Παγκόσμια Ημέρα Backup: Ευκαιρία να οργανώσεις τα αρχεία σου στο σπίτι

  Η 31η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Backup, προσπαθώντας να ενημερώσει όλους εμάς για το πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα μας και ταυτόχρονα πόσο εύκολο είναι να τα χάσουμε. Γιατί…

  world-backup-day-logo-2020
  Η 31η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Backup, προσπαθώντας να ενημερώσει όλους εμάς για το πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα μας και ταυτόχρονα πόσο εύκολο είναι να τα χάσουμε.

  Γιατί χρειαζόμαστε το backup

  Σύμφωνα με έρευνες μέσα σε ένα έτος δημιουργούμε περίπου 1,8 ZettaBytes δεδομένων, ένας ασύλληπτος αριθμός, ο οποίος συνεχώς και αυξάνει. Αυτή τη χρονιά, το 2020, μια χρονιά όπου η πανδημία του νέου κορωνοϊού COVID-19 θα σημαδέψει, μας θέλει να μένουμε στο σπίτι αυτή την περίοδο έτσι ώστε να προστατευτούμε. Αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να οργανώσουμε τα αρχεία μας στο σπίτι και να τα κρατήσουμε backup ώστε να τα εξασφαλίσουμε και τελικά να προστατέψουμε και αυτά. Τα δεδομένα πρέπει να τα προστατέψουμε μιας και για αρκετούς περιέχουν αναμνήσεις και πληροφορίες από τη ζωή τους, για άλλους κρίσιμες πληροφορίες για τη δουλειά τους και για τους περισσότερους είναι συνδυασμός προσωπικής ζωής και εργασίας. Δυστυχώς σχεδόν το 30% των ανθρώπων δεν κάνουν κάποιο backup των δεδομένων τους, οπότε και αυτά βρίσκονται στον "αέρα" μιας και μπορεί να χαθούν πολύ εύκολα, σε μια στιγμή και με αρκετούς τρόπους. Η απώλεια των δεδομένων μπορεί να γίνει είτε ως αποτέλεσμα μιας απλής βλάβης του αποθηκευτικού μέσου, είτε αν η συσκευή που τα έχουμε αποθηκευμένα πέσει θύμα επίθεσης από κακόβουλο λογισμικό, είτε ακόμα και από ένα απλό ανθρώπινο λάθος, τα δεδομένα μπορούν να χαθούν σε μια στιγμή και μαζί τους τόσα πολλά και σημαντικά.

  Εξασφάλιση

  Σε κάθε περίπτωση αν έχετε πραγματοποιήσει backup τότε η επαναφορά των δεδομένων που χάθηκαν είναι μια υπόθεση μερικών λεπτών, εξασφαλίζοντας μας έτσι από προβλήματα αυτής της μορφής. Οι επαγγελματίες του χώρου του IT το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και είναι συνήθως εκείνοι που μια από τις πρώτες διαδικασίες που ορίζουν είναι το backup των δεδομένων μιας επιχείρησης. Σε περίπτωση λοιπόν κάποιου προβλήματος που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή των δεδομένων, η επαναφορά είναι θέμα λίγων λεπτών, έχοντας εξασφαλίσει τα δεδομένα του αλλά και την ηρεμία του μας και δεν θα ανησυχεί για αυτά! Εμείς εδώ στο Πλαίσιο προτείνουμε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Backup να ξεκινήσεις και εσύ να κάνεις backup τα δεδομένα σου και να μην περιμένεις για κάποια άλλη ημέρα μιας και ένα πιθανό σενάριο που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δεδομένων σου δεν περιμένει και αν το αφήσεις θα σε βρει απροετοίμαστο.  

  Τσέκαρε αυτούς τους οδηγούς για backup: