8 smart tips για να διακοσμήσετε κατάλληλα το παιδικό δωμάτιο!

    Αν κλείσουμε για λίγο τα μάτια και θυμηθούμε πως ήταν το παιδικό δωμάτιο, σίγουρα θα καταλάβουμε πόσο έπαιξε ρόλο στη πορεία της ζωής μας, με ένα τρόπο. Ο χώρος του παιδιού στο σπίτι είναι πολύ…

    Kids-Room-1
    Αν κλείσουμε για λίγο τα μάτια και θυμηθούμε πως ήταν το παιδικό δωμάτιο, σίγουρα θα καταλάβουμε πόσο έπαιξε ρόλο στη πορεία της ζωής μας, με ένα τρόπο. Ο χώρος του παιδιού στο σπίτι είναι πολύ σημαντικός εκεί θα χτίσει τα δικά του όρια, τα δικά του γούστα, θα μάθει την οργάνωση, θα μάθει πώς να λειτουργεί. Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο με πετυχημένο αποτέλεσμα είναι: 1. Ρωτήστε το παιδί τι χρώμα θα του άρεσε να βλέπει ,και αν θέλει κάποιον ήρωα (π.χ. Pacman) ή κάποια φιγούρα (π.χ. Μονόκερως)  να κυριαρχεί στο χώρο. 2. Επιλέξτε τα έπιπλα του ώστε να οργανώσετε με τάξη τα αντικείμενα του. 3. Μετρήστε το δωμάτιο και με χαρτοταινίες στο πάτωμα τοποθετήστε τα έπιπλα που έχετε επιλέξει για σιγουρευτείτε ότι χωράνε (γραφείο, ράφια, βιβλιοθήκη μικρή) 4. Βάψτε τους τοίχους άλλα ,όχι, απαραίτητα όλους το ίδιο, γιατί το πιο πιθανό είναι να έχουν επιλέξει ένα έντονο και ζωηρό χρώμα, να τους το δώσετε με μέτρο, συνδυάζοντας το με ουδέτερο χρώμα μαζί (π.χ. μπλε με άσπρο ή ροζ με γκρι). 5. Τακτοποιήστε τα παιχνίδια σε ομάδες  μέσα σε όμορφα κουτιά (π.χ. puzzle, lego κλπ.) και τοποθετήστε τα στην βιβλιοθήκη. 6. Διατηρείτε άδεια την επιφάνεια του γραφείου υπάρχει μόνο μια εντυπωσιακή μολυβοθήκη και ένα καλό φωτιστικό. Υπάρχουν πολύ όμορφα γραφεία με συρτάρια ή ράφια στα πλάγια να το πετύχετε αυτό. 7. Δημιουργήστε 3 φωτιστικές πηγές: (1) του γραφείου με επιτραπέζιο φωτιστικό, (2) τον γενικό φωτισμό του δωματίου και (3) ένα φωτιστικό νύχτας διακοσμητικό. Ξετρελαίνονται! 8. Στολίστε με ένα πίνακα ή 2 μικρότερα πινακάκια τον τοίχο με τον ηρώα ή την φιγούρα που αγαπούν (μπορείτε να αγοράσετε ή να εκτυπώσετε πόστερ και τοποθετήστε σε όμορφες κορνίζες). Τα παιδιά είναι χαρούμενα στο δωμάτιο τους όταν νιώθουν σε αυτό ζεστασιά, όταν έχουν τάξη και η αισθητική τους ταιριάζει. Καθώς παίζει και το πιο σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη τους ΤO ΟΜΟΡΦΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Ξεκινήστε μαζί την πιο όμορφη συνεργασία και το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό!

    Λίγα λόγια για τη συντάκτρια μας:

    Η Τινα Βαφειαδάκη, είναι interior designer και μητέρα 2 παιδιών. Η αγάπη της για τις καθημερινές ανάγκες του ανθρώπου την έστρεψαν να ειδικευτεί και να αποκτήσει περισσότερες  γνώσεις πέρα της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και του σχεδιασμού επίπλου, όπου και σπούδασε την τέχνη και την φιλοσοφία της γιόγκα, με εξειδίκευση στα παιδιά. Επίσης, παρακολούθησε σεμινάρια life coaching καθώς και «θεραπείας» του χώρου, με αποτέλεσμα να έρθει πιο κοντά στις ανάγκες του πελάτη και του χώρου που τον περιβάλλουν (www.stinteriordesign.gr | Instagram.@st_designers).