Reset Earth: Το animation και το mobile game των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία του όζοντος!

    Τα Ηνωμένα Έθνη «μιλούν» στην νέα γενιά για την κλιματική αλλαγή.

    Three Characters of Reset Earth

    Τα Ηνωμένα Έθνη «μιλούν» στην νέα γενιά για την κλιματική αλλαγή.

    Το Reset Earth είναι ένα κομμάτι της μεγάλης προσπάθειας που κάνουν τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους νεότερους πολίτες του κόσμου στην προστασία της οζονόσφαιρας, η οποία έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα λόγω των ατμοσφαιρικών ρύπων όπως των υδροφθορανθράκων (HFC) και φθοροχλωρανθράκων (CFC) που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα σε κλιματιστικά και σπρέι. Τα πρώτα δείγματα της τεράστιας προσπάθειας είναι μια ταινία animation μικρού μήκους και ένα mobile game.

     

     

    Η ιστορία λαμβάνει χώρα στην δυστοπική γη του 2084, στην οποία όχι μόνο δεν υπάρχει πλέον οζονόσφαιρα, κάνοντας το περιβάλλον πολύ πιο εχθρικό για την ανθρώπινη ζωή, αλλά έχει φέρει και μια ασθένεια ονόματι “The Grow” η οποία έχει μειώσει το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπινου είδους κάτω από τα 30 χρόνια. Τρείς έφηβοι, η Knox, ο Sagan και ο Terran αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να βρουν από που προήλθε η ασθένεια “The Grow” και εν τέλει να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο για να σιγουρέψουν ότι σημαντικές συμφωνίες όπως το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ υπογράφονται από σύσσωμη την ανθρωπότητα.

    Ειδάλλως, το ανθρώπινο είδος κινδυνεύει εξαφανιστεί από την ασθένεια αλλά και την αφιλόξενη ατμόσφαιρα.

     

     

    Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορίσει στις 10 Φεβρουαρίου για Android και iOS. Πρόκειται για ένα single-player platformer στο οποίο οι παίκτες εναλλάσσουν τους τρείς χαρακτήρες, ώστε να χρησιμοποιήσουν τις ειδικές τους ικανότητες, για να λύσουν γρίφους, να περιηγηθούν στις πίστες και να ανακαλύψουν κομμάτια γνώσης της περιβαλλοντικής επιστήμης.

     

    Η επίσημη πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή για περισσότερες πληροφορίες, ενώ μπορείς να παρακολουθήσεις την ταινία μικρού μήκους στο επίσημο κανάλι των Ηνωμένων Εθνών στο YouΤube.