Τεράστια διαρροή περιεχομένου από το Grand Theft Auto VI!

    Εφιαλτική ήταν η χθεσινή ημέρα για τους developers της Rockstar Games, οι οποίοι είδαν το διαδίκτυο να πλημμυρίζει με gameplay πλάνα και εικόνες από μία πρώιμη έκδοση του πολυαναμενόμενου GTA VI!…

    GTAVI-Leak-2
    Εφιαλτική ήταν η χθεσινή ημέρα για τους developers της Rockstar Games, οι οποίοι είδαν το διαδίκτυο να πλημμυρίζει με gameplay πλάνα και εικόνες από μία πρώιμη έκδοση του πολυαναμενόμενου GTA VI!
    Άγνωστο πως, η διαρροή φαίνεται να ξεκίνησε από το GTAForums (το μεγαλύτερο φόρουμ αφιερωμένο στη σειρά Grand Theft Auto) και στη συνέχεια το υπό ανάπτυξη περιεχόμενο επεκτάθηκε σε μεγάλες ιστοσελίδες, όπως το ResetEra και το Reddit, προκαλώντας... πονοκέφαλο στο δημιουργούς της δημοφιλούς σειράς. [caption id="attachment_88695" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © Rockstar Games[/caption] Μέσω του υλικού επιβεβαιώθηκε πως θα έχουμε δύο πρωταγωνιστές (ο ένας εκ των οποίων είναι γένους θηλυκού και Λατίνα) αλλά και πως η πλοκή του τίτλου θα διαδραματίζεται στην Vice City. Σε ό,τι αφορά το gameplay, έχουμε ένα κλιπ με τη ληστεία ενός καταστήματος (κατά τη διάρκεια του οποίου διεξάγεται και ένας διάλογος, ο τρόπος διεξαγωγής του οποίου θυμίζει αρκετά Red Dead Redemption 2), ένα κυνηγητό με την αστυνομία και την είσοδο ενός χαρακτήρα σε ένα κλαμπ. Κατόπιν επικοινωνίας που είχε με την Rockstar Games, ο Jason Schreier του Bloomberg επιβεβαίωσε πως το υλικό είναι γνήσιο και πως προέρχεται από μία παλαιότερη έκδοση (alpha build) του υπό ανάπτυξη τίτλου. Δήλωσε επίσης πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών και πως οι επιπτώσεις της ενδέχεται να μην γίνουν αντιληπτές για αρκετό καιρό. [caption id="attachment_88696" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © Rockstar Games[/caption] Θέση για το θέμα που έχει προκύψει με τη διαρροή πήρε και ο Neil Druckmann (Creative Director/Designer/Programmer) της Naughty Dog, η οποία μας έχει δώσει τα γνωστά επιτυχημένα franchises The Last of Us και Uncharted. Ο Druckmann και η ομάδα του είχαν βρεθεί σε παρόμοια θέση, όταν είχε διαρρεύσει υλικό (σενάριο/cinematics) από το The Last of Us Part II λίγο πριν την κυκλοφορία του. Η Take-Two Interactive (μητρική εταιρεία της Rockstar) έχει ήδη ενεργοποιήσεις τις απαραίτητες διαδικασίες και τους νομικούς μηχανισμούς, τόσο για την διαγραφή των πλάνων από γνωστές ιστοσελίδες και πλατφόρμες περιεχομένου (βλ. YouTube) όσο και για τον εντοπισμό του ατόμου που διέρρευσε το υλικό.
    Ως ένδειξη σεβασμού προς τους δημιουργούς της Rockstar Games, το άρθρο μας δεν περιέχει εικόνες ή βίντεο από το υλικό που διέρρευσε.
    [UPDATE] Η επίσημη δήλωση της Rockstar Games σχετικά με τη διαρροή: «Υποστήκαμε πρόσφατα μια εισβολή στο δίκτυό μας, κατά την οποία κάποιο τρίτο μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο απέκτησε παράνομη πρόσβαση και κατέβασε εμπιστευτικές πληροφορίες από τα συστήματά μας, συμπεριλαμβανομένων πρώιμων πλάνων από την ανάπτυξη του επόμενου Grand Theft Auto. Προς το παρόν, δεν αναμένουμε καμία διακοπή στα live game services αλλά ούτε και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ανάπτυξη των projects μας. Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με το επόμενο παιχνίδι μας μοιράστηκε με όλους εσάς με αυτόν τον τρόπο. Η δουλειά μας για τον επόμενο τίτλο Grand Theft Auto θα συνεχιστεί κανονικά και η δέσμευση να προσφέρουμε σε εσάς, τους παίκτες μας, μια εμπειρία που θα ξεπερνά πραγματικά τις προσδοκίες σας, παραμένει όσο ποτέ άλλοτε. Θα σας ενημερώσουμε ξανά όλους σύντομα και, φυσικά, θα σας παρουσιάσουμε το επόμενο παιχνίδι με τον κατάλληλο τρόπο, όταν θα είναι έτοιμο. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη συνεχή υποστήριξή σας σε αυτή την κατάσταση.» Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!