Plaisio @ MWC 2022 | Νέα HUAWEI MateBook X Pro (2022) και MateBook E (2-in-1)

    Μετά το νέο υπολογιστή MateStation X και το MatePad Paper, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και τους δύο ολοκαίνουριους φορητούς υπολογιστές της HUAWEI, MateBook X Pro και MateBook E. Στην…

    MateBook-X-Pro-Main
    Μετά το νέο υπολογιστή MateStation X και το MatePad Paper, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και τους δύο ολοκαίνουριους φορητούς υπολογιστές της HUAWEI, MateBook X Pro και MateBook E.
    Στην παρουσίαση της, με τίτλο «Smart Office Launch», στο πλαίσιο της έκθεσης MWC Barcelona 2022 που έλαβε χώρα αυτή την εβδομάδα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, η δημοφιλής εταιρεία παρουσίασε νέους υπολογιστές και συσκευές για το «έξυπνο γραφείο», οι οποίες μέσω του χαρακτηριστικού συνδεσιμότητας Super Device, μοιράζονται δεδομένα και επικοινωνούν μεταξύ τους για απρόσκοπτο «collaboration», ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα (Windows ή Harmony OS/Android).
    MateBook X Pro (2022)
    Το HUAWEI MateBook X Pro (2022) έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για φέτος, είναι λεπτότερο (στο παχύτερο σημείο του δεν ξεπερνά τα 15,5 χιλιοστά) και ιδιαίτερα ελαφρύ (μόλις 1,38 κιλά). Διαθέτει οθόνη 14,2 ιντσών με ανάλυση 3120 x 2080 pixels (αναλογία 3:2), η οποία υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και φωτεινότητα που μπορεί να φτάσει έως και τα 500nits. Χάρη στην πλήρη κάλυψη (100%) της χρωματικής γκάμας DCI-P3 (με ακρίβεια χρώματος Delta E < 1), η οθόνη επιτρέπει ακόμα και σε επαγγελματίες να αξιοποιήσουν την υψηλή χρωματική ακρίβεια της για εργασίες κάθε είδους. Στο πλαίσιο, πάνω από την οθόνη υπάρχει μία κάμερα 720p για βιντεοκλήσεις μαζί με μικρόφωνα. Ο ιδιαίτερα ποιοτικός και κομψός υπολογιστής βασίζεται σε επεξεργαστές Intel® Core™ 11ης γενιάς (U Series), ωστόσο με το νέο, επανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης, που επιτρέπει 60% περισσότερη ροή αέρα και 100% μεγαλύτερη απομάκρυνση της θερμότητας σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, οι επεξεργαστές λειτουργούν σε υψηλότερη συχνότητα για περισσότερη ώρα. [caption id="attachment_78160" align="alignnone" width="1200"] HUAWEI @ MWC Barcelona 2022, ©2022 Plaisio Computers[/caption] Το νέο MateBook X Pro (2022) έρχεται επίσης με βελτιωμένο touchpad, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει περισσότερες έξυπνες χειρονομίες (π.χ. με swipe up ή down στην αριστερή πλευρά αυξομειώνεται η φωτεινότητα της οθόνης, ενώ κάνοντας το ίδιο στη δεξιά πλευρά αυξομειώνεται η ένταση του ήχου. Επίσης, με double tap είναι δυνατή η λήψη screenshot κ.ά.). Ο υπολογιστής εξοπλίζεται με σύστημα ήχου έξι ηχείων, το οποίο η HUAWEI αποκαλεί «Sound Field Reconstruction» και το οποίο προσφέρει υψηλής πιστότητας και υψηλής έντασης ήχο. Από άποψη συνδεσιμότητας και δικτύωσης, το MateBook X Pro (2022) διαθέτει τέσσερις USB Type-C υποδοχές (δύο τύπου USB 3.2 Gen 2 και δύο τύπου USB 3.2 Gen 1). Ο παρεχόμενος φορτιστής (GaN) παρέχει έως και 90W ισχύος στο MateBook X Pro και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την φόρτιση και των κινητών τηλεφώνων της HUAWEI, αρκεί να υποστηρίζουν την τεχνολογία SuperCharge 50W.
    MateBook E
    Το HUAWEI MateBook E ακολουθεί τη φιλοσοφία σχεδίασης του «Surface Pro» και αποτελεί έναν υπολογιστή 2-σε-1. Σε σχέση πάντως με τον φορητό υπολογιστή της Microsoft, είναι λεπτότερο (7,9 χιλ. έναντι 9,3 χιλ. του Surface Pro 8) και ελαφρύτερο ( 709 γρ. έναντι 891 γρ. του Surface Pro 8) χάρη στη χρήση ενός πλαισίου από κράμα μαγνησίου και στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του MateBook E -πέρα από τον ξεχωριστό σχεδιασμό του- είναι η οθόνη OLED με διαγώνιο 12,6 ιντσών, η οποία υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1600 pixels και φτάνει σε μέγιστη φωτεινότητα τα 600 nits, καθιστώντας το tablet ιδανικό για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Από τα δυνατά της σημεία είναι η χρωματική της ακρίβεια, καθώς καλύπτει το 100% της χρωματικής γκάμας DCI-P3 με Delta E < 1. [caption id="attachment_78162" align="alignnone" width="900"] HUAWEI @ MWC Barcelona 2022, ©2022 Plaisio Computers[/caption] Οι χρήστες μπορούν να προμηθευτούν το MateBook E με επεξεργαστές 11ης γενιάς της Intel. Από άποψη συνδεσιμότητας, υπάρχει μόλις μία USB Type-C, η οποία είναι συμβατή με το πρότυπο Thunderbolt™ 4 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φόρτιση. Επιπλέον, εξοπλίζεται με την απαραίτητη υποδοχή για τη σύνδεση του αποσπώμενου πληκτρολογίου. Το MateBook E είναι επίσης συμβατό και με το Smart Magnetic Keyboard της εταιρείας, που λειτουργεί και ως προστασία ή βάση στήριξης. Ξεχωριστά, η εταιρεία πουλάει και το πληκτρολόγιο Glide που είναι φωτιζόμενο και ενσωματώνει υποδοχή USB Type-C για γρήγορη φόρτιση 65W. Το MateBook E υποστηρίζει το 2ης γενιάς M-Pencil (4.096 επίπεδα πίεσης, μόλις 2ms υστέρηση), το οποίο προσαρμόζεται μαγνητικά στο πλάι της συσκευής και φορτίζει ασύρματα.