Δήμητρα Δημάκου
    Ιουλ 11, 4:29μμ

    Snacks για την παραλία - Οργανώσου σωστά!

    Όταν πας παραλία ένα είναι σίγουρο: Θα πεινάσεις! Λίγο το κολύμπι, λίγο το περπάτημα στην άμμο, λίγο οι ρακέτες... όσο να ‘ναι θα σου ανοίξουν την όρεξη - δεν μπορεί! Λογικό εάν σκεφτείς, ότι καις…

    Child,Girl,With,Lunchbox,Eating,Vegetables,Outdoor,Travel,Vacation,Healthy

    Όταν πας παραλία ένα είναι σίγουρο: Θα πεινάσεις! Λίγο το κολύμπι, λίγο το περπάτημα στην άμμο, λίγο οι ρακέτες... όσο να ‘ναι θα σου ανοίξουν την όρεξη - δεν μπορεί!

    Λογικό εάν σκεφτείς, ότι καις θερμίδες και παράλληλα χάνεις υγρά. Εάν είσαι από εκείνους που πάνε στη θάλασσα το πρωί και φεύγουν το βράδυ, τότε έχεις ήδη νιώσει τι σου λέμε. Το ίδιο και εάν πας παραλία, παρέα με τα παιδιά σου. Μερικά snacks πάντοτε είναι καλή λύση, να τα έχεις μαζί σου. Γιατί και οικονομικά είναι, και ελαφριά, και δροσερά, και υγιεινά. Το μόνο που απαιτείται από εσένα, όπως θα διαπιστώσεις και παρακάτω... είναι μία πολύ-πολύ μικρή προετοιμασία!

    Φρούτα & Λαχανικά

    Πριν ξεκινήσεις για παραλία, κόψε σε ένα τάπερ αγγουράκια και καροτάκια σε στικς. Σε ένα άλλο δοχείο φαγητού, πρόσθεσε μερικά από τα αγαπημένα σου φρούτα. Πρόσεξε όμως! Μην τα κόψεις σε κομματάκια. Πλύνε τα καλά και αποθήκευσέ τα ολόκληρα. Έτσι δε θα μαυρίσουν και θα μπορείς να τα φας, όποια ώρα τις ημέρας θες. Βερίκοκα και ροδάκινα αποτελούν τέλεια επιλογή, αφού μπορούν να φαγωθούν πολύ εύκολα, χωρίς να τα έχεις ξεφλουδίσει. Εναλλακτικά, ανάμειξε ό,τι φρούτα έχεις στο ψυγείο στο φορητό μπλέντερ, για να φτιάξεις έναν αναζωογονητικό φυσικό χυμό, που θα σε γεμίσει ενέργεια.

    Τοστ

    Γαλοπούλα, κίτρινο τυρί, καρότο, αβοκάντο, ακόμα και τα χθεσινά κεφτεδάκια είναι υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, για να γεμίσεις το τοστ που θα πάρεις μαζί στην παραλία. Είναι καλή ιδέα, να φρυγανίσεις το ψωμάκι σε μία φρυγανιέρα, για να παραμείνει το τοστ πιο τραγανό. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις δροσερά υλικά και να μην προσθέσεις μεγάλη ποσότητα από σάλτσες και αλοιφές.

    Σαλάτα ζυμαρικών ή οσπριάδα

    Επίλεξε τα ζυμαρικά της επιλογής σου ή μείγμα οσπρίων και μαγείρεψέ τα από το προηγούμενο βράδυ. Φύλαξέ τα στο ψυγείο και λίγο πριν φύγεις για την παραλία, πρόσθεσε πολύχρωμες πιπεριές, κολοκυθάκια, καρότα, ντοματίνια, λίγο βαλσάμικο, ελαιόλαδο και άνηθο. Τόσο απλά έφτιαξες ένα πεντανόστιμο πιάτο, με το οποίο σίγουρα θα χορτάσεις, χωρίς όμως να «φουσκώσεις» στο ελάχιστο!

    Ψητό κοτόπουλο

    Πριν αναχωρήσεις για τη θάλασσα, αφιέρωσε μισή ωρίτσα να ψήσεις στην γκριλιέρα λίγα φιλέτα κοτόπουλο. Όσο και να σου αρέσει... Εκείνη την ημέρα, καλό θα ήταν να μην προσθέσεις πολλά καρυκεύματα στο κρέας σου. Διότι αυτά, το κάνουν πιο βαρύ και δύσπεπτο. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλουμε! Για συνοδευτικό, προτίμησε την αγαπημένη σου πράσινη σαλάτα. Αποθήκευσε χωριστά το dressing και πρόσθεσέ το, λίγο πριν γευματίσεις. Έτσι, τα λαχανικά θα διατηρηθούν φρέσκα μέχρι και την τελευταία στιγμή!

    Κοτόπιτα, Τυρόπιτα, Σπανακόπιτα...

    Είναι ένα κρύο/ζεστό snack που το προτιμούν μικροί-μεγάλοι. Όμως, είναι επίφοβο να είναι και το πιο βαρύ! Για το λόγο αυτό, προτίμησε οι πίτες να είναι σπιτικές. Χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει πολλά βούτυρα ή λάδια.

    Για τσιμπολόγημα...

    Πρόσθεσε στην τσάντα θαλάσσης snacks, όπως είναι οι ρυζογκοφρέτες, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, οι μπάρες δημητριακών και διάφοροι ξηροί καρποί. Όλα αυτά είναι ελαφριές τροφές, που θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια... την στιγμή που θα νιώσεις μία μικρή λιγούρα. Για να συνεχίσεις άνετος τα μακροβούτια! Αυτό που είναι σημαντικό να προσέξεις είναι η αποθήκευση των snacks. Έχε στο νου σου, ότι πρόκειται να παραμείνουν εκτός ψυγείου και πολύ πιθανό εκτεθειμένα στον ήλιο, μέχρι να τα καταναλώσεις. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποίησε ένα τσαντάκι φαγητού στο οποίο έχεις τοποθετήσει παγοκύστες. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρηθεί η αρχική θερμοκρασία για ώρα.

    Και φυσικά μην ξεχάσεις να πίνεις πολύ νερό, που θα σε κρατάει ενυδατωμένο συνεχώς!