Μαγείρεμα δια της ατόπου… επαγωγής

    Οι εξελίξεις στην τεχνολογία δεν περνούν μόνο από την οθόνη του κινητού και της τηλεόρασής σου, αλλά πλέον βρίσκουν ευρύ πεδίο εφαρμογής και στην κουζίνα σου. Η μαγνητική μετάδοση της θερμότητας…

    1
    Οι εξελίξεις στην τεχνολογία δεν περνούν μόνο από την οθόνη του κινητού και της τηλεόρασής σου, αλλά πλέον βρίσκουν ευρύ πεδίο εφαρμογής και στην κουζίνα σου. Η μαγνητική μετάδοση της θερμότητας εγκαινιάζει ένα σύγχρονο, ασφαλή και οικονομικό τρόπο ετοιμασίας του φαγητού, φέρνοντας στο γαστρονομικό προσκήνιο τις επαγωγικές εστίες. Το μαγείρεμα σε επαγωγικές εστίες παρέχει μία μεγάλη γκάμα προνομίων σε κάθε έμπειρο μάγειρα, αλλά και σε κάθε wanna be chef, που τώρα ξεκινά να αποκτά επαφή με το μαγικό κόσμο των καλομαγειρεμένων γευμάτων.

    Η ασφάλεια σε πρώτο… πιάτο!

    Το κύριο χαρακτηριστικό της επαγωγικής τεχνολογίας είναι ότι μεταφέρει τη θερμότητα απευθείας στη βάση των σκευών, χωρίς να αναπτύσσουν οι ίδιες οι εστίες θερμοκρασία. Κατά συνέπεια, ο χρήστης μπορεί να καθαρίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαγειρικής την επιφάνεια, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος εγκαύματος. Επιπλέον, είναι μια ασφαλής επιλογή για γονείς, που απολαμβάνουν να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους στην κουζίνα, δοκιμάζοντας νέες συνταγές.

    Ασύγκριτα υψηλή ταχύτητα μετάδοσης

    Αυτός ο τύπος εστιών ετοιμάζει βράζει ή τηγανίζει το φαγητό σου 2 φορές πιο γρήγορα από τις συμβατικού τύπου εστίες. Ο λόγος είναι πως δε χρειάζεται να προθερμανθούν οι ίδιες, αφού τα μαγνητικά κύματα μεταφέρουν ταχύτατα και με ακρίβεια την επιθυμητή θερμοκρασία στα σκεύη. ‘Έτσι, όσο ανυπόμονος κι αν είσαι ο ίδιος ή και οι καλεσμένοι σου, η αναμονή λαμβάνει άμεσα τέλος!

    Μειωμένη κατανάλωση, λιγότερα έξοδα για κάθε σπίτι

    Οι επαγωγικές εστίες έχουν την ιδιότητα να «ανιχνεύουν» τις διαστάσεις του μαγειρικού σκεύους, οριοθετώντας έτσι τη δράση τους. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν ακριβή εφαρμογή, χωρίς απώλειες ενέργειας. Το σκεύος εφάπτεται πλήρως στη διάμετρο που του αναλογεί πάνω στη μαγειρική επιφάνεια, με αποτέλεσμα να διοχετεύεται στοχευμένα η θερμότητα. Επιπλέον, η λειτουργία τους διακόπτεται ακαριαία, αμέσως μετά την απομάκρυνση της κατσαρόλας, και όχι σταδιακά όπως στις παραδοσιακές εστίες.

    Καθαρή επιφάνεια με ένα πέρασμα

    Χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία που αναπτύσσουν, είναι αδύνατο να καούν πάνω στην επιφάνειά τους λίπη και υγρές τροφές. Έτσι, το καθάρισμα και η συντήρησή τους δεν αποτελούν αγγαρεία, αφού γίνονται κυριολεκτικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ένα νωπό πανάκι είναι αρκετό, για να απομακρύνεις το φαγητό που διέρρευσε, διατηρώντας την τάξη στην κουζίνα σου με ελάχιστο κόπο.

    Μαγειρικές… επεκτάσεις!

    Μια ευρεσιτεχνία των μεγάλων εταιρειών που ειδικεύονται στην κατασκευή συσκευών κουζίνας, είναι η διεύρυνση της μαγειρικής επιφάνειας, ώστε να χωρά κάθε μεγάλο σκεύος διαφορετικού σχήματος, όπως τη γάστρα σου. Η Neff μας συστήνει την εκτεταμένη ζώνη ως Flex Zone, ενώ η Siemens αποκαλεί αυτό το σύστημα flexInduction Plus. Το επαγωγικό μαγείρεμα ήρθε, για να κάνει την καθημερινότητά μας στην κουζίνα πιο γρήγορη και ευέλικτη, προσφέροντας απεριόριστες νέες δυνατότητες. Η εγκατάσταση των επαγωγικών εστιών θα σε κάνει να αναθεωρήσεις κάθε τι που ήξερες γύρω από το παραδοσιακό μαγείρεμα, ανοίγοντας μπροστά στον πάγκο σου την πόρτα που θα σε κατευθύνει σε νέες γευστικές οδούς!