Sony @ CES 2023 | Project Leonardo: Νέο χειριστήριο, νέα εμπειρία προσβασιμότητας!

    Κάθε τι νέο, κάθε τι καινοτόμο, βρίσκει πάντα το δρόμο του για την CES και το οικοσύστημα του PlayStation δεν αποτελεί εξαίρεση. Κατά τη διάρκεια του επίσημου CES® 2023 Press Conference η Sony…

    P_Leonardo-Main
    Κάθε τι νέο, κάθε τι καινοτόμο, βρίσκει πάντα το δρόμο του για την CES και το οικοσύστημα του PlayStation δεν αποτελεί εξαίρεση. Κατά τη διάρκεια του επίσημου CES® 2023 Press Conference η Sony αποκάλυψε ότι εργάζεται σε ένα νέο κιτ προσβασιμότητας, με την κωδική ονομασία «Project Leonardo».
    Για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά διαμορφώσιμο και συμβατό με πολλά αξεσουάρ προσβασιμότητας τρίτων κατασκευαστών κιτ χειρισμού, σύμφωνα με επίσημη ανάρτηση στο PlayStation Blog, η εταιρεία δέχθηκε συμβουλές από «ειδικούς» σε θέματα προσβασιμότητας, εκπροσώπους των φολανθρωπικών οργανώσεων AbleGamers Foundation και SpecialEffect. Το κιτ του «Project Leonardo» ενσωματώνει κουμπιά (face buttons) αλλά και σκανδάλες που μπορούν να εναλλάσσονται γύρω από ένα φαρδύ κυκλικό gamepad, καθώς και ένα joystick που μπορεί να επανατοποθετηθεί σε σχέση με το gamepad. Συνοδεύεται από αξεσουάρ σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, επιτρέποντας στους παίκτες να ανακαλύπτουν τη διαμόρφωση που τους βολεύει — ανάλογα με το το εύρος κίνησης και τις ιδιαίτερες φυσικές τους ανάγκες — ενώ παράλληλα διαθέτει και τέσσερις υποδοχές 3.5mm (AUX) για τη σύνδεση αξεσουάρ προσβασιμότητας τρίτων κατασκευαστών (όπως και το Adaptive Controller της Microsoft). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο (standalone) χειριστήριο, ως ζευγάρι ή σε συνδυασμό με το ασύρματο χειριστήριο DualSense™. Οι δυνατότητες προσαρμογής επεκτείνονται και στο λογισμικό του κιτ, καθώς οι παίκτες θα μπορούν να αντιστοιχίσουν λειτουργίες σε διάφορα κουμπιά και να αποθηκεύσουν έως και τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις ως προφίλ, για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση. Είναι γνωστό ότι η Sony Interactive Entertainment επιδιώκει να δημιουργήσει μια εμπειρία παιχνιδιού χωρίς περιορισμούς, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των παικτών όλων των ικανοτήτων, προσφέροντας μια ισχυρή σουίτα επιλογών προσβασιμότητας αλλά και τίτλους με ανάλογες δυνατότητες (The Last of Us, God of War Ragnarök κ.ά.), ωστόσο μέχρι σήμερα δεν προσέφερε κάποιο αντίστοιχο hardware για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ή κινητικές δυσκολίες. Το «Project Leonardo» τελεί υπό ανάπτυξη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2023 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!