CES 2022 | Qualcomm: Ακόμα πιο έξυπνα αυτοκίνητα με το Digital Chassis!

    Αν μία εταιρεία οραματίζεται να εισέλθει δυναμικά στην αγορά των νέας γενιάς αυτοκινήτων με σχέδια ημιαγωγών και πλατφόρμες ειδικά σχεδιασμένες για να υποστηρίζουν έξυπνες λειτουργίες και δυνατότητες,…

    SDC-CES22-Main
    Αν μία εταιρεία οραματίζεται να εισέλθει δυναμικά στην αγορά των νέας γενιάς αυτοκινήτων με σχέδια ημιαγωγών και πλατφόρμες ειδικά σχεδιασμένες για να υποστηρίζουν έξυπνες λειτουργίες και δυνατότητες, αυτή δεν είναι άλλη από την γνωστή από τον χώρο των κινητών, Qualcomm!
    [caption id="attachment_76190" align="alignnone" width="770"] ©2022 Qualcomm Technologies[/caption] Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2022 την πλατφόρμα Snapdragon Digital Chassis, η οποία σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων τη δυνατότητα να επεκτείνουν τη τεχνολογία που διαθέτουν ήδη ή τις δυνατότητες των οχημάτων τους ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιλέξουν το πλήρες πακέτο του Snapdragon Digital Chassis για τα μελλοντικά αυτοκίνητα τους ή μεμονωμένα χαρακτηριστικά. [caption id="attachment_76189" align="alignnone" width="900"] ©2022 Qualcomm Technologies[/caption] Ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η πλατφόρμα είναι το Snapdragon Ride Platform, που προσφέρει προηγμένα υποβοηθούμενα και αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά οδήγησης. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η πλατφόρμα Snapdragon Cockpit, η οποία επιτρέπει στους κατασκευαστές να προσφέρουν τα αυτοκίνητα τους με προηγμένους εσωτερικούς χώρους και διάκοσμο που περιλαμβάνουν πολλαπλές οθόνες και κάμερες, με λειτουργίες ήχου και βίντεο υψηλής ποιότητας. [caption id="attachment_76187" align="alignnone" width="900"] ©2022 Qualcomm Technologies[/caption] Άλλα χαρακτηριστικά του Snapdragon Digital Chassis είναι η πλατφόρμα Snapdragon Auto Connectivity, η οποία επιτρέπει στα αυτοκίνητα να συνδέονται με άλλες συσκευές ή υπηρεσίες cloud χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης και συνδεσιμότητας, δηλαδή μέσω LTE, 5G, Wi-Fi και Bluetooth. Επιπλέον, οι Snapdragon Car-to-Cloud Services υποστηρίζουν την ενημέρωση του λογισμικού των αυτοκινήτων με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά μέσω υπηρεσιών cloud. Το Snapdragon Digital Chassis ήδη υποστηρίζεται από μία σειρά μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών μεταξύ των οποίων βρίσκονται μάρκες όπως οι General Motors, BMW, Hyundai, Volvo, Renault και άλλες.
    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2022 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!