Plaisio Blog

Κάνε το επόμενο βήμα στον δημιουργικό έλεγχο με την Canon EOS 850D!

Ανακοινώθηκε από την Canon η κυκλοφορία της EOS 850D, μιας ελαφριάς, ευέλικτης και διασυνδεδεμένης φωτογραφικής μηχανής DSLR, η οποία βασίζεται στον ταχύτερο και κορυφαίας απόκρισης επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8!

Με αισθητήρα Dual Pixel CMOS APS-C στα 24,1ΜΡ συλλαμβάνει εικόνες με πλούσιο χρώμα και λεπτομέρεια, καθώς και εντυπωσιακό βίντεο ανάλυσης 4K – ιδανική ολοκληρωμένη επιλογή για τους ενθουσιώδεις λάτρεις της φωτογραφίας, οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους και να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Ο αισθητήρας τύπου APS-C παρέχει υψηλού επιπέδου έλεγχο του βάθους πεδίου, δημιουργώντας εικόνες υψηλής λεπτομέρειας με όμορφα θολωμένο υπόβαθρο, κάνοντας το θέμα να αναδειχθεί με ανάγλυφο τρόπο. Ακόμη και κατά τη φωτογράφηση γρήγορα κινούμενων ή απομακρυσμένων θεμάτων (όπως π.χ. πουλιά εν πτήση), η ανάλυση των 24,1MP είναι υπεραρκετή για την υποστήριξη αναγκών περικοπής του θέματος.

Παράγει επίσης υψηλής ανάλυσης εικόνες δίχως να κάνει παραχωρήσεις στην απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, κι έτσι είναι ιδανικός για φωτογράφηση πορτρέτων σε εσωτερικό χώρο.

Η EOS 850D ανήκει στο παγκοσμίου κλάσης  Canon EOS System, το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν κάθε φακό EF ή EF-S, να προσθέσουν φλας Speedlite για δημιουργικό φωτισμό, ή εξωτερικά μικρόφωνα μέσω της υποδοχής 3,5mm. Σε συνδυασμό με τον ευέλικτο φακό του βασικού κιτ EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία μια πληθώρα σεναρίων λήψης.

Κληρονομώντας χαρακτηριστικά από την επαγγελματική σειρά, η EOS 850D εφοδιάζεται με ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης – Tracking (iTR) αυτόματης εστίασης (AF), που καθίσταται δυνατό χάρη στον αισθητήρα φωτομέτρησης 220.000 Pixel RGB+IR.

Με την ανταλλαγή υψηλής ανάλυσης δεδομένων της αυτόματης έκθεσης με τον αισθητήρα AF, το σύστημα αυτόματης εστίασης iTR παρέχει υψηλή ταχύτητα απόκρισης και ακρίβεια, ιδανικά στοιχεία για την καταγραφή αθλητικών θεμάτων, ή στιγμιοτύπων άγριας φύσης.

Το σύστημα παρακολούθησης με αυτόματη εστίαση της Canon EOS 850D διαθέτει υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια χάρη στα 45 σημεία cross-type του αισθητήρα AF και το σύστημα Dual Pixel CMOS AF, ενώ παράλληλα η ανίχνευση προσώπων είναι πιο αξιόπιστη για βελτιωμένη εκτίμηση της έκθεσης, όταν οι άνθρωποι είναι εντός του κάδρου, ιδανικό για λήψεις σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού όπως, όταν το θέμα φωτίζεται από μια φωτεινή πηγή που βρίσκεται πίσω από αυτό.

Το ακριβές σύστημα αναγνώρισης ματιών – Eye Detect AF σε κατάσταση Live View, συντελεί στη δημιουργία πορτρέτων με φυσική αίσθηση, με λεπτομέρεια στα μάτια, η οποία ζωντανεύει το απεικονιζόμενο πρόσωπο. Επιπλέον, η μηχανή μπορεί να καταγράφει συνεχόμενες φωτογραφίες με ρυθμό 7fps, με ταυτόχρονη παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων με υψηλή ακρίβεια, με πανεύκολο τρόπο.

Η οθόνη αφής τύπου Vari-Angle παρέχει την απαιτούμενη ευελιξία για λήψεις από δύσκολα σημεία, καθώς μπορεί να τοποθετηθεί υπό σχεδόν οποιαδήποτε γωνία, για ακόμη πιο δημιουργικές συνθέσεις.

Με σύστημα ψηφιακής σταθεροποίησης 5 αξόνων, μπορεί να βιντεοσκοπήσει ομαλά ελεγχόμενα βίντεο σε ανάλυση Full HD και 4K με διευρυμένες επιλογές λήψης ταινιών σε σχέση με τον προκάτοχό της, χάρη σε ένα λεπτομερέστερο σύστημα καταγραφής ταινιών time-lapse και επιλογής αυτόματων σκηνών.

Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi (2,4GHz) και Bluetooth Low Energy, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν την Canon EOS 850D στη δική τους συσκευή iOS ή Android μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect, για να τροποποιήσουν και να μοιραστούν υψηλής ποιότητας εικόνες. Από αυτό το σημείο, το περιεχόμενο μπορεί πλέον να ληφθεί σε μια «έξυπνη» συσκευή, να προβληθεί και να αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μοιραστεί με φίλους και οικογένεια.

Παράλληλα, μπορούν να τροποποιήσουν το περιεχόμενό τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή DPP Express για iPad για ένα πλήρες RAW workflow εν κινήσει. Το σύστημα Auto Image Sync παρέχει επίσης την άνεση για λήψη αρχείων εφεδρείας, τόσο των φωτογραφιών όσο και των ταινιών, στον υπολογιστή του χρήστη, με το πρόγραμμα Image Transfer Utility 2, έτσι ώστε οι πολύτιμες λήψεις να μη χαθούν ποτέ.

Η Canon EOS 850D θα είναι διαθέσιμη για πώληση από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Avatar

Β. Ορφανίδης

Techie | Cinephile | Avid Gamer | Star Wars Fan | Whovian | Photographer | Coffee Addict | Biker