Στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται η παρουσίαση των νέων Nvidia GeForce RTX 40-series GPUs

    Σε μία τηλεδιάσκεψη για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2023 της Nvidia (2nd Quarter Fiscal 2023), o διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Jen-Hsun Huang ανακοίνωσε ότι η επόμενης γενιάς σειρά…

    NVIDIA-RTX-Series
    Σε μία τηλεδιάσκεψη για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2023 της Nvidia (2nd Quarter Fiscal 2023), o διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Jen-Hsun Huang ανακοίνωσε ότι η επόμενης γενιάς σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40-series θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, η νέα σειρά GeForce RTX 40-series θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο του συνέδριου GTC Fall 2022 στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι νέες κάρτες γραφικών αναμένεται να προσφέρουν σημαντικά υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με τις τωρινές κάρτες γραφικών RTX 30-series και θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική «Ada Lovelace».

    Σύμφωνα με τον CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang, η Nvidia θα ακολουθήσει για ακόμη μία φορά την στρατηγική «top-down» όσον αφορά το λανσάρισμα των νέων καρτών γραφικών και επομένως περιμένουμε τις ταχύτερες και ακριβότερες κάρτες γραφικών να κυκλοφορήσουν στην αγορά πρώτες. Αυτή τη φορά ωστόσο θα λανσαριστούν πρώτα τα higher-end μοντέλα, τα οποία από άποψη απόδοσης θα βρίσκονται πάνω από τις κάρτες της σειράς GeForce RTX 30-series σε μία προσπάθεια να εξαντληθούν τα όποια αποθέματα υπάρχουν και για να μην «κανιβαλιστούν» οι πωλήσεις των καρτών γραφικών της προηγούμενης γενιάς από τη νεότερη σειρά.
    «Η Ampere είναι η δημοφιλέστερη GPU που δημιουργήσαμε ποτέ. Βρίσκεται στις 15 δημοφιλέστερες GPUs για gaming στο Steam. Και παραμένει η καλύτερη GPU στον κόσμο και θα εξακολουθήσει να είναι επιτυχημένη για αρκετό ακόμα χρονικό διάστημα. Ωστόσο, έρχεται μία συναρπαστική νέα γενιά που θα τοποθετηθεί πάνω από την προηγούμενη. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο προχωρήσαμε σε δύο ενέργειες. Μειώσαμε το sell-in για να επιτρέψουμε τη διόρθωση του αποθέματος στο κανάλι και δημιουργήσαμε διάφορα προγράμματα για τους συνεργάτες μας στο κανάλι για να τοποθετήσουν τα υπάρχοντα προϊόντα στα κατάλληλα επίπεδα τιμής στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον ερχομό της επόμενης γενιάς μας» δήλωσε ο Jen-Hsun Huang.
    Οι οικονομικότερες λύσεις της Nvidia για τους gamers αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα σταδιακά μέσα στο 2ο εξάμηνο της χρονιάς ή και στις αρχές του επόμενου έτους σύμφωνα με φήμες.