Επίσημη συνεργασία HUAWEI και OPPO για επίπεδο πατεντών!

    Με μία σύντομη αλλά περιεκτική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της πρώτης, HUAWEI και OPPO υπέγραψαν μια συμφωνία πολλαπλής αδειοδότησης για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η οποία καλύπτει βασικές…

    HUA_OPPO-2
    Με μία σύντομη αλλά περιεκτική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της πρώτης, HUAWEI και OPPO υπέγραψαν μια συμφωνία πολλαπλής αδειοδότησης για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η οποία καλύπτει βασικές πατέντες κινητής τηλεφωνίας - συμπεριλαμβανομένου του 5G.
    «Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια συνεχούς καινοτομίας, η HUAWEI έχει αναπτύξει πολλαπλά χαρτοφυλάκια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας υψηλής αξίας στην παγκόσμια αγορά σε τομείς όπως το 5G, το Wi-Fi και σε ό,τι αφορά τους κωδικοποιητές ήχου/βίντεο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία πολλαπλής αδειοδότησης με την OPPO. Η αμοιβαία αναγνώριση της αξίας της πνευματικής ιδιοκτησίας μεταξύ των εταιρειών είναι ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση ενός θετικού κύκλου καινοτομίας και έρευνας σε πρότυπα υψηλής αξίας: επένδυση, λήψη αποδόσεων από την επένδυση, Αυτό θα επιτρέψει στον κλάδο μας να συνεχίσει να καινοτομεί και να παρέχει στους καταναλωτές πιο ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.», δήλωσε ο Alan Fan, Επικεφαλής του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της HUAWEI. [caption id="attachment_92696" align="alignnone" width="800"] Alan Fan (VP, Legal Policy and IP Strategy, Huawei) - Image Credit: © 2022 Huawei Technologies[/caption] «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε συμφωνία πολλαπλών αδειών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την HUAWEI. Αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι δύο εταιρείες αναγνωρίζουν και σέβονται σε μεγάλο βαθμό η μία την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας της άλλης. Είναι μια συμφωνία win-win και για τις δύο πλευρές. Θα υποστηρίξουμε, όπως πάντα, τη δημιουργία ενός βιώσιμου, υγιούς οικοσυστήματος πνευματικής ιδιοκτησίας, όπου οι άδειες πνευματικής ιδιοκτησίας μπορούν να επιλυθούν μέσω φιλικών διαπραγματεύσεων και η αξία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κάθε εταιρείας θα γίνεται σεβαστή», δήλωσε ο Adler Feng, Επικεφαλής Διευθυντής Πνευματικής Ιδιοκτησίας της OPPO. [caption id="attachment_92698" align="alignnone" width="900"] Adler Feng (Chief Intellectual Property Officer) - Image Credit: © 2022 OPPO[/caption] Δεδομένου ότι η ανακοίνωση δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η HUAWEI διατίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, ενώ η OPPO να προμηθεύσει την HUAWEI με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την εικόνα και τον ήχο (audio/video codecs), καθώς ως κατασκευάστρια έχει μακρά ιστορία στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης ήχου και εικόνας υψηλής ποιότητας. Υπομονή λοιπόν μέχρι να αποκαλυφθεί το πραγματικό εύρος αυτής της πολλά υποσχόμενης, αν μη τι άλλο, συνεργασίας.