Plaisio Blog

Fujifilm instax SQUARE SQ20: Νέα, υβριδική και instax!

Εμπλουτίζεται η γκάμα των “retro-tech” φωτογραφικών μηχανών της Fujifilm, η οποία, στο πλαίσιο της Photokina 2018, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Fujifilm instax SQUARE SQ20 – εξέλιξη της περσινής SQ10

Η νέα Fujifilm instax SQUARE SQ20 είναι η πρώτη υβριδική μηχανή της σειράς instax, καθώς εκτός από δυνατότητα άμεσης εκτύπωσης τετράγωνων φωτογραφιών (62mm x 62mm) προσφέρει και δυνατότητα ταυτόχρονης αποθήκευσης των φωτογραφιών σε κάρτες μνήμης microSD/micro SDHC, σε φορμά JPEG.

Είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα CMOS 1/5″ (ελαφρώς μικρότερος από εκείνον της SQ10), ο οποίες πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών με ανάλυση 1920 × 1920 pixels (3.69MP) και λήψη βίντεο (Μotion Μode) με ανάλυση 800×800 pixels, στα 15 καρέ/δευτερόλεπτο (H.264 χωρίς ήχο). To ISO ρυθμίζεται αυτόματα και παίρνει τιμές από 100 μέχρι 1600.

Ενσωματώνει φακό 33.4mm με μέγιστο διάφραγμα F/2.4 και ψηφιακό ζουμ 4x, σύστημα αυτόματης εστίασης (Single AF), οθόνη TFT LCD 2.7″ με ανάλυση 230K-dots, θύρα microUSB και ενσωματωμένο φλας, με εμβέλεια από 50 εκατοστά έως 2 μέτρα.

Διαθέτει λειτουργίες όπως Standard, Double Exposure, Bulb Μode, Split κα., αυτόματη εστίαση με λειτουργία αναγνώρισης προσώπων και 16 φίλτρα/εφέ για Instagram-like φωτογραφίες (έξι περισσότερα από τον προκάτοχο της).

Η Fujifilm instax SQUARE SQ20 θα είναι διαθέσιμη από τις 20 Οκτωβρίου του 2018 (ΗΠΑ/Καναδά), με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης τα 200 δολάρια ΗΠΑ.

Avatar

Β. Ορφανίδης

Techie | Cinephile | Avid Gamer | Star Wars Fan | Whovian | Photographer | Coffee Addict | Biker