Ο Edge θα έρθει βασισμένος στον Chromium και με εκδόσεις για macOS & Windows 7, 8

    Η Microsoft πήρε τη μεγάλη απόφαση και έτσι ο Edge browser, που για πρώτη φορά είδαμε στα Windows 10, θα έρθει με τη μηχανή του βασισμένη σε εκείνη του Chromium, βάση για τον Chrome της Google.…

    microsoft-edge
    Η Microsoft πήρε τη μεγάλη απόφαση και έτσι ο Edge browser, που για πρώτη φορά είδαμε στα Windows 10, θα έρθει με τη μηχανή του βασισμένη σε εκείνη του Chromium, βάση για τον Chrome της Google. Παράλληλα θα δούμε εκδόσεις του τόσο για το macOS όσο όμως και για Windows 7 και Windows  8. Σύμφωνα με τον Joe Belfiore, corporate vice president των Windows o Edge δεν πρόκειται να χαθεί, θα παραμείνει όπως τον έχουμε γνωρίσει. Με την ενσωμάτωση της μηχανής του Chromium θα γίνει συμβατός με ακόμα περισσότερα websites. Παράλληλα η Microsoft θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στον κώδικα του Chromium βελτιώνοντας τον. Η Google, δημιουργός του Chrome, browser ο οποίος βασίζεται στη μηχανή του open source Chromium, φαίνεται πως χάρηκε από την εξέλιξη και ανάρτησε το παρακάτω:
    Ο Chrome είναι ο πρωταθλητής του ανοιχτού web από τη γέννησή του και καλωσορίζουμε τη Microsoft στην κοινότητα του Chromium. Ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί με τη Microsoft και την κοινότητα των web standards για να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το ανοιχτό web, να υποστηρίξουμε τις επιλογές των χρηστών και να προσφέρουμε καλύτερες εμπειρίες browsing.
    Από την άλλη η Mozilla, δημιουργός του αντίπαλου δέους με όνομα Firefox, φαίνεται πως δεν συμφωνεί με την εξέλιξη και ανάρτησε το παρακάτω:
    Η κίνηση της Microsoft αυξάνει τη σημασία του ρόλου της Mozilla ως τη μόνη ανεξάρτητη επιλογή. Δεν πρόκειται να δεχτούμε πως ο browser της Google είναι η μόνη επιλογή που πρέπει να έχουν οι καταναλωτές. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τον Firefox αρχικά και γι’ αυτό πάντα θα παλεύουμε για ένα πραγματικά ανοιχτό web.