Ας οργανώσουμε σωστά τις καλοκαιρινές σου φωτογραφίες

    Σίγουρα, αν ανοίξουμε τώρα το κινητό ή τη φωτογραφική σου θα βρούμε 500+ φωτογραφίες από τις φετινές σου διακοπές. Ή μήπως και παραπάνω; Τι λες... Δε συμφωνείς, ότι ήρθε η στιγμή να κάνεις ένα ΚΑΛΟ…

    Top,View,Of,A,Woman,Photographer,Working,In,Studio.,Female
    Σίγουρα, αν ανοίξουμε τώρα το κινητό ή τη φωτογραφική σου θα βρούμε 500+ φωτογραφίες από τις φετινές σου διακοπές. Ή μήπως και παραπάνω; Τι λες... Δε συμφωνείς, ότι ήρθε η στιγμή να κάνεις ένα ΚΑΛΟ ξεκαθάρισμα;

    Εμείς είμαστε εδώ για εσένα...Με 5 «σωτήρια» tips, που θα βοηθήσουν κατά πολύ την κατάσταση. Και θα σε κάνουν να οργανώσεις σωστά όλες τις καλοκαιρινές σου φωτογραφίες.

    #01 Όλα στο PC σου!

    Το πρώτο -και βασικότερο θα λέγαμε- βήμα, είναι να περάσεις όλες τις φωτογραφίες που έχεις στο smartphone ή τη φωτογραφική, στον προσωπικό σου υπολογιστή. Δημιούργησε έναν φάκελο στην επιφάνεια εργασίας και μετάφερέ τις όλες σε αυτόν. Έτσι, θα μπορέσεις να τις σβήσεις από τη συσκευή σου, για να μη σου «τρώνε» χώρο.

    #02 Ξεχώρισε τις «top-of-the-top» φωτογραφίες

    Και τώρα που τις έχεις μαζεμένες όλες σε έναν φάκελο… αρχίζει η δουλίτσα! Κατ’ αρχήν, σβήσε όσες φωτογραφίες έχεις εις διπλούν και εις τριπλούν. Ίδια ακριβώς πόζα, στο ίδιο σημείο. Ίδια τοπία. Σίγουρα υπάρχουν στη συλλογή σου και λογικό. Και… είσαι έτοιμος να βρεις τις [mks_icon icon="fa-heart" color="#f43009" type="fa"] σου. Μπορεί να είναι πολλές. Όμως, προσπάθησε να βρεις όσες πραγματικά ξεχωρίζουν. Δημιούργησε και έναν υπό-φάκελο, όπου θα περάσεις όλες όσες θα επιλέξεις ως «αγαπημένες». Έτσι, θα τις έχεις συγκεντρωμένες σε ένα σημείο, για να μην τις ψάχνεις μέσα στην υπόλοιπη συλλογή.

     #03 Δώσε ένα όνομα στις φωτογραφίες σου

    Τώρα που τα έχεις «φρέσκα», καλό θα ήταν να μετονομάσεις τις φωτογραφίες στο φάκελο. Μην τρομάζεις. Δεν εννοούμε όλες! Σε αυτές για παράδειγμα που απεικονίζουν μία παραλία, ένα μνημείο ή γενικότερα ένα συγκεκριμένο τοπίο, θα ήταν καλό να τους δώσεις όνομα. Έτσι, κάθε φορά που θα χαζεύεις το ηλεκτρονικό σου άλμπουμ, θα θυμάσαι τι είναι το καθετί, χωρίς να «στύβεις» το μυαλό σου για το… ποια μπορεί να ήταν αυτή η ωραία παραλία, που κολύμπησες τότε το καλοκαίρι(!) …Σκέψου ότι το ίδιο έκαναν και παλαιότερα με τις φωτογραφίες που εμφάνιζαν. Συνήθως στο πίσω μέρος υπήρχε η τοποθεσία και η ημερομηνία!

    #04 Κράτησε ένα «backup» αρχείο

    Επειδή με τις φωτογραφίες -και ειδικά με αυτές των διακοπών- δεν παίζουμε, καλό θα ήταν να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα. Σκέψου μόνο να έχεις περάσει όλο το φωτογραφικό υλικό στο PC σου και αυτό, μία ωραία μέρα, να σβήσει και να μην ξανά ανοίξει ποτέ... Υπάρχει λύση. Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ή ένα USB stick με μεγάλη χωρητικότητα θα κάνουν τη δουλειά που θες. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή των cloud υπηρεσιών. Βέβαια, εκεί δεν πρέπει να ξεχάσεις τα στοιχεία σύνδεσής σου! Ό,τι κι αν επιλέξεις, καμία φωτογραφία δεν πρόκειται να χαθεί από τα χέρια σου.

    #05 Ώρα για εμφάνιση!

    Μιας που έκανες όλη τη «βαριά δουλειά» και ξεχώρισες τις άπειρες φωτογραφίες των διακοπών σου, τι λες να φτιάξεις ένα όμορφο άλμπουμ, για να το στολίσεις στο χώρο σου; Επειδή οι διακοπές είναι κάτι που οι περισσότεροι αναπολούμε για καιρό κατά την επιστροφή μας στην καθημερινότητα, ένα άλμπουμ γεμάτο με φωτογραφίες που θυμίζουν καλοκαίρι σίγουρα θα εμπνέουν θετικά vibes στον προσωπικό σου χώρο. Σκέψου μόνο πόσο θα σε χαλαρώσει ξεφυλλίζοντάς το τις μέρες που γυρνάς κουρασμένος από τη δουλειά ή όταν… η διάθεσή σου δεν είναι και στα καλύτερά της! Και να θυμάσαι… Οι φωτογραφίες είναι στιγμές. Στιγμές γέλιου, ξεγνοιασιάς, συγκίνησης, περηφάνιας, χαράς, αγάπης. Και όλοι μας έχουμε την ανάγκη να ανατρέξουμε κάποια στιγμή στο παρελθόν και να τις θυμηθούμε ξανά.

    Η φωτογραφία λοιπόν, δεν είναι απλώς ένα «κλικ» που θα κάνεις εκείνη την ώρα. Είναι οι στιγμές σου, οι εμπειρίες σου, τα ταξίδια σου. Είναι η ζωή σου σε εικόνες!

    καλοκαιρινές φωτογραφίες *Αν είσαι λάτρης της φωτογραφίας και θες να μάθεις περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία που κρύβει πίσω της, ρίξε μια ματιά εδώ!