Plaisio @ MWC 2022 | MatePad Paper: Το ξεχωριστό e-book reader της HUAWEI

    Από τα προϊόντα που έχουμε ξεχωρίσει στο φετινό MWC 2022 δεν είναι ούτε κάποιο smartphone, ούτε κάποιο tablet ή laptop αλλά ένα…e-book reader. Το MatePad Paper αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος της…

    MatePad-Paper-Main
    Από τα προϊόντα που έχουμε ξεχωρίσει στο φετινό MWC 2022 δεν είναι ούτε κάποιο smartphone, ούτε κάποιο tablet ή laptop αλλά ένα…e-book reader.

    Το MatePad Paper αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος της HUAWEI η οποία επικεντρώθηκε φέτος στο έξυπνο γραφείο, με το Paper να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα e-book readers της αγοράς.

    Με οθόνη 10,3 ιντσών η οποία έχει μικρά περιθώρια και ανάλυση 1,872 x 1,404, το e-book reader της HUAWEI είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα της αγοράς, η χρήση του όμως δεν περιορίζεται στα στενά όρια ανάγνωσης ηλεκτρικών βιβλίων. Και αυτό διότι ο χρήστης μπορεί να κρατήσει χειρόγραφες σημειώσεις, χρησιμοποιώντας την ειδική γραφίδα (stylus) που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Με αυτό μπορείτε να κρατήσετε και σημειώσεις στα ηλεκτρονικά βιβλία που διαβάζετε, ενώ μπορείτε να χειριστείτε χωρίς πρόβλημα και το περιβάλλον της συσκευής πέρα από την κλασική αφή.

    [caption id="attachment_78060" align="alignnone" width="1200"] HUAWEI @ MWC Barcelona 2022, ©2022 Plaisio Computers[/caption]

    Το MatePad Paper στηρίζεται στην πλατφόρμα Harmony OS, η οποία προσφέρει διάφορες άλλες ασυνήθιστες λειτουργίες όπως την αναπαραγωγή TikTok, μια σίγουρα ασυνήθιστη απόφαση. Όπως μας εξήγησαν, η συσκευή είναι σε θέση να «ανοίξει» σχεδόν όλα τα διαθέσιμα φορμά αρχείων κειμένου - συμπεριλαμβανομένου και του PDF. Επίσημα τουλάχιστον αρχικά δεν υπάρχει υποστήριξη της εφαρμογής του Amazon Kindle, κάτι που πιθανόν μπορεί να γίνει ανεπίσημα…

    Η ίδια η HUAWEI πάντως παρουσιάζει παράλληλα το δικό της σχετικό ηλεκτρονικό κατάστημα με μια βιβλιοθήκη 20.000 τίτλων από 20 διαφορετικές γλώσσες, με την υπόσχεση αυτό να εμπλουτίζεται καθημερινά. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, η συσκευή ενσωματώνει 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικό χώρο ενώ η μπαταρία των 3.625mAh, αναμένεται να χαρίζει αυτονομία τουλάχιστον 28 ημερών.

    Όπως είδαμε, το MatePad Paper μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συσκευή αναπαραγωγής ήχου εξαιτίας των πολύ καλών στερεοφωνικών ηχείων που ενσωματώνει. Η τιμή που ανακοινώθηκε στην έκθεση φέρει τη συσκευή να κοστίζει 499€, ενώ όπως ακούμε, θα κυκλοφορήσει κανονικά στη χώρα μας τους επόμενους μήνες!

    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την MWC Barcelona 2022 και την αποστολή μας στην Βαρκελώνη!