Web 101: Χρήσιμα και δωρεάν web-apps για «ψαγμένους» χρήστες!

    Στο Διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες χρήσιμες διαδικτυακές εφαρμογές (web-apps) για την χρήση των οποίων απαιτείται μόνο μία εφαρμογή περιήγησης (Edge, Chrome, Firefox, Safari κ.ο.κ) και φυσικά,…

    WebApps
    Στο Διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες χρήσιμες διαδικτυακές εφαρμογές (web-apps) για την χρήση των οποίων απαιτείται μόνο μία εφαρμογή περιήγησης (Edge, Chrome, Firefox, Safari κ.ο.κ) και φυσικά, δημιουργική διάθεση. Οι εφαρμογές αυτές «κατοικούν» στο Cloud και τρέχουν σε πανίσχυρους διακομιστές (servers), οι οποίοι εξασφαλίζουν ομαλή πρόσβαση σε εκατομμύρια χρήστες.  Σε αντίθεση με τις "native" εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στα PCs, τα web-apps δεν χρειάζονται εγκατάσταση και τις περισσότερες φορές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν, ακόμα και χωρίς τη δημιουργία λογαριασμού - όπως κάποιες από αυτές που θα ανακαλύψεις παρακάτω. Είμαστε 100% βέβαιοι πως κάποια στιγμή θα σου φανούν χρήσιμες. Καλό σερφάρισμα!

    Saltify

    Το Saltify είναι μία υπηρεσία διαμοίρασης «μυστικών». Ο χρήστης δημιουργεί ένα κείμενο, ένα «μυστικό» το οποίο θέλει να μοιραστεί με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.  Στη συνέχεια, η πλατφόρμα αναλαμβάνει να το κρυπτογραφήσει, προσφέροντας μάλιστα και δυνατότητα προσθήκης προαιρετικού κωδικού (password) για την αποκωδικοποιήση του. Το μυστικό έχει και ημερομηνία λήξεως, η οποία μπορεί να διαρκέσει από ελάχιστα λεπτά μέχρι και μία εβδομάδα. Είναι εντελώς δωρεάν, συμβατό με το Slack και για τη χρήση του δεν απαιτείται δημιουργία λογαριασμού.

    Wireflow

    Το Wireflow είναι ένα δωρεάν ηλεκτρονικό εργαλείο με τη βοήθεια του μπορεί κανείς να δημιουργήσει, εύκολα και γρήγορα, λειτουργικά διαγράμματα ροής αλλά και να συνομιλεί (chat) με τους συνεργάτες του. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο, ελαφρύ και για τη σχεδίαση των διαγραμμάτων δεν απαιτούνται γνώσεις προγραμμάτων δημιουργίας γραμμικών σχημάτων (πχ. Photoshop, Illustrator κα.).

    Who is mining

    Το Who is mining είναι ένας «τσεκαδόρος», ένα εργαλείο ελέγχου, με τη βοήθεια του οποίο μπορείς να προσδιορίσεις αν μία ιστοσελίδα χρησιμοποιεί (παρά τη θέληση σου) την CPU του συστήματος για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Λειτουργεί μέσα από την εφαρμογή περιήγησης και δεν απαιτεί εγκατάσταση, απλά, κάνεις αντιγραφή-επικολληση τη διέυθυνση (URL) της ιστοσελίδας που σε ενδιαφέρει και το αποτέλεσμα εμφανίζεται άμεσα.

    Minute Pocket

    Θέλεις να έχεις μία γρήγορη εκτίμηση του χρόνου που απαιτείται για την ανάγνωσή ενός άρθρου; Ένα δευτερόλεπτο αρκεί. Το Minute-Pocket το «διαβάζει» για σένα και στη συνέχεια εμφανίζει μικρές ετικέτες, δίνοντας σου μία συνολική εικόνα για το μέγεθος του κειμένου. Είναι εντελώς δωρεάν αλλά για τη χρήση του απαιτείται λογαριασμός Pocket (Mozilla Corporation), καθώς εντάσσεται στο ευρύτερο οικοσύστημα της γνωστής πλατφόρμας.

    DesignEvo

    Το DesignEvo λανσάρεται ως δωρεάν δημιουργός λογότυπων, ο οποίος σου επιτρέπει να δημιουργήσεις "custom" λογότυπα, αποφεύγοντας την εγκατάσταση απαιτητικού και πανάκριβου λογισμικού. Σε λίγα λεπτά θα έχεις δημιουργήσει  ένα λογότυπο που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες, ακόμα και αν δεν έχεις σχεδιαστικές δεξιότητες «επαγγελματικού» επιπέδου. Με περισσότερα από 3000+ φόρμες, εικονίδιαγραμματοσειρές, ακόμα και έτοιμα λογότυπα, το DesignEvo προσφέρεται για δημιουργική - εντελώς δωρεάν - χρήση χωρίς καμία επιπλέον λήψη ή εγκατάσταση.