Μηνύματα στο iPhone: 5 και 1 μυστικά που δεν γνώριζες

    Το iOS έχει ιστορία 10 ετών και φέτος μπήκε στην έκδοση 11. Η εφαρμογή "Μηνύματα" κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχει αυξήσει κατακόρυφα τη λειτουργικότητα της, βοηθώντας μας είτε να μην χάνουμε…

    apple-imessage-app
    Το iOS έχει ιστορία 10 ετών και φέτος μπήκε στην έκδοση 11. Η εφαρμογή "Μηνύματα" κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχει αυξήσει κατακόρυφα τη λειτουργικότητα της, βοηθώντας μας είτε να μην χάνουμε κανένα μήνυμα, είτε να μην μας ενοχλούν. Αν λοιπόν είστε από εκείνους τους χρήστες iPhone όπου το smartphone τους κουδουνίζει συνέχεια με νέα μηνύματα και αρκετές φορές χάνετε μηνύματα ή δεν απαντάται σε αυτά στο χρόνο που πρέπει, ίσως ήρθε η στιγμή να δείτε πως η εφαρμογή μηνυμάτων του iPhone μπορεί να σας βοηθήσει. Πάμε να δούμε μαζί τι ενδιαφέροντα "μυστικά" κρύβει, τα οποία άλλοι γνωρίζουν και άλλοι όχι. Όπως και να έχει πιστεύουμε ότι θα βρείτε μερικές ενδιαφέρουσες λειτουργίες που θα σας λύσουν τα χέρια.  

    Επαναλήψεις ειδοποιήσεων

    Η προεπιλογή στο iPhone αναφορικά με τις ειδοποιήσεις για τα μηνύματα είναι μια. Δηλαδή λαμβάνει ο χρήστης μια ειδοποίηση τη στιγμή της λήψης του μηνύματος και λίγα λεπτά αργότερα λαμβάνει και μια επανάληψη ειδοποίησης σε περίπτωση που δεν έχει διαβάσει το μήνυμα. Κάποιους τους ενοχλεί η επανάληψη της ειδοποίησης, άλλοι χρειάζονται περισσότερες επαναλήψεις. Η Apple έχει προβλέψει σχετικά και έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας τις επαναλήψεις. Πηγαίνουμε στο Γενικά > Γνωστοποιήσεις > Μηνύματα > Επανάληψη ειδοποιήσεων ( Settings > Notifications > Messages > Repeat Alerts ) και εκεί έχουν την επιλογή απενεργοποίησης με το Ποτέ ( Never ) ή να αυξήσουμε τις επαναλήψεις, οι οποίες γίνονται κάθε δύο λεπτά, σε έως και 10 φορές.   Απάντηση από την ειδοποίηση Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξεις την εφαρμογή Μηνύματα για να απαντήσεις σε ένα μήνυμα που μόλις έχεις λάβει, τουλάχιστον αν έχεις iPhone 6s / 6s Plus ή νεότερο. Έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις απ' ευθείας από την ειδοποίηση μηνύματος που εμφανίζεται στην οθόνη σου. Σε αυτό βοηθά το 3D Touch, μια λειτουργία που έχει το iPhone 6s / 6s Plus και όλα τα νεότερα του, δηλαδή το iPhone 7 / 7 Plus / 8 / 8 Plus και βέβαια το X. Μόλις εμφανιστεί η ειδοποίηση με το μήνυμα μπορείτε απλά να πατήσετε επάνω στην ειδοποίηση με λίγο μεγαλύτερη πίεση και κρατώντας πατημένο το δάχτυλο η οθόνη θα θολώσει γύρω από την ειδοποίηση και θα εμφανιστεί επιλογή για απάντηση. Τόσο απλά!  

    Στείλε μήνυμα με συντόμευση από το εικονίδιο

    Μπορείς να στείλεις γρήγορα ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία 3D Touch που αναφέρουμε παραπάνω. Επιπλέον, όπως θα δούμε, μπορείς να απαντήσεις με την ίδια ευκολία, γρήγορα, σε κάποιον από τους τελευταίους συνομιλητές σου στην εφαρμογή Μηνύματα. Κράτησε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Μηνύματα και με λίγο μεγαλύτερη πίεση από τη συνηθισμένη. Θολώνει η οθόνη γύρω του και θα εμφανίσει το μενού του 3D Touch, όπως στη φωτογραφία. Είτε επιλέγουμε το Νέο μήνυμα ( New Message ) για την αποστολή ενός νέου μηνύματος, είτε κάποιον από τους πρόσφατους συνομιλητές μας για να στείλουμε σε αυτόν ένα νέο μήνυμα.  

    Απόκρυψη προεπισκοπίσεων

    Συνήθως τα μηνύματα SMS είναι προσωπικές συζητήσεις για τους περισσότερους από εμάς και δεν θέλουμε τα αδιάκριτα βλέμματα να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Υπάρχει επιλογή στο iOS όταν έρχεται ένα νέο μήνυμα η προεπισκόπιση του που εμφανίζεται στην οθόνη του iPhone μας να είναι απενεργοποιημένη. Έτσι τα αδιάκριτα βλέμματα δεν έχουν την ευκαιρία που πιθανόν θα ήθελαν για να εισβάλουν στην προσωπική μας ζωή. Πηγαίνουμε Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις > Μηνύματα > Εμφάνιση προεπισκοπήσεων ( Settings > Notifications > Messages > Show Previews ) και επιλέγουμε το κατάλληλο σενάριο με βάση τις ανάγκες μας. Προεπιλεγμένο είναι το Πάντα ( Always ), όπου και οι προεπισκοπίσεις εμφανίζονται. Δεύτερη επιλογή το Όταν είναι ξεκλείδωτο ( When unlocked ) όπου οι προεπισκοπήσεις των μηνυμάτων εμφανίζονται μόνο όταν η συσκευή είναι ξεκλείδωτη. Τέλος η τρίτη επιλογή είναι το Ποτέ ( Never ) όπου οι προεπισκοπήσεις δεν εμφανίζονται καθόλου και πρέπει να ανοίξουμε τη συνομιλία μας στην εφαρμογή Μηνύματα για να διαβάσουμε το μήνυμα.  

    Γρήγορη απάντηση

    Η λειτουργία 3D Touch μας δίνει τη δυνατότητα αποστολής μιας γρήγορης απάντησης χωρίς πολλά tap στην οθόνη.

    Ενώ βρισκόμαστε μέσα στην εφαρμογή Μηνύματα και βλέπουμε τη λίστα μηνυμάτων, επιλέγουμε το μήνυμα που θέλουμε να απαντήσουμε κρατάμε παρατεταμένα και με λίγο παραπάνω πίεση, ώστε να ενεργοποιηθεί η λειτουργία 3D Touch. Εμφανίζονται μερικές αυτόματες απαντήσεις και μπορούμε άμεσα να επιλέξουμε μια προς αποστολή. Αν δεν μας ταιριάζει κάποια από αυτές επιλέγουμε το Προσαρμογή ( Custom ) και γράφουμε το δικό μας μήνυμα.  

    Προώθησε χωρίς copy-paste

    Και μια λειτουργία για το τέλος η οποία θα σου λύσει τα χέρια αφού θα σταματήσεις τα copy - paste. Όχι! Δεν χρειάζεται να κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση ( Copy  - Paste ) κάποιο μήνυμα που θέλουμε να προωθήσουμε, στην εφαρμογή Μηνύματα αυτό γίνεται αρκετά πιο γρήγορα και εύκολα. Κρατάμε παρατεταμένα το bubble με το μήνυμα κειμένου που θέλουμε να προωθήσουμε και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε το Περισσότερα ( More ) και στη συνέχεια το βέλος κάτω δεξιά. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξουμε τον παραλήπτη του μηνύματος, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να επεξεργαστούμε το κείμενο.