Tips για να βελτιώσεις τις φωτογραφίες σου στο Instagram

    Το Instagram είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στη φωτογραφία, έτσι εφόσον η ποιότητα των φωτογραφιών σου είναι υψηλή θα προσελκύσεις τους κατάλληλους ανθρώπους κερδίζοντας σε followers. Εδώ θα…

    instagram-photos
    Το Instagram είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στη φωτογραφία, έτσι εφόσον η ποιότητα των φωτογραφιών σου είναι υψηλή θα προσελκύσεις τους κατάλληλους ανθρώπους κερδίζοντας σε followers. Εδώ θα δούμε μαζί πως μπορείτε να βελτιώσετε τις λήψεις σας. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως στο Instagram βρίσκονται σε μηνιαία βάση ενεργοί περισσότεροι από 800 εκατομμύρια χρήστες, με τους μισούς από αυτούς να είναι χρησιμοποιούν την εφαρμογή κάθε ημέρα. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 60 εκατομμύρια νέες φωτογραφίες καθημερινά στο Instagram. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και για να ξεχωρίσει κανείς θα πρέπει οι φωτογραφίες του να είναι αισθητικά όσο καλύτερες γίνεται, κάτι που όπως θα δούμε δεν επιτυγχάνεται απλά αν έχεις μια ξεχωριστή κάμερα και κάνεις λήψεις με background ένα όμορφο περιβάλλον. Χρειάζονται και άλλα.

    Χρησιμοποίησε το σωστό μέγεθος φωτογραφίας για το Instagram

    Έχει τύχει στους περισσότερους να έχουν τραβήξει μια εξαιρετική φωτογραφία και όταν προσπαθήσουν να την ανεβάσουν να μην φαίνεται ολόκληρη αλλά "κομμένη". Το instagram χρησιμοποιεί μέγεθος φωτογραφίας 1080x1080 pixels - και υποστηρίζει και το παλαιότερο 612x612 poxels -, οπότε όπως διακρίνουμε έχει τετράγωνο καρέ. Θα πρέπει να προσέξουμε αρχικά η ανάλυση της φωτογραφίας να μην είναι μικρή, έτσι ώστε να φαίνεται χωρίς pixels και να έχει αρκετές λεπτομέρειες. Τα περισσότερα smartphones σήμερα έχουν επιλογή για λήψη φωτογραφίας σε τετράγωνο καρέ, οπότε προτείνουμε οι λήψεις να γίνονται με αυτό.  

    Προσοχή με τα φίλτρα

    Η εφαρμογή του Instagram μας προσφέρει μια πληθώρα φίλτρων τα οποία μπορούμε να προσαρμόσουμε στις λήψεις μας και να αλλάξουμε το στυλ της φωτογραφίας ή το ύφος. Επειδή θέλετε οι followers σας να ξεχωρίζουν τις φωτογραφίες σας από όλες εκείνες που βλέπουν καθημερινά θα πρέπει αυτές να έχουν κάτι μοναδικό, ένα στοιχείο ταυτότητας θα μπορούσαμε να πούμε. Η καλύτερη στρατηγική θέλει να είστε συνεπής με το φίλτρο που θα επιλέξετε, έτσι οι φωτογραφίες σας θα ξεχωρίζουν στα μάτια των followers σας. Οι περισσότεροι επαγγελματίες influencers θεωρούν ότι η χρήση ενός φίλτρου για τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν δίνει ένα τόνο μοναδικό και οι χρήστες που τις βλέπουν έχουν ήδη συνδυάσει τη χρήση του φίλτρου με τον λογαριασμό instagram που ακολουθούν.  

    Πολλές λήψεις

    Φωτογράφοι δεν είστε, μιας και αν είσαστε δεν θα διαβάζατε αυτό τον οδηγό, ούτε ο εξοπλισμός σας μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνο ενός επαγγελματία φωτογράφου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει με ότι έχετε διαθέσιμο σε εξοπλισμό οι λήψεις να δείχνουν όσο το δυνατόν καλύτερες. Η πλέον απλή μέθοδος είναι να πραγματοποιεί κανείς πολλές λήψεις από το θέμα που θέλει να ανεβάσει και στη συνέχεια να διαλέγει την καλύτερη. Δοκιμάστε διαφορετικές γωνίες, θέσεις και πραγματοποιείστε 10, 15 και 20 λήψεις. Όσες περισσότερες λήψεις κάνετε, τόσο περισσότερες επιλογές θα έχετε για να ανεβάσετε την καλύτερη φωτογραφία.

    Φωτογραφήστε εκτός του Instagram

    Φαντάζομαι ότι από τα παραπάνω tips έχετε ήδη αντιληφθεί ότι έμμεσα πλην σαφώς σας προτρέπουμε να φωτογραφίζεται όχι μέσα από το app του Instagram, αλλά εκτός από αυτό. Όχι δεν θα σας προτείνουμε κάποια ιδιαίτερη εφαρμογή, παρόλα αυτά αν έχετε κάποια υπόψη δοκιμάστε την. Εμείς προτείνουμε τη εφαρμογή για λήψεις που διαθέτει προ-εγκατεστημένη το smartphone σας. Εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα πιθανόν να σας δίνει την επιλογή για περισσότερες ρυθμίσεις κατά τη λήψη, θα βρείτε και επιλογή για πολλαπλές λήψεις έτσι ώστε να μην χάσετε καρέ. Πέραν των tips για να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες θα σας παραθέσουμε μερικές συμβουλές επιγραμματικά, τις οποίες δίνουν ξακουστοί influencers με εκατομμύρια followers στο Instagram και πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν.
    • Μην ποστάρεις selfie ή περιεχόμενο που θα κάνει τον άλλο να βαρεθεί
    • Κάνε λήψη slow-motion video και ανέβασε το
    • Χρησιμοποίησε εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας όπως το Snapseed ή το VSCO
    • Η φωτογραφία μόνη της λέει αρκετά, μια καλή περιγραφή όμως θα την απογειώσει
    • Προσέθεσε την τοποθεσία στις φωτογραφίες και θα δεις έως και 79% περισσότερο engagement
    • Προσοχή στα hashtags. Πρέπει να είναι σχετικά με τη φωτογραφία και όχι γενικά
    • Ψάξε τα αγαπημένα σου hashtags κάνε like άσε comment και είναι πιθανόν να κάνουν και εκείνοι το ίδιο
    • Οι καλύτερες φωτογραφίες συνήθως βγαίνουν όταν είσαι έξω.