tip: Μην αγνοήσεις τα σοβατεπί και τις δυσπρόσιτες γωνίες, μιας και είναι οι No1 εστίες σκόνης και βρωμιάς.

    • καθαριότητα
      iRobot Σκούπα ρομπότ Roomba j7
      Η σκούπα-ρομπότ Roomba j7 με αυτονομία 75min, δυνατότητα σύνδεσης μέσω WiFi και με ειδικό φίλτρο AeroForce κατά τη σκόνης και των μικροβίων, υπόσχεται να σου χαρίσει άψογα αποτελέσματα.
    •  Ανακάλυψέ την!
      Bosch Σκούπα Με Σακούλα BGL8HYG1 ProHygienic Serie8
      Bosch σκούπα με σακούλα 5Lt, ProHygienic για αποτελεσματικό καθαρισμό των δαπέδων και προστασία από τα αλλεργιογόνα του αέρα.
    • καθαριότητα
      Dyson Σκούπα Stick Επαναφ/μενη V8 Silver
      Ανακάλυψε τη σκούπα stick της Dyson, με χωρητικότητα δοχείου σκόνης 0.54Lt και αυτονομία λειτουργίας έως 40min, και δες το χώρο σου να αστράφτει από καθαριότητα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

    Άνοιξη

     

    Τώρα που έγινες expert στην θεωρία, μένει να το πάρεις απόφαση. Η Άνοιξη σού χτυπάει την πόρτα και πρέπει να την υποδεχτείς σε ένα σπίτι που λάμπει από καθαριότητα. Σήκωσε, λοιπόν, τα μανίκια, βάλε την αγαπημένη σου playlist και… get this job done!

     

    Άνοιξη

     

    🌼Επειδή, η καθαριότητα είναι μόνο η μισή αρχοντιά, σου έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο με όμορφες προτάσεις για ολική, ανοιξιάτικη ανανέωση του σπιτιού!