Η Ubisoft ξεκίνησε να μεταφέρει παιχνίδια από την πλατφόρμα Google Stadia στο PC

    Η πλατφόρμα Google Stadia τερματίζει τη λειτουργία της στις 18 Ιανουαρίου του 2023. Η εταιρεία Ubisoft ξεκίνησε να προσφέρει στους χρήστες εκδόσεις PC των παιχνιδιών που αγοράστηκαν αρχικά για την…

    ACV_Launch_Norway_Boss
    Η πλατφόρμα Google Stadia τερματίζει τη λειτουργία της στις 18 Ιανουαρίου του 2023. Η εταιρεία Ubisoft ξεκίνησε να προσφέρει στους χρήστες εκδόσεις PC των παιχνιδιών που αγοράστηκαν αρχικά για την πλατφόρμα Google Stadia καθώς όπως είναι γνωστό η Google πρόκειται να τερματίσει τη λειτουργία της στις 18 Ιανουαρίου του 2023. Η Ubisoft είχε κάνει γνωστό από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι όσοι τίτλοι της αγοράστηκαν μέσω της πλατφόρμας cloud θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε υπολογιστή, υποσχόμενη να μοιραστεί «συγκεκριμένες λεπτομέρειες καθώς και τον αντίκτυπο για τους συνδρομητές Ubisoft+ σε μεταγενέστερη ημερομηνία». Τώρα, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία ξεκίνησε σταδιακά και αθόρυβα τη «μετάβαση» των παιχνιδιών στη πλατφόρμα PC την Παρασκευή, στις 16 Δεκεμβρίου.

    Αρκετοί χρήστες είδαν ήδη άδειες παιχνιδιών να μεταφέρονται αυτομάτως στη πλατφόρμα PC μέσω του Ubisoft Connect, κάτι που υποδηλώνει σύνδεση μεταξύ των λογαριασμών Ubisoft και Google Stadia. Κάποιοι άλλοι χρήστες στο Reddit διαπίστωσαν ότι δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί όλα τα παιχνίδια Ubisoft που αγόρασαν για την πλατφόρμα Google Stadia στον λογαριασμό Ubisoft Connect τους, και επομένως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι είναι αυτό που ενεργοποιεί τη μεταφορά ενός παιχνιδιού από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, αν και ενδέχεται να παίζει ρόλο το «cloud cross-save», καθώς υποστηρίζεται από περιορισμένο αριθμό παιχνιδιών της Ubisoft. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο επίσης από τις Google και Ubisoft πως αυτές οι αυτόματες μεταφορές παιχνιδιών ενδέχεται να επηρεάσουν τις επιστροφές χρημάτων από τις αιτήσεις που έχουν γίνει για παιχνίδια Stadia, για add-ons ή για τις συνδρομές. Από ότι φαίνεται πάντως δεν θα αργήσουν να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.