True Wireless Stereo ακουστικά: Πες αντίο στα... βαρετά καλώδια!

    Κομψά, ελαφριά, με γυαλιστερό φινίρισμα και εργονομικό σχεδιασμό για άνετη εφαρμογή, Ενεργή Ακύρωση Θορύβου, αντοχή στο νερό και ολοήμερη αυτονομία: τα ασύρματα TWS (True Wireless Stereo) ακουστικά…

    TWS-Guide-1
    Κομψά, ελαφριά, με γυαλιστερό φινίρισμα και εργονομικό σχεδιασμό για άνετη εφαρμογή, Ενεργή Ακύρωση Θορύβου, αντοχή στο νερό και ολοήμερη αυτονομία: τα ασύρματα TWS (True Wireless Stereo) ακουστικά κάνουν τη διαφορά και προσφέρουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων!
    Το παγκόσμιο μέγεθος της αγοράς των ακουστικών TWS (True Wireless Stereo) αποτιμήθηκε σε 25,32 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για το 2020 και αναμένεται να αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (Compound Annual Growth Rate) 36,1% από το 2021 έως το 2028. Με μοντέρνο σχεδιασμό, εξελιγμένα χαρακτηριστικά, εκπληκτική ευελιξία και μεγάλη αυτονομία (η οποία ενισχύεται από τις πρακτικές θήκες μεταφοράς τους), αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της βιομηχανίας των έξυπνων συσκευών και απαραίτητο αξεσουάρ για τα smartphones. Σκέφτεσαι κι εσύ την αγορά ενός τέτοιου σετ; Για να μην προβληματίζεσαι άλλο, δημιουργήσαμε έναν σύντομο αλλά αναλυτικό οδηγό, για να πεις μια και καλή αντίο στα βαρετά και ενοχλητικά καλώδια μία ώρα αρχύτερα!
    Ασύρματη ελευθερία... επί δύο!
    Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη και η μείωση του κόστους δικτύωσης από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, η αυξανόμενη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο (audio/video streaming), η ταχεία διάδοση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των εφαρμογών βίντεο (TikTok, YouTube κ.ά.) έχουν επιταχύνει την ανάπτυξη της αγοράς των ακουστικών TWS. Η συγκεκριμένη κατηγορία ακουστικών κατάφερε να εξαφανίσει ακόμα και το καλώδιο που συνέδεε το δεξί με το αριστερό ακουστικό, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη στερεοφωνική εμπειρία ακρόασης και δημιουργώντας ένα «trend» που αγαπήθηκε άμεσα από το καταναλωτικό κοινό. Μουσική; Βίντεο; Mobile Gaming; Podcasts; Audio Books; Προπόνηση στο γυμναστήριο; Μία χαλαρή βόλτα; Άμεση επικοινωνία με τον αγαπημένο σου ψηφιακό βοηθό, μέσω φωνητικών εντολών; Άνεση και ποιότητα ήχου; Δεν υπάρχουν καλώδια, δεν υπάρχουν όρια!
    Καθημερινή χρήση, καθημερινή απόλαυση
    Ανεξαρτήτως κατασκευαστή, τα περισσότερα ακουστικά TWS είναι σχεδιασμένα για άνετη καθημερινή χρήση. Σου επιτρέπουν να ακούς την αγαπημένη σου μουσική και να μιλάς στο τηλέφωνο με ισορροπημένο και «καθαρό» ήχο, ενώ ενσωματώνουν και έξυπνες λειτουργίες (όπως π.χ. άμεση επικοινωνία με τον αγαπημένο σου ψηφιακό βοηθό, μέσω φωνητικών εντολών) για να αξιοποιείς στο έπακρο τις δυνατότητές του χωρίς να το βγάζεις από την τσέπη. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η θήκη τους λειτουργεί και ως βάση ασύρματης φόρτισης, είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα, στη βροχή και στο νερό (ανάλογα την πιστοποίηση που έχουν λάβει) για να τα χρησιμοποιείς άφοβα όπου κι αν βρίσκεσαι!
    Earbuds ή Earphones;
    Υπάρχει μια βασική (σχεδιαστική κυρίως) διαφορά μεταξύ των earbuds και των earphones: τα earbuds στηρίζονται στην κόγχη – το άνοιγμα έξω από τον ακουστικό πόρο. Τα earphones - γνωστά και ως in-ear headphones - εισάγονται στον ακουστικό πόρο. Τα earbuds είναι συνήθως πλαστικά και «one-size-fits-all». Ανάλογα με το σχήμα των αυτιών σου, αυτά τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να δημιουργήσουν μια ασταθή εφαρμογή. Για το λόγο αυτό μπορεί π.χ. κατά τη διάρκεια της προπόνησης να πέφτουν συχνά από τα αυτιά σου. Ωστόσο, επειδή στηρίζονται στο εξωτερικό τμήμα του ακουστικού σου πόρου, επιτρέπουν την έλευση περισσότερων εξωτερικών θορύβων - που σημαίνει ότι αν μετακινείσαι στο κέντρο της πόλης και περπατάς στους δρόμους, τα earbuds σου επιτρέπουν να έχεις καλύτερη επαφή με το περιβάλλον. Τώρα, εάν η ποιότητα του ήχου αποτελεί άμεση προτεραιότητα, τα earbuds δεν είναι η καλύτερη επιλογή, επειδή ο θόρυβος του περιβάλλοντος προκαλεί ασθενέστερα μπάσα. Για να «παρακάμψεις» τους εξωτερικούς θορύβους θα πρέπει να αυξήσεις σημαντικά την ένταση. Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν τα earphones. Τα earphones περνούν από την κόγχη σας και επεκτείνονται στον ακουστικό πόρο, χάρη στις μαλακές άκρες σιλικόνης (eartips) που συνδέονται στα ίδια τα ακουστικά (τα περισσότερα πακέτα ακουστικών προσφέρουν eartips διαφορετικού μεγέθους για να διασφαλίσουν ότι θα έχεις καλύτερη και πιο άνετη εφαρμογή). Εκτός από καλύτερη εφαρμογή, ο εν λόγω σχεδιασμός δημιουργεί βέλτιστη απομόνωση θορύβου, επιτρέποντάς σου να απολαμβάνεις τη μουσική σου χωρίς παρεμβολές και το κυριότερο, σε χαμηλότερη ένταση!
