Tesla: «Παρελθόν» ο Mobile Connector από τα οχήματά της!

    Η Tesla σταμάτησε να προσφέρει δωρεάν τον 6μετρο Mobile Connector με τις παραδόσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ, ο οποίος επιτρέπει την άμεση σύνδεσή τους με μια οικιακή πρίζα (110V), επιβεβαίωσε μέσω…

    Tesla-Mobile-Connector-NoMore-Main
    Η Tesla σταμάτησε να προσφέρει δωρεάν τον 6μετρο Mobile Connector με τις παραδόσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ, ο οποίος επιτρέπει την άμεση σύνδεσή τους με μια οικιακή πρίζα (110V), επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk.
    Αντ' αυτού η εταιρεία σκοπεύει να χαμηλώσει την τιμή του Gen 2 Mobile Connector Bundle στα 200 δολάρια (από 275 δολάρια), δίνοντας στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να τον αποκτήσουν ξεχωριστά. Σύμφωνα με τον Musk, τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του εν λόγω εξαρτήματος ήταν εξαιρετικά χαμηλά, καθώς η φόρτιση ενός Tesla μέσω μίας οικιακής πρίζας είναι εξαιρετικά αργή. Ο CEO της Αμερικανικής κατασκευάστριας επισημαίνει ότι δεν απαιτείται επιπλέον αντάπτορας για να φορτίσει κάποιος το όχημά του στους ταχυφορτιστές (Tesla Superchargers) ή τους αντίστοιχους wall connectors. Μάλιστα, προτείνει στους υποψήφιους αγοραστές να εγκαταστήσουν ένα Tesla wall connector πριν από την άφιξη του οχήματός τους, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τη φόρτισή του. Η ανακοίνωση προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις, καθώς οι ιδιοκτήτες λένε ότι είναι παρήγορο να έχουν μαζί τους τον Mobile Connector ενώ ταξιδεύουν, ως εφεδρική λύση φόρτισης. Το αξεσουάρ μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάμπινγκ ή όταν ταξιδεύουν σε περιοχές χωρίς σταθμούς φόρτισης, καθώς τους επιτρέπει να συνδέσουν το αυτοκίνητό τους σε μια τυπική πρίζα - ακόμα και όταν προσφέρει μόνο 1 έως 3 μίλια αυτονομίας ύστερα από μία ώρα φόρτισης. Wall Connectors, βάσεις και καλώδια φόρτισης: έλα στα καταστήματα Πλαίσιο ή μπες στο Plaisio.gr και βρες τα κατάλληλα αξεσουάρ για το ηλεκτροκίνητο όχημά σου - και όχι μόνο!