Bluetooth Headset, Sporty ή True Wireless: Βρες αυτό που σου ταιριάζει!

    Προσφέρουν άνεση, βελτιώνουν την επικοινωνία και την ψυχαγωγία σου, αναβαθμίζουν το στιλ σου: τα Bluetooth ακουστικά/handsfree αποτελούν τρόπο ζωής! Σου επιτρέπουν να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα, να…

    BT-Choises-14
    Προσφέρουν άνεση, βελτιώνουν την επικοινωνία και την ψυχαγωγία σου, αναβαθμίζουν το στιλ σου: τα Bluetooth ακουστικά/handsfree αποτελούν τρόπο ζωής! Σου επιτρέπουν να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα, να συνομιλείς ή να απολαμβάνεις ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι χωρίς να έχεις το βλέμμα σου καρφωμένο στην οθόνη της συσκευής σου! Διάλεξε ACCESSORIES και απογείωσε τις συσκευές σου με απίστευτες νέες δυνατότητες, ταχύτητα, ασφάλεια και στιλ! Ακόμη καλύτερα, ένα ασύρματο ακουστικό/handsfree σε απαλλάσσει από τα ενοχλητικά καλώδια και σου προσφέρει απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ακόμα και πρόσβαση στους αγαπημένους σου ψηφιακούς βοηθούς (Siri, Google Assistant). Με on-ear ή in-ear σχεδιασμό, μεγάλη αυτονομία, αντοχή στο ιδρώτα, πολλά χρώματα και σχέδια, εξελιγμένη εργονομία και διαφορετικές τεχνολογίες (π.χ. Noise Cancelling, Bluetooth 5.0, Multipoint) κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη! Αναρωτιέσαι ποια από τις επιλογές που θα βρεις στα καταστήματα Πλαίσιο και το Plaisio.gr σού ταιριάζει; Τα tips που ακολουθούν σίγουρα θα σε βοηθήσουν!

    Τι... «τύπος» είσαι;

    Bluetooth Headset Κλασικός, διαχρονικός σχεδιασμός: το γνωστό σε όλους μας Bluetooth Headset διακρίνεται για την ευέλικτη συνδεσιμότητα, την εξαιρετική αυτονομία, τους μεγάλους χρόνους αναμονής και φυσικά, το χαμηλό κόστος απόκτησης. Με εξελιγμένα χαρακτηριστικά (π.χ. τεχνολογία MultiPoint για ταυτόχρονη σύνδεση με δύο συσκευές, Noise Cancellation, αλγόριθμους για την βελτιστοποίηση της επικοινωνίας, δόνηση κ.ά.) αποτελεί το Νο.1 αξεσουάρ κάθε οδηγού, μιας και εν ώρα οδήγησης η ομιλία στο κινητό τηλέφωνο με τη χρήση ενσύρματων ακουστικών ή στερεφωνικών handsfree απαγορεύεται. Κομψό και ελαφρύ, το Bluetooth Headset είναι έτοιμο να αναβαθμίσει την επικοινωνία σου, με ένα και μόνο άγγιγμα! Bluetooth Sporty Άκουσε κάθε λεπτομέρεια με ευκρίνεια και καθαρότητα, δώσε ρυθμό στην προπόνησή σου με ανεπανάληπτο ήχο και ασφαλή εφαρμογή. Απόλαυσε την εμπειρία της ασύρματης ακρόασης, με κορυφαίο ήχο και αντοχή. Τα αθλητικά ακουστικά (Bluetooth Sporty) σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις ελευθερία κινήσων, ενώ παράλληλα διακρίνονται για τον εργονομικό - και τις περισσότερες φορές αδιάβροχο - σχεδιασμό τους. Έτσι, είτε βρίσκεσαι στο γυμναστήριο είτε απολαμβάνεις ένα χαλαρωτικό απογευματινό τρέξιμο και ξαφνικά αρχίσει να βρέχει, η προπόνησή σου δεν σταματά… αφού τα ακουστικά σου συνεχίζουν! True Wireless Απόλυτη ελευθερία: κατασκευασμένα και για τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα, τα ακουστικά True Wireless σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις μουσική και επικοινωνία όπου κι αν βρίσκεσαι! Με πραγματικά ασύρματη σχεδίαση, είναι ό,τι χρειάζεσαι στο τρέξιμο, στην πισίνα ή ακόμα και στη θάλασσα. Με μία πλήρη φόρτιση επιτρέπουν τη μετάδοση αρκετών ωρών μουσικής μέσω σύνδεσης Bluetooth, ενώ η συνοδευτική θήκη μεταφοράς παρέχει δυνατότητα για επιπλέον φορτίσεις, ώστε να βρίσκονται στο πλευρό σου για ώρες. Επίλεξε το κατάλληλο μοντέλο και απόλαυσε απόλυτο έλεγχο με το πάτημα ενός πλήκτρου, φωνητική υποβοήθηση μέσω του ψηφιακού βοηθού της συσκευής σου, συνδύασε τη μουσική με τους περιβαλλοντικούς ήχους και απόλαυσε αγαπημένα playlists, έχοντας επίγνωση του περιβάλλοντος. Είναι έτοιμα για τα πάντα!

