Η Meta (Facebook) εκλέχθηκε ως η χειρότερη εταιρεία του 2021!

    Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Yahoo! Finance, η Meta (πρώην Facebook) είναι «η χειρότερη εταιρεία της χρονιάς». Κάθε Δεκέμβριο, η Yahoo! Finance επιλέγει μια «Εταιρεία της Χρονιάς» με…

    Facebook-WC21-1
    Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Yahoo! Finance, η Meta (πρώην Facebook) είναι «η χειρότερη εταιρεία της χρονιάς».
    Κάθε Δεκέμβριο, η Yahoo! Finance επιλέγει μια «Εταιρεία της Χρονιάς» με βάση τις (οικονομικές) επιδόσεις αλλά και τα επιτεύγματά της τη συγκεκριμένη χρονιά, ενώ παράλληλα επιλέγει και την «Χειρότερη Εταιρεία της Χρονιάς», ρωτώντας το κοινό της σχετικά με την εταιρεία που τους προκάλεσε τη μεγαλύτερη... αναστάτωση. Η έρευνα (Survey Monkey) δημοσιεύτηκε στην εν λόγω ιστοσελίδα στις 4 και 5 Δεκεμβρίου και υποβλήθηκαν δεκάδες ονόματα. Οι εταιρείες που προκάλεσαν το θυμό των 1.541 ερωτηθέντων ήταν αρκετές, ωστόσο η αμερικανική Meta (πρώην Facebook) κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο της χειρότερης εταιρείας για το 2021, λαμβάνοντας το 8% των ψήφων - 50% περισσότερες από τη 2η θέση, την οποία «κατέκτησε» ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba. Οι ερωτηθέντες εξέφρασαν πολλά παράπονα για την Meta, καθώς η εταιρεία ενεπλάκη σε δικαστικές διαμάχες, κατηγορήθηκε ποικιλοτρόπως από το ευρύτερο κοινό, βρέθηκε κάτω από το «μικροσκόπιο» του Κογκρέσου για υποθέσεις παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και διάδοσης αναληθών ισχυρισμών (fake news), δημιούργησε ποικίλες εντυπώσεις και ανησυχίες μετά από περιστατικά λογοκρισίας, καθώς και για τον αντίκτυπο του Instagram στην ψυχική υγεία των νεώτερων χρηστών. [caption id="attachment_75615" align="alignnone" width="900"] Photo Credit: Anthony Quintano (Flickr), Brett Jordan (Unsplash)[/caption] Τα παραπάνω οδήγησαν -εν τέλει- σε ένα ολοκληρωτικό «rebranding» (από Facebook σε Meta), ως μια προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από τα προαναφερθέντα γεγονότα. Ένας σημαντικός αριθμός απαντήσεων επικεντρώθηκε στα στελέχη και τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο, Mark Zuckerberg, η στάση του οποίου φαίνεται να προκαλεί αντιπάθεια. Για την ιστορία, ξεπερνώντας το όριο κεφαλαιοποίησης των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και βλέποντας άνοδο 53% στην τιμή της μετοχής της από τις 16 Δεκεμβρίου, από έτος σε έτος, η Microsoft (MSFT) κατέκτησε εύκολα τον τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς». Η Meta (Facebook) δεν απάντησε στο σχετικό αίτημα της Yahoo! Finance για σχολιασμό των αποτελεσμάτων.