    Πιο... έξυπνα από ποτέ!
    Η αυξημένη χρήση των ψηφιακών βοηθών – όπως είναι ο Google Assistant, η Amazon Alexa και η Siri της Apple – ενσωματώνονται σε όλο και περισσότερες κατηγορίες ψηφιακών συσκευών, με τα ακουστικά TWS να μην αποτελούν εξαίρεση! Θέλεις να χρησιμοποιείς το smartphone σου χωρίς να το βγάζεις συνεχώς από την τσάντα ή χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από το δρόμο; Έγινε. Θέλεις να χρησιμοποιείς φωνητική υποβοήθηση για να λαμβάνουμε οδηγίες, να στέλνεις μηνύματα και να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου playlists; Μπορείς. Να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, προγραμματισμένα ραντεβού, πληροφορίες για τον καιρό, την κίνηση στους δρόμους αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις; Το μόνο εύκολο! Η επικοινωνία με τους ψηφιακούς βοηθούς είναι αμφίδρομη, πολλά υποσχόμενη και πραγματικά, μας λύνει τα χέρια. Καφέ – δυστυχώς – δεν φτιάχνουν ακόμα, όμως με τη βοήθεια τους μπορείς να παραγγείλεις έναν!
    Χαρακτηριστικά για «απαιτητικούς» ακροατές...
    • Ενεργή Ακύρωση Θορύβου (Active Noise Cancelling ή ANC)
    Τα ακουστικά TWS με Ενεργή Ακύρωση Θορύβου εξαλείφουν ενεργά τους περιττούς θορύβους – όπως π.χ. τον άνεμο, το δρόμο, τον κινητήρα του αεροπλάνου ή την κίνηση του συρμού στο μετρό – αφήνοντας να ακουστούν τα σημαντικά πράγματα, όπως φωνές ή ανακοινώσεις. Σε τεχνολογικό επίπεδο, ένα ή περισσότερα μικρόφωνα στραμμένα προς τα έξω ανιχνεύουν τους εξωτερικούς ήχους, τους οποίους στη συνέχεια αντισταθμίζουν με εξουδετέρωση θορύβου, αποκλείοντας ακόμα και ήχους υψηλής και μεσαίας συχνότητας. Ένα μικρόφωνο στραμμένο προς τα μέσα «ακούει» το εσωτερικό του αυτιού σου για τυχόν ανεπιθύμητους ήχους, τους οποίους επίσης αντισταθμίζει με την ανάλογη εξουδετέρωση θορύβου (ένα κύμα το οποίο είναι στην αντίθετη φάση με το κύμα ήχου του περιβάλλοντος.
    • Συνδεσιμότητα πολλαπλών σημείων (Multipoint)
    Για απόλυτη ευκολία, πολλά ακουστικά TWS μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε δύο συσκευές Bluetooth®. Έτσι, όταν έχεις κάποια εισερχόμενη κλήση, αναγνωρίζουν αυτόματα ποια συσκευή προσπαθεί να «επικοινωνήσει» μαζί τους και συνδέονται αυτόματα σε αυτή. Επίσης, σου επιτρέπουν να εναλλάσσεις εύκολα συσκευές χωρίς περιττές διαδικασίες, με το πάτημα ενός κουμπιού.
    • Βαθμός προστασίας IPXΧ
    Κατασκευασμένα ακόμα και για τα πλέον απαιτητικά περιβάλλοντα, πολλά ακουστικά TWS διαθέτουν πλέον πιστοποίηση IPXX για μεγαλύτερη αντοχή στον ιδρώτα, το νερό και τη σκόνη. Ο κώδικας IP προέρχεται από τα αρχικά του International Protection και αποτελείται από δύο ψηφία: το 1ο αντιστοιχεί στην προστασία που παρέχεται ενάντια στην είσοδο σκόνης και το 2ο αντιστοιχεί στην προστασία που παρέχεται από την είσοδο του νερού, η οποία, φυσιολογικά, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στη λειτουργία των ακουστικών σου. Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους βαθμούς προστασίας; Εδώ θα βρεις έναν ολοκληρωμένο οδηγό, για να μάθεις να τους… «διαβάζεις». Απόλυτη ελευθερία ακρόασης και ασύρματη επικοινωνία δίχως όρια; Έλα τα καταστήματα Πλαίσιο ή μπες στο plaisio.gr και ανακάλυψε μία εκτεταμένη σειρά ακουστικών True Wireless Stereo που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε βαλάντιο!