    On-Ear ή In-Ear: ο σχεδιασμός κάνει τη διαφορά!

    Ανεξάρτητα από το πόσο «ακριβό» είναι το smartphone σου, η επιλογή του σωστού Bluetooth ακουστικού/handsfree παίζει σημαντικό ρόλο στην ηχητική εμπειρία αλλά και στην επικοινωνία σου, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι. Για αυτό και η επιλογή του οφείλει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές σου ανάγκες. Ελαφριά, μικρά, άνετα στη χρήση και εξαιρετικά εύκολα στη μεταφορά, τα τύπου On-Ear (earbuds) ακουστικά ακουμπούν στο ακουστικό πτερύγιο του αυτιού, μπροστά από το ακουστικό κανάλι. Συνήθως, η δυνατότητα αποκλεισμού των εξωτερικών θορύβων είναι περιορισμένη (μιας και δεν διαθέτουν μεγάλους «κλειστούς» οδηγούς), ενώ λόγω σχεδιασμού τους βγαίνουν εύκολα από το αυτί σου όταν υπάρχουν έντονοι κραδασμοί (π.χ. όταν αθλείσαι). Τα τύπου In-Ear ακουστικά απευθύνονται κυρίως σε όσους ασχολούνται με τη γυμναστική ή είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε αυξημένο περιβαλλοντικό θόρυβο, ο οποίος παρεμβάλλεται στην επικοινωνία ή την ψυχαγωγία τους. Προκειμένου να μπλοκαριστούν οι ανεπιθύμητοι θόρυβοι, τα ακουστικά τοποθετούνται εσωτερικά στο αυτί, φράζοντας τον ακουστικό πόρο (ο οποίος διοχετεύει και κατευθύνει τον ήχο στο μέσο αυτί). Τόσο ο σχεδιασμός όσο και τα συστήματα ενεργής ακύρωσης θορύβου που ενδέχεται να ενσωματώνουν, απομονώνουν το χρήστη και προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα, καθιστώντας τα ιδανικά για κίνηση στο πολύβουο αστικό τοπίο ή στο γυμναστήριο.

    Παραπάνω από μία συσκευές; Κανένα πρόβλημα!

    Τα ακουστικά Bluetooth σου επιτρέπουν να συνδέεσαι εύκολα και γρήγορα με PCs, smartphones, tablets, Smart TVs, κονσόλες - ακόμα και με συστήματα infotainment σε αυτοκίνητα! Μπορείς, ωστόσο, να παραμένεις συνδεδεμένος όλη την ημέρα ακόμα και σε δύο συσκευές ταυτόχρονα; Φυσικά και μπορείς, αξιοποιώντας την τεχνολογία Multipoint! Προκειμένου να χρησιμοποιήσεις το ασύρματο ακουστικό π.χ. με το smartphone σου, πρέπει πρώτα να το συνδέσεις ασύρματα (ζεύξη ή pairing) με αυτό. Αφού ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, το ακουστικό θα επιχειρήσει να συνδεθεί αυτόματα με την τελευταία συσκευή Bluetooth, με την οποία ήταν συνδεδεμένο. Επανέλαβε τη διαδικασία, συνδέοντας αυτή τη φορά μία άλλη συμβατή συσκευή (π.χ. το φορητό σου υπολογιστή). Εφόσον το ακουστικό ενσωματώνει τεχνολογία Multipoint, θα μπορεί πλέον να είναι συνδεδεμένο και με τις δύο συσκευές (ταυτόχρονα), ενώ η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται αυτόματα. Δεύτερο ακουστικό Bluetooth; Αυτό που σου χρειάζεται είναι ένα «έξυπνο» ακουστικό Bluetooth!

    Μεγάλη αυτονομία για ολοήμερη διασκέδαση!

    Η αυτονομία των ακουστικών Bluetooth, το πόσες ώρες μπορούν δηλαδή να λειτουργήσουν με μία και μόνο φόρτιση, είναι μια σημαντική τεχνική παράμετρος που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν την τελική επιλογή. Σημαντικό ρόλο παίζει και o μέγιστος χρόνος αναμονής (standby mode), το διάστημα κατά το οποίο η μπαταρία των ακουστικών μπορεί να διατηρήσει το φορτίο της, ενώ αυτά δεν χρησιμοποιούνται (οι φορτισμένες μπαταρίες χάνουν σταδιακά το φορτίο τους, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται). Πολύτιμοι «σύμμαχοι» στην ατέρμονη αναζήτηση για μεγαλύτερη αυτονομία είναι οι εξελιγμένες μπαταρίες λιθίου, τα Bluetooth chipsets με «έξυπνες» λειτουργίες για εξοικονόμηση ενέργειας, οι βελτιστοποιημένες κεραίες, η υποστήριξη ταχείας φόρτισης και οι εύχρηστες θήκες μεταφοράς (εφόσον παρέχονται από τον κατασκευαστή), οι οποίες λειτουργούν ως power banks, αναπληρώνοντας τη χαμένη ενέργεια των ακουστικών σου εν κινήσει. Αν και η αυτονομία των περισσότερων ακουστικών Bluetooth είναι πλέον αρκετά ικανοποιητική, η αναζήτηση για ποιοτικό ήχο και μεγάλη αυτονομία συνεχίζεται!

