Author's thumbnail
    Πηγή Φιλοσίδου
    Ιουλ 11, 7:13μμ

    Τσάντα Θαλάσσης: Ας τη φτιάξουμε σωστά!

    Το να περάσεις τη μέρα σου στην παραλία είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι. Όμως, σίγουρα δεν έχεις σκεφτεί όλα τα standards που πρέπει να έχεις μαζί στην τσάντα…

    uno
    Το να περάσεις τη μέρα σου στην παραλία είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι. Όμως, σίγουρα δεν έχεις σκεφτεί όλα τα standards που πρέπει να έχεις μαζί στην τσάντα θαλάσσης σου! Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις την τσάντα θαλάσσης σου σωστά, ώστε να είσαι φουλ οργανωμένος την επόμενη φορά που θα πας παραλία.
    Πάρε λοιπόν, χαρτί και μολύβι και… check-αρε!

    #01 Θερμός με παγωμένο νερό

    Σκέψου πόσες φορές έφυγες για την παραλία χωρίς νερό και το θυμήθηκες στο δρόμο. Και η λύση σου; «Έλα μωρέ… θα αγοράσουμε από εκεί». Δεν είναι όμως τόσο απλό, όσο νομίζεις! Ας αρχίσουμε από το οικονομικό ζήτημα... Φέρνοντας νερό από το σπίτι εξοικονομείς χρήματα και πίστεψέ μας, για μία ολόκληρη μέρα στην παραλία είναι αρκετά! Και ας συνεχίσουμε με το οικολογικό που μας «καίει» όλους. Το πλαστικό μπουκάλι αποτελεί πλέον τη χειρότερη ρύπανση για τον πλανήτη. Άρα αφού μπορούμε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας, γιατί να μην το κάνουμε; Επίλεξε λοιπόν, το θερμό που σε εξυπηρετεί καλύτερα -στο χρώμα και στο design που σου αρέσει- και έχε μαζί σου παγωμένο νερό όλη μέρα!

    #02 Launch Box με… ό,τι τραβάει η όρεξή σου!

    launch box Παραλία χωρίς φαγητό γίνεται; Σίγουρα όχι! Γι’ αυτό άσε και λίγο χώρο στην τσάντα σου για ένα (μικρό) lunch box. Snacks, φρούτα & λαχανικά, φαγητό για μεσημέρι… Έχουμε πάρα πολλές ιδέες πάνω σε αυτό το κομμάτι. Τόσες πολλές που ετοιμάσαμε έναν έξτρα οδηγό για snacks στην παραλία, τον οποίο θα βρεις εδώ.

    #03 Πού πας χωρίς τις πετσέτες σου;

    Δε χρειάζεσαι μία, αλλά δύο πετσέτες θαλάσσης. Κυρίως, για λόγους υγιεινής. Τη μία (την αγαπημένη σου) θα τη χρησιμοποιείς μόνο για να σκουπίζεσαι βγαίνοντας από το νερό. Τη δεύτερη πετσέτα, τη χρειάζεσαι για τα… γύρω-γύρω. Για να τη στρώσεις πάνω από την ψάθα ή την ξαπλώστρα για παράδειγμα. Ή και για να καθίσεις άφοβα στο κάθισμα του αυτοκινήτου φεύγοντας από την παραλία. Για αυτούς κι άλλους πολλούς λόγους, καλό θα ήταν να κάνεις τον κόπο να προσθέσεις στην τσάντα σου και μία δεύτερη πετσετούλα!

    #04 Αντιηλιακό και stick για τα τσιμπήματα

    medi kit Όπως συστήνουν και οι ειδικοί, αντιηλιακό πρέπει να βάλεις φεύγοντας από το σπίτι. Όμως, μην ξεχάσεις να το ρίξεις στην τσάντα που θα πάρεις μαζί, γιατί μέσα στη μέρα θα πρέπει να το ανανεώνεις τακτικά. Και φυσικά, δεν πας πουθενά χωρίς κάποιο φάρμακο για τα τσιμπήματα – ειδικά αν έχεις παιδιά. Εμείς θα σου προτείναμε να ετοιμάσεις ένα κουτί α’ βοηθειών για την παραλία! Ιδανικά, θα περιέχει ένα μικρό αντιηλιακό, ένα stick αμμωνίας ή κάποια αλοιφή  για τσιμπήματα, τραυμαπλάστ, βαμβάκι, ιώδιο και ό,τι άλλο πιστεύεις πως χρειάζεται για μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Έτσι, θα έχεις ένα κουτί φαρμάκων πάντα έτοιμο και αποκλειστικά για την τσάντα θαλάσσης σου. Μην ξεχνάς, να το κοιτάς τακτικά ώστε σε περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει κάτι να το αντικαταστήσεις έγκαιρα!

    #05 Και στην κορυφή της τσάντας… η διασκέδασή σου!

    uno                                jbl         Υπάρχουν πολλοί τρόποι διασκέδασης στην παραλία. Άλλος παίζει ρακέτες μέχρι να γίνει μούσκεμα. Άλλος διαβάζει βιβλίο έως ότου να «δύσει ο ήλιος». Κάποιος άλλος ακούει όλες τις playlist που έχει αποθηκευμένες ξανά και ξανά και… ξανά. Εμείς ένα έχουμε να πούμε… ο καθένας με το γούστο του. Και για να περάσεις καλά στην παραλία, σίγουρα θα πρέπει να έχεις προνοήσει. Πριν κλείσεις λοιπόν την τσάντα δες αν έχεις πάρει μαζί στα σίγουρα:

    • Το φορητό ηχείο σου (πολύ βασικό!)
    • Τις ρακέτες ή τη μπάλα (για ατελείωτο παιχνίδι μέσα και έξω από το νερό).
    • Και γιατί όχι, επιτραπέζια travel size που δεν πιάνουν καθόλου χώρο στην τσάντα.
    Περιττό να αναφέρουμε καπέλο και γυαλιά ηλίου. Μην τα βλέπεις μόνο ως αξεσουάρ. Μαζί με το αντιηλιακό, είναι τα απολύτως απαραίτητα ώστε να παραμείνεις προστατευμένος όλη μέρα από τον ήλιο.
    Και τώρα μπορείς να κλείσεις το φερμουάρ. Η τσάντα σου είναι έτοιμη για παραλία!