Plaisio Blog

CES 2021: Οι καινοτομίες οθονών OLED της LG που… κάνουν το μέλλον συναρπαστικό!

Flat για ταινίες ή curved για gaming; Που μπορεί να χρησιμεύσουν οι ημιδιάφανες οθόνες; Η LG δίνει απαντήσεις για ένα μέλλον που συναρπάζει!

Η φετινή CES φαίνεται να είναι πολύ ιδιαίτερη από τις προηγούμενες. Όχι μόνο από το γεγονός του ότι είναι η πρώτη all-digital έκθεση του θεσμού, αλλά και γιατί παρουσιάζονται πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες από τις κατασκευάστριες εταιρίες.

Συγκεκριμένα, η LG παρουσιάζει τις καινοτομίες στην τεχνολογία OLED που θα συνθέσουν ένα καλύτερο και ευκολότερο αύριο.  

Η πρώτη καινοτομία είναι η ημιδιάφανη αναδυόμενη τηλεόραση που είναι μέρος ενός έξυπνου κρεβατιού. Η οθόνη μεγέθους 55 ιντσών μπορεί να αναδυθεί μερικώς ή πλήρως, ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής, είναι ημιδιάφανη για να μπορείς να δεις το υπόλοιπο δωμάτιο, ενώ διαθέτει δικά της ηχεία και μπορεί να μεταφερθεί αυτούσια σε άλλα μέρη του σπιτιού, αρκεί να υπάρχει πρίζα για τροφοδοσία.

Όμως οι εφαρμογές στις διάφανες οθόνες δεν σταματούν εδώ. Η LG παρουσίασε ένα παράθυρο από βαγόνι μετρό που ενσωματώνει μια διάφανη οθόνη OLED 55 ιντσών η οποία μπορεί να δείχνει πληροφορίες καιρού, επόμενης στάσης ή διαφημίσεις χωρίς να περιορίζει την ορατότητα προς τα έξω.

Όμως η πιο εντυπωσιακή εφαρμογή της οθόνης έρχεται από τον χώρο της εστίασης όπου οι διάφανες οθόνες μπορούν να έχουν τριπλό ρόλο: Ως χώρισμα – είτε μεταξύ πελατών είτε μεταξύ πελατών και κουζίνας – ως ψηφιακοί κατάλογοι και λήψη παραγγελιών αλλά και ως διασκέδαση, αφού μπορείς να παρακολουθήσεις εκπομπές και αγώνες.

Στο booth της LG έχουν θέσει ως παράδειγμα ένα sushi bar στο οποίο η οθόνη βρίσκεται ανάμεσα από τους πελάτες και τον σεφ. Οι πελάτες παραγγέλνουν από μια touch screen στην βάση της οθόνης και έπειτα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή της επιλογής τους ενώ βλέπουν μια εκτίμηση για το πότε θα είναι έτοιμο το φαγητό τους.

Οι επόμενες δύο καινοτομίες έχουν να κάνουν με την υγεία: Η πρώτη είναι μια OLED οθόνη 55 ιντσών η οποία έρχεται με ράγα και άξονα περιστροφής ώστε να μπορείς την εμφανίζεις και να την κρύβεις χωρίς να χρειάζεται να την αγγίξεις. Είναι σχεδιασμένη να αλλάξει τον τρόπου που γυμνάζεσαι στο σπίτι, με ενσωματωμένη κάμερα που σε βοηθά να κρατάς την σωστή στάση σώματος την στιγμή της άσκησης. Ταυτόχρονα με τον ήχο Cinematic Sound OLED, μπορείς να έχεις μια εμπειρία που μοιάζει περισσότερο με personal training.

Η δεύτερη επιλογή είναι ένα touch monitor 21.5 ιντσών από το οποίο μπορεί να κλείσεις ραντεβού και να συμβουλευτείς κάποιον επαγγελματία υγείας μέσω εφαρμογών τηλεϊατρικής.

Σε οτι αφορά το gaming, έχουμε μια τηλεόραση που ένεκα της εύκαμπτης φύσης της τεχνολογίας OLED, μπορεί να γίνει curved με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πρόκειται για μια οθόνη 48 ιντσών με 120Hz OLED panel, το οποίο μπορεί να λυγίσει ώστε να δημιουργήσει καμπύλη με ακτίνα 1.000R. Ενώ φέρει και την νέα τεχνολογία Cinematic Sound OLED που δονεί το panel της τηλεόρασης για να προσφέρει ήχο αντί για συμβατικά ηχεία, κάνοντάς το πραγματικά λεπτό.

Τέλος, η LG προτείνει μια οθόνη 8K 88 ιντσών που με την τεχνολογία CSO έχει πραγματικά κινηματογραφικό ήχο, ο οποίος μπορεί να προέρχεται από διαφορετικά σημεία της οθόνης, ανάλογα με το τι συμβαίνει σε αυτήν, ώστε η κινηματογραφική εμπειρία να μεταφέρεται αυτούσια στο σαλόνι σου.

Αυτές είναι οι προτάσεις της LG για το, όχι και τόσο μακρινό, μέλλον των οθονών τεχνολογίας OLED και των πιθανών εφαρμογών τους.

Μπορείς να περιηγηθείς ψηφιακά στο εικονικό booth της LG κάνοντας κλικ εδώ.

Όπως όλοι οι λάτρεις της τεχνολογίας, έτσι κι εμείς έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στο Las Vegas για οτιδήποτε νεότερο προκύψει από την CES 2021!

Μάριος Δρακόπουλος

Μάριος Δρακόπουλος

Gamer, tech freak, αμετανόητος foodie, κοινωνιολόγος με αψυχολόγητο χιούμορ και υπεραναλυτικότητα.
All of my jokes are typos I make in Plaisio Blog.