Το κινητό σου, τώρα στο… PC σου

    Χάρη στην περισσότερο «ανοικτή» στρατηγική που ακολουθεί η Microsoft τα τελευταία χρόνια, τα Windows 10 σήμερα έχουν δημιουργήσει μία εξαιρετική σχέση με το κινητό σου. Η απόδειξη δεν είναι άλλη από…

    yourphoneapp
    Χάρη στην περισσότερο «ανοικτή» στρατηγική που ακολουθεί η Microsoft τα τελευταία χρόνια, τα Windows 10 σήμερα έχουν δημιουργήσει μία εξαιρετική σχέση με το κινητό σου. Η απόδειξη δεν είναι άλλη από την εφαρμογή «Your Phone» (Το τηλέφωνο σας) που μπορείς να κατεβάσεις από το Windows Store για τον υπολογιστή σου (και το Companion app από το Google Play store για το κινητό σου). Να αναφέρουμε ότι αυτή η δυνατότητα είναι «ενσωματωμένη» σε πολλές συσκευές της Samsung οπότε δεν είναι απαραίτητο να κατεβάσεις το σχετικό «companion app». Your Phone app Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορείς να αλληλοεπιδράς σε πραγματικό χρόνο με την οθόνη του κινητού σου, να λαμβάνεις ειδοποιήσεις (τις οποίες μπορείς να διαβάσεις και να κλείσεις από τον υπολογιστή), να χρησιμοποιείς εφαρμογές (εφόσον επιτρέπεται από τη συσκευή), να διαβάζεις και να απαντάς σε μηνύματα που λαμβάνεις στο κινητό από την άνεση του πληκτρολογίου σου, να ανταλλάσσεις άμεσα φωτογραφίες και βίντεο ανάμεσα στον υπολογιστή και στο κινητό σου ή να πραγματοποιείς και να απαντάς σε κλήσεις χρησιμοποιώντας το headset σου στον υπολογιστή! Δοκιμάσαμε το σχετικό χαρακτηριστικό σε μία συσκευή Galaxy S9+ και μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τις δυνατότητες. Με την συσκευή και τον υπολογιστή μας συνδεδεμένους τόσο μέσω του δικτύου WiFi όσο και μέσω Bluetooth, η απόκριση ήταν άμεση. Μπορούσαμε να χειριστούμε άνετα και άμεσα τη συσκευή με τον κέρσορα του ποντικού (στη δική μας περίπτωση δεν εμφανίζονταν πάντως Android apps στο μενού της εφαρμογής για να τα χρησιμοποιήσουμε από τα Windows 10 παρά μόνο η οθόνη του τηλεφώνου), λαμβάναμε ειδοποιήσεις άμεσα, τις οποίες μπορούσαμε να κλείσουμε, ενώ προχωρήσαμε και στην πραγματοποίηση κλήσης. Τι χρειάζεσαι; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να κατεβάσεις -αν δεν υπάρχει ήδη- το app από το Windows Store στον υπολογιστή σου (Your Phone) και να χρησιμοποιήσεις τον λογαριασμό Microsoft που χρησιμοποιείς στην επιλογή «Σύνδεση στα Windows» στο «Σύνθετες λειτουργίες» στο μενού «Ρυθμίσεις» στην συσκευή σου (σε συσκευές Samsung, η δυνατότητα είναι ενσωματωμένη, σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται να κατεβάσεις το app από το Google Play).

    Είναι απαραίτητο να διαθέτεις επίσης στον υπολογιστή σου την έκδοση Windows 10 April 2018 Update ή νεότερη και στο κινητό σου λειτουργικό σύστημα Android 7.0 (Nougat) ή νεότερη έκδοση. Λάβε υπόψη σου, ότι το app «Το τηλέφωνο σας» είναι προεγκατεστημένο στην έκδοση Windows 10 October 2018 Update οπότε αρκεί να κάνεις μία αναζήτηση στα Windows για να το εντοπίσεις.

    Στη συνέχεια, αφού συνδέσεις τη συσκευή και τον υπολογιστή σου στο ίδιο δίκτυο WiFi και προχωρήσεις στη σύζευξη τους μέσω Bluetooth, ακολουθείς τις οδηγίες (τις οποίες αναφέρει και η Microsoft στην επίσημη ιστοσελίδα της) και είσαι έτοιμος!