Γίνε… «ψηφιακός» ζωγράφος με αυτά τα περιφερειακά!

    Ο ζωγράφος που κρύβεις μέσα σου δεν εκφράζεται απαραίτητα σε… φυσική μορφή.   Μπορεί οι λευκές κόλλες και οι καμβάδες να μην είναι για εσένα. Μην αγχώνεσαι, υπάρχουν επιλογές και για τα ψηφιακά…

    Man,Or,Designer,Working,On,Digital,Tablet,With,Designer,Stuff

    Ο ζωγράφος που κρύβεις μέσα σου δεν εκφράζεται απαραίτητα σε… φυσική μορφή.

     

    Μπορεί οι λευκές κόλλες και οι καμβάδες να μην είναι για εσένα. Μην αγχώνεσαι, υπάρχουν επιλογές και για τα ψηφιακά μέσα. Χρησιμοποίησε έναν από τους παρακάτω τρόπους, για να δημιουργήσεις στον υπολογιστή ή στο tablet σου.

     

    Και δε μιλάμε για απλά καθημερινά ποντίκια, αλλά για εργαλεία που θα σου λύσουν τα χέρια! Οι ψηφιακές σου δημιουργίες είναι μόλις ένα περιφερειακό μακριά. Έτοιμος ο ζωγράφος;

     

    #Digitizer

     

    … ή αλλιώς γραφίδες. Έρχονται σε πολλαπλά μεγέθη και αντικαθιστούν το ποντίκι με ένα πενάκι. Μαζί με αυτό έρχεται και μια ειδική επιφάνεια που ουσιαστικά είναι ο καμβάς σου.

     

    Καλύπτει ολόκληρη την οθόνη και ανάλογα με το που έχεις το πενάκι, κινείται και το ποντίκι. Με την χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων, όπως τα Photoshop και Illustrator, μπορείς να δημιουργήσεις ή να επεξεργαστείς ό,τι θες. Χρησιμοποιώντας το πενάκι, σου δίνεται μια επιπλέον σταθερότητα και περισσότερη ακρίβεια στις κινήσεις σου.

     

    Μην αγχώνεσαι για το χέρι σου! Ακούμπησέ το άφοβα στην επιφάνεια μιας και δε θα το «αναγνωρίσει». Έτσι, έχεις βολική στάση χεριού χωρίς… «παρεμβολές».

     

    #Digitizer με... οθόνη!

     

    Μία πιο premium εκδοχή των απλών digitizers. Όπως και τα προηγούμενα, έτσι και αυτά έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη. Μόνο που, αντί για μια απλή επιφάνεια, έχουν οθόνη!

     

    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπεις την οθόνη του υπολογιστή σου στο digitizer. Πού βοηθάει; Στο γεγονός πως ο καμβάς βρίσκεται μπροστά σου. Εκεί που θα ακουμπήσεις, εκεί θα ζωγραφίσεις.

     

    Στα απλά digitizers δεν υπάρχει αυτή η ευκολία, και μπορεί να «χαθείς». Βρες το κατάλληλο μέγεθος, επίλεξε αν θα συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα και είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις!

     

    #Tablets

     

    Digitizer με οθόνη; Κάτι μου θυμίζει αυτό! Ναι, μοιάζει με tablet. Άρα και το tablet κάνει για αυτή τη δουλειά. Σωστά; Σωστά! Σίγουρα θα βρεθεί πιο εύκολα ένα tablet στο σπίτι, οπότε δεν χρειάζονται επιπλέον έξοδα.

     

    Πολλά από αυτά πλέον υποστηρίζουν ή/και έρχονται με πενάκια στη συσκευασία τους. Μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Samsung και η Huawei προωθούν αρκετά τη χρήση τους στα tablets, και όχι άδικα. Πέρα από τις υπόλοιπες λειτουργίες τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη ζωγραφική. Εδώ, όμως, υπάρχει ο περιορισμός των εφαρμογών.

     

    Μιας και δεν μιλάμε για υπολογιστές που «τρέχουν» Windows ή mac OS, πρέπει να αρκεστείς στις εφαρμογές των stores. Φυσικά, υπάρχουν εφαρμογές με πολλές λειτουργίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές των PC. Δύο από αυτές είναι το Pro Create στις συσκευές με iOS, και το Adobe Photoshop Sketch για Android.

     

    Απλώς, έχε στον νου σου πως μπορεί να μην έχεις την ίδια ευχέρεια με τα προγράμματα που έχεις συνηθίσει στον υπολογιστή.

     

    Όπως και αν θες να δημιουργήσεις, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη. Αν το κάνεις με όρεξη και μεράκι, ο ζωγράφος μέσα σου θα βγάλει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα με το που ή πως ζωγραφίζεις, και με ποιο πρόγραμμα ή εξοπλισμό.