Google: Ολοκληρωμένο backup στο Cloud με το νέο “Backup and Sync”

    Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας Forbes, η Google ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία ένα νέο εργαλείο, εν ονόματι “Backup and Sync”, με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κρατήσουν αντίγραφα…

    Backup-and-Sync_2

    Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας Forbes, η Google ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία ένα νέο εργαλείο, εν ονόματι “Backup and Sync”, με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κρατήσουν αντίγραφα ασφαλείας από τον υπολογιστή τους στο «σύννεφο» της Google

    Ουσιαστικά, το Google Drive θα μπορεί να κρατάει αντίγραφα ασφαλείας από οποιονδήποτε φάκελο του PC σου (ακόμα και όλα τα δεδομένα σου), τα αρχεία των οποίων θα είναι προσβάσιμα και από τις αντίστοιχες διαδικτυακές εφαρμογές της εταιρείας (πχ. Google Photos για φωτογραφίες/Google Docs για κείμενα/Google Sheets για λογιστικά φύλλα/Google Slides για παρουσιάσεις).

    Το “Backup and Sync” είναι συμβατό με Macs/PCs και λανσάρεται ως η τελευταία έκδοση του “Google Drive for Mac/PC” στην οποία ενσωματώνεται και ο desktop uploader της εφαρμογής Google Photos.

    Αν και το συγκεκριμένο εργαλείο προορίζεται - κυρίως - για χρήση από τους τελικούς χρήστες (consumer usage), η Google προτείνει και στους επαγγελματίες (G Suite) πελάτες της να να το χρησιμοποιήσουν, ωσότου κυκλοφορήσει η επιχειρησιακή έκδοση της, το Drive File Stream, η οποία αναμένεται εντός του 2017.

    Η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που ανακοίνωσε ένα cloud-backup προϊόν. Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, η Βοx παρουσίασε  μια νέα υπηρεσία η οποία ονομάζεται Drive και επιτρέπει την αναπαραγωγή περιεχομένoυ από το «σύννεφο» απευθείας στην επιφάνεια εργασίας σου - ένα εργαλείο το οποίο ενσωματώνεται εγγενώς με τον Windows Explorer και τον Mac Finder, ακριβώς όπως και το iCloud (Mac), το OneDrive (Windows), το Google Drive και το Dropbox.

    Ωστόσο και η Apple έχει ενεργοποιήσει (ως προεπιλογή) τη δυνατότητα για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων από το σκληρό δίσκο ενός Mac στο iCloud με το MacOS Sierra και iOS 10, τον Μάρτιο που μας πέρασε.

    Το “Backup & Sync” θα ενεργοποιηθεί σε περίπου δύο εβδομάδες, στις 28 Ιουνίου, με την Google να προσφέρει 15GB αποθηκευτικού χώρου εντελώς δωρεάν, τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε σε 100GB έναντι $1.99 μηνιαίως, 1TB αποθηκευτικού χώρου έναντι $9,99, 10TB αποθηκευτικού χώρου έναντι $99,99, 20TB αποθηκευτικού χώρου έναντι $199,99 ή 30TΒ αποθηκευτικού χώρου έναντι $299,99 (οι τιμές αφορούν συνδρομή ανά μήνα).

    Πηγή