    Χρήση κινητού εν ώρα οδήγησης: τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.;

    Μια «κακή» συνήθεια των περισσοτέρων οδηγών είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση! Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων), οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο δεν έχουν καλή αντίληψη του τι συμβαίνει στο δρόμο, δεν προσέχουν τις πινακίδες, δεν διατηρούν την κατάλληλη θέση στη λωρίδα κυκλοφορίας, δεν έχουν καλά αντανακλαστικά και αισθάνονται περισσότερο άγχος. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι εν ώρα οδήγησης, η χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνον όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται το κινητό τηλέφωνο με ασύρματο Bluetooth, ενώ η χρήση στερεοφωνικών ακουστικών (με ή χωρίς καλώδιο) απαγορεύεται. Για τους παραβάτες, ο Κ.Ο.Κ. (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) προβλέπει αυστηρά πρόστιμα, ωστόσο σε περίπτωση που η συνομιλία στο κινητό τηλέφωνο με bluetooth ή με ανοικτή ακρόαση κρίνεται απαραίτητη - και αυτό αφορά κυρίως τους επαγγελματίες οδηγούς - θα πρέπει:
    • Να έχουν ενεργοποιημένο το Bluetooth πριν ξεκινήσουν να οδηγούν
    • Να ενημερώνουν το συνομιλητής τους ότι οδηγούν
    • Η συνομιλία να είναι σύντομη
    • Να αποφεύγεται δια ροπάλου η σύνταξη γραπτών μηνυμάτων
    • Να τερματίζεται η συνομιλία, μόλις γίνει αντιληπτή η απόσπαση της προσοχής μας
    Δυστυχώς, έρευνες έχουν καταδείξει ότι είναι τέσσερις φορές πιθανότερο οι οδηγοί αυτοί να προκαλέσουν ατύχημα, οπότε καλές βόλτες και πάντα με προσοχή!

    Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και όχι μόνο!

    Καθημερινές μετακινήσεις, συστηματική προπόνηση, οδήγηση, έκθεση σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, ιδρώτας: οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μπορούν να γίνει ιδιαίτερα φορτικοί για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Για αυτό και ένα ασύρματο ακουστικό/handsfree δεν αρκεί να έχει μεγάλη αυτονομία, αλλά οφείλει να επιβιώνει και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η αντοχή των ηλεκτρονικών συσκευών ως προς το βαθμό προστασίας που παρέχουν απέναντι στο νερό και τη σκόνη υποδηλώνεται από τον κώδικα IP (International Protection ή Ingress Protection). Αποτελείται από δύο ψηφία (π.χ. IP67): το πρώτο ψηφίο (6), υποδηλώνει τη προστασία έναντι της διείσδυσης στερεών σωματιδίων, όπως σκόνη, και μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 0 έως 6, ενώ το δεύτερο ψηφίο υποδηλώνει τη προστασία μίας συσκευής από τη διείσδυση του νερού (όχι θαλασσινού προφανώς) και μπορεί να είναι από 0 έως 9. Στην περίπτωση μιας αδιάβροχης συσκευής, όσο μεγαλύτερο το IP τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, αν μία συσκευή φέρει πιστοποίηση IPX1 αντέχει για τουλάχιστον 10 λεπτά έκθεσης σε σταγονίδια νερού, ενώ αν φέρει πιστοποίηση IPX7 επιτρέπει την απροβλημάτιστη βύθισή της για τουλάχιστον 30 λεπτά, σε νερό βάθους ενός μέτρου. Εδώ θα βρεις έναν αναλυτικό οδηγό για να γίνεις… «ξεφτέρι», σε ό,τι αφορά τους δείκτες/βαθμούς προστασίας (IPXX) των ηλεκτρονικών συσκευών! Θέλεις βαθύ, δυνατό ήχο; Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας; Αξιόπιστη σύνδεση; Εργονομική σχεδίαση; Aντοχή και ξεχωριστό design; Έλα στα καταστήματα Πλαίσιο ή μπες στο Plaisio.gr και βελτίωσε την καθημερινότητά σου με επιλεγμένα ακουστικά Bluetooth!