Light mode
Dark mode
Burger menu

    Το Οχάιο δέχεται πληρωμές φόρων σε bitcoin

    Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα δεχθεί πληρωμές φόρων σε bitcoin είναι το Οχάιο και αυτό σε πρώτη φάση θα αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal η…

    Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα δεχθεί πληρωμές φόρων σε bitcoin είναι το Οχάιο και αυτό σε πρώτη φάση θα αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal η πληρωμή με bitcoin θα γίνεται με διάμεσοι, την εταιρεία BitPay η οποία αναλαμβάνει να μετατρέψει πληρωμές από bitcoin σε δολάρια. Στόχος της κίνησης αυτής από την πολιτεία του Οχάιο είναι να διευκολυνθούν επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές σε bitcoin για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους και έχοντας σε απόθεμα το κρυπτονόμισμα θέλουν να πληρώσουν το φόρο πωλήσεων για παράδειγμα από αυτά. Εν καιρό είναι πιθανόν να δούμε και τη δυνατότητα ιδιώτες να πληρώνουν τους φόρους τους με τη χρήση bitcoin, Εντυπωσιακό είναι πως η διαδικασία γίνεται με πρωτοβουλία του ταμεία της πολιτείας του ΟχάιοJosh Mandel, ο οποίος δήλωσε πως προχώρησε γιατί δεν χρειαζόταν βοήθεια νομοθετική ή από τον κυβερνήτη και έτσι αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα.
    Τέτοιες κινήσεις είναι πιθανόν να βοηθήσουν το bitcoin να βγάλει από επάνω του το στίγμα που φέρει και πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλες πολιτείες εξετάζουν αντίστοιχα βήματα για τις πληρωμές φόρων.