Sony: Δημιούργησε μια κάμερα για άτομα με προβλήματα όρασης

    Σχεδιασμένο για άτομα με προβλήματα όρασης, το κιτ κάμερας DSC-HX99 RNV διαθέτει ένα σκόπευτρο που μπορεί να προβάλει εικόνες απευθείας στον αμφιβληστροειδή ενός ατόμου. Aποτελείται από δύο τμήματα:…

    DSC-HX99RNV-1
    Σχεδιασμένο για άτομα με προβλήματα όρασης, το κιτ κάμερας DSC-HX99 RNV διαθέτει ένα σκόπευτρο που μπορεί να προβάλει εικόνες απευθείας στον αμφιβληστροειδή ενός ατόμου.
    Aποτελείται από δύο τμήματα: την φωτογραφική μηχανή Cybershot DSC-HX99 — η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018, ενσωματώνει αισθητήρα Exmor R™ CMOS (18MP) με οπίσθιο φωτισμό, προηγμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας BIONZ X™, ενσωματωμένο σταθεροποιητή εικόνας και φακό ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720 mm — και ένα εικονοσκόπιο/σκόπευτρο Retissa Neoviewer με σύστημα προβολής λέιζερ από την Ιαπωνική QD Laser. Το τελευταίο είναι αυτό που προβάλλει μια ψηφιακή εικόνα από την κάμερα απευθείας στον αμφιβληστροειδή ενός χρήστη. Η κατασκευάστρια υπογραμμίζει ότι η τεχνολογία δεν θα λειτουργεί για όλους, αλλά για εκείνους που θα λειτουργεί, το εικονοσκόπιο θα τους επιτρέπει να βλέπουν πρόσωπα, να διαβάζουν πινακίδες, να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο. [caption id="attachment_96931" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2023 SONY ELECTRONICS[/caption] «Η προβολή λέϊζερ αμφιβληστροειδούς του Retissa Neoviewer είναι μια εντελώς νέα τεχνολογία που έχει τεθεί σε πρακτική χρήση για πρώτη φορά στον κόσμο», αναφέρει ο Mitsuru Sugawara, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της QD Laser. Η τιμή λιανικής πώλησης του κιτ, το οποίο θα διατεθεί αυτό το καλοκαίρι, αγγίζει τα 600 δολάρια (αυτό σημαίνει ότι δεν θα κοστίζει περισσότερο από την κάμερα). Σε ένδειξη υποστήριξης προς την κοινότητα των ατόμων με χαμηλή όραση, η Sony λέει ότι σκοπεύει να επωμιστεί «το μεγαλύτερο μέρος» του κόστους παραγωγής της συσκευής. Τούτου λεχθέντος, το κιτ θα είναι διαθέσιμο απευθείας από την Ιαπωνική κατασκευάστρια και θα περιορίζεται σε ένα κομμάτι ανά άτομο. Παράλληλα, η Sony σκοπεύει να συνεργαστεί με Αμερικανικά και Ιαπωνικά σχολεία για να παρέχει τη συσκευή σε άτομα με χαμηλή όραση.