Παιχνίδια... δεκαετίας που αντέχουν στο χρόνο!

    Η βιομηχανία των video games έχει μεγαλώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Οι κυκλοφορίες έρχονται με το… τσουβάλι και σίγουρα χάνεσαι, αν δεν τις παρακολουθείς. Ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο είναι να…

    Παιχνίδια... δεκαετίας που αντέχουν στο χρόνο!

    Η βιομηχανία των video games έχει μεγαλώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Οι κυκλοφορίες έρχονται με το… τσουβάλι και σίγουρα χάνεσαι, αν δεν τις παρακολουθείς. Ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο είναι να πετύχει κάτι και να υποστηρίζεται για πολλά χρόνια.

     

    Με αυτό το σκεπτικό, σου ετοιμάσαμε μία λίστα με μερικά από τα μακροβιότερα παιχνίδια που… αντέχουν ακόμα. Μιλάμε για online τίτλους, δεκαετίας και πάνω, που έχουν ακόμα κοινό και κάποια από αυτά λαμβάνουν ακόμα updates.

     

    Μην εκπλαγείς με κάποιες χρονολογίες, τα χρόνια περνάνε! Έτοιμος για τη λίστα; Ξεκινάμε από το πιο πρόσφατο προς το πιο παλιό!

     

    CS:GO

     

    Counter-Strike: Global Offensive

     

    To Counter-Strike είναι ένα από τα δημοφιλέστερα franchises στο gaming. Αν είσαι παιδί των 90s σίγουρα έχεις λιώσει με την έκδοση 1.6 του παιχνιδιού. Ο τίτλος, όμως, έπρεπε να ανανεωθεί και να προχωρήσει.

     

    Έτσι, το 2012, 8 χρόνια μετά το Condition Zero, κυκλοφορεί το Global Offensive. Από το 2018, ο τίτλος έγινε free-to-play και συγκεντρώνει πάνω από 1 εκατομμύριο ταυτόχρονους παίκτες καθημερινά!

     


     

    Diablo 3

     

    Diablo III

     

    Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και το Diablo 3. Το sequel της αγαπημένης σειράς μπορεί να ξεκίνησε με αμφιλεγόμενες κινήσεις, όπως το Auction House. Ωστόσο, με διορθώσεις και επεκτάσεις, το παιχνίδι διατηρεί τη δημοτικότητά του ακόμα και σήμερα.

     

    Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η Season 27(!). Φαίνεται πως η υποστήριξη δεν θα σταματήσει, τουλάχιστον μέχρι την κυκλοφορία του Diablo IV.

     


     

    Final Fantasy XIV

     

    Final Fantasy XIV

     

    Ένας από τους «μοντέρνους» ανταγωνιστές του World of Warcraft είναι το Final Fantasy XIV. Κυκλοφόρησε αρχικά το 2010, ωστόσο δεν τα πήγε καθόλου καλά. Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφορεί μία νέα του έκδοση, του A Realm Reborn.

     

    Από τότε το παιχνίδι λαμβάνει τακτικά expansions και έχει κερδίσει τους παίκτες. Με πάνω από 30 εκατομμύρια συνδρομητές και πάνω από 3 εκατομμύρια καθημερινούς παίκτες, το παιχνίδι… καλά κρατεί.

     


     

    League of Legends

     

    League of Legends

     

    Τα παιχνίδια «φαινόμενο» δεν εμφανίζονται συχνά. Με έμπνευση το mod του Warcraft, Defense of the Ancients, το League of Legends κυκλοφορεί το 2009.

     

    Μέχρι και σήμερα, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τίτλους της βιομηχανίας. Με συνεχόμενα updates, μια φανατική eSports σκηνή και πολλαπλούς spin-off τίτλους, το σύμπαν της Riot δείχνει να αντέχει στον χρόνο.

     


     

    Roblox Παιχνίδια

     

    Roblox

     

    Μπορεί το Roblox να είδε τα νούμερά του να εκτοξεύονται κατά την περίοδο της πανδημίας, ωστόσο είναι αρκετά παλιό. Ο τίτλος κυκλοφόρησε αρχικά το 2006 και είχε ένα χλιαρό ξεκίνημα.

     

    Από τα 2010s άρχισε να παίρνει δημοτικότητα, και σήμερα έχει πάνω από 164 ενεργούς παίκτες. Α ναι! Είναι υπεύθυνο και για το meme “oof”.

     


     

    World of Warcraft

     

    World of Warcraft

     

    Ίσως το δημοφιλέστερο MMORPG της λίστας. Κυκλοφόρησε το 2004 και είχε χαρακτηριστεί από την εμπορική του επιτυχία. Από το 2008 μέχρι και σήμερα, λαμβάνει νέα expansions κάθε δύο χρόνια. Φέτος αναμένεται να κυκλοφορήσει το ένατο expansion, Dragonflight.

     

    Το 2019 διατέθηκε και το World of Warcraft Classic, προσφέροντας την αντίστοιχη εμπειρία με αυτή που είχαν οι παίκτες όταν πρωτο-κυκλοφόρησε ο τίτλος. Λίγη νοσταλγία δεν έβλαψε κανέναν!

     


     

    Παιχνίδια: Lineage II

     

    Lineage II

     

    Το Lineage II είναι το παλαιότερο παιχνίδι της λίστας. Κυκλοφόρησε το 2003, δηλαδή πριν από 19(!) χρόνια. Αυτή τη στιγμή το παιχνίδι διατηρεί τρεις διαφορετικές εκδόσεις, την απλή, την Classic και την Aden.

     

    Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των παικτών. Είτε παίζουν με παρέα, είτε μόνοι τους. Είτε θέλουν κλασικό hardcore level grind, είτε κάτι πιο ισορροπημένο.

     


     

    Όποια παιχνίδια και αν «λιώνεις», μη σκέφτεσαι πως πέρασαν τα χρόνια. Απόλαυσε κάθε στιγμή και γενικά… να χαίρεσαι που βρίσκονται ακόμα κοντά σου!

     

    Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!