Nothing Phone (1) | Δείτε εδώ ζωντανά την παρουσίασή του!

    H αναμονή έφτασε στο τέλος της: η επίσημη παρουσίαση του Nothing Phone (1) αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 12 Ιουλίου, στις 18:00 (τοπική), λύνοντας και τις τελευταίες…

    NP-SpecList-2
    H αναμονή έφτασε στο τέλος της: η επίσημη παρουσίαση του Nothing Phone (1) αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 12 Ιουλίου, στις 18:00 (τοπική), λύνοντας και τις τελευταίες απορίες μας.
    Από τις εικόνες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στη δημοσιότητα, βλέπουμε μία συσκευή με ξεχωριστό σχεδιασμό, επίπεδο μεταλλικό πλαίσιο και ημιδιάφανη πλάτη με φωτεινά στοιχεία τεχνολογίας LED - τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν ή να ρυθμιστούν για να εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, όπως να ανάβουν κατά τις εισερχόμενες κλήσεις, τις ειδοποιήσεις κ.ά. Το Nothing Phone (1) αναμένεται με επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon™ 5G νέας γενιάς και θα αξιοποιεί το μινιμαλιστικό λειτουργικό σύστημα Nothing OS, το οποίο βασίζεται στο Android 12. Να αναφέρουμε ότι το πρώτο προϊόν της εταιρείας ήταν τα εξαιρετικά ασύρματα ακουστικά (TWS) με την ονομασία NOTHING ear (1). [caption id="attachment_78880" align="alignnone" width="1080"] Image Credit: © Nothing 2022[/caption] Σύμφωνα με τον Carl Pei (συνιδρυτή της OnePlus και νυν CEO/συνιδρυτής της NOTHING), το υλικό (hardware) της συσκευής ενσωματώνεται άψογα με το λογισμικό (software) μέσω προσαρμοσμένων γραμματοσειρών, χρωμάτων, γραφικών στοιχείων και ήχων. Η πρώτη «προεπισκόπηση» του Nothing OS πραγματοποιήθηκε μέσω ενός launcher, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος για λήψη σε επιλεγμένα Android smartphones. Με έδρα το Λονδίνο, η NOTHING είναι μια ιδιωτική εταιρεία με υποστήριξη από την GV (πρώην Google Ventures), την EQT Ventures, την C Ventures και άλλους ιδιώτες επενδυτές, όπως ο Tony Fadell (διευθύνων στο Future Shape/εφευρέτης του iPod), ο Steve Huffman (συνιδρυτής/CEO του Reddit), ο Casey Neistat (YouTuber/συνιδρυτής του Beme) και ο Kevin Lin (συνιδρυτής του Twitch).

    [UPDATE]: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nothing Phone (1)

    Σύντομη, περιεκτική και χωρίς πολλές «φανφάρες», η παρουσίαση του Carl Pei έφερε στην επιφάνεια τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nothing Phone (1), το οποίο - όπως αναμενόταν - θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και λευκό χρώμα, ενσωματώνοντας τον 8πύρηνο Qualcomm® Snapdragon® 778G+ 5G (6nm), ο οποίος προσφέρει ιδανική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων, κατανάλωσης και κατασκευαστικού κόστους. [caption id="attachment_84980" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © Nothing 2022[/caption] Ο mid-range gaming oriented επεξεργαστής συνδυάζεται με 8GB ή 12GB μνήμης και με εσωτερικό αποθ. χώρο 128GB ή 256GB UFS 3.1. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει μια οθόνη OLED 6,55 ιντσών (~85.8% screen-to-body ratio) με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz και ανάλυση 1080 x 2400 (20:9), η μέγιστη φωτεινότητα της οποίας αγγίζει τα 1.200 nits. Η selfie κάμερα (f/2.45, 16MP IMX471) εντοπίζεται στην πάνω αριστερή γωνία, ενώ εντός της οθόνης υπάρχει και αισθητήρας αναγνώρισης δακτ. αποτυπωμάτων για το ξεκλείδωμα (in-display FP sensor). Στην πίσω πλευρά της συσκευής και στο κύριο σύστημα διπλής κάμερας βρίσκονται τοποθετημένοι δύο αισθητήρες των 50MP: ο ένας χρησιμοποιείται ως βασικός (Sony IMX766, f/1.88, OIS+EIS) και ο δεύτερος ως υπερευρυγώνιος (JN1, f/2.2, 114° FoV, 4cm Macro, EIS). Το σύστημα ολοκληρώνεται από μια σειρά εξελιγμένων λειτουργιών για πορτραίτα, νυχτερινές λήψεις και σάρωση εγγράφων. [caption id="attachment_84979" align="alignnone" width="800"] Image Credit: © Nothing 2022[/caption] Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 4,500mAh (τυπ.), η οποία αναπληρώνεται είτε ενσύρματα με υποστήριξη για έως και 33W μέσω USB PD 3.0 (στη συσκευασία δεν περιλαμβάνεται φορτιστής) είτε ασύρματα με υποστήριξη για έως 15W. Όσον αφορά την αντοχή σε νερό και σκόνη, το Nothing Phone (1) φέρει πιστοποίηση IP53. Σας θυμίζουμε ότι τα Nothing ear (1), τα ασύρματα ακουστικά με το εμβληματικό διάφανο design και την κορυφαία ακουστική εμπειρία, είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα καταστήματα Πλαίσιο!