App Store: Τα κορυφαία Apps & Games για το 2019!

    Η αναζήτηση για τις κορυφαίες εφαρμογές και παιχνίδια του 2019 ολοκληρώθηκε και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των νικητών. Η διαδικασία επιλογής - σύμφωνα με τους…

    AppStore-Best19
    Η αναζήτηση για τις κορυφαίες εφαρμογές και παιχνίδια του 2019 ολοκληρώθηκε και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των νικητών. Η διαδικασία επιλογής - σύμφωνα με τους διαχειριστές του App Store - δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς υπήρχαν πολλές νέες κυκλοφορίες - άρα και πολλές εντυπωσιακές, ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές επιλογές! Αναλυτικά,  τα κορυφαία Apps & Games για το 2019, με διαφορετικές κατηγορίες για iPhone, iPad, Mac και Apple TV, διαμορφώνονται ως εξής: Εντυπωσιακές φωτογραφίες και κορυφαίες λήψεις μακράς έκθεσης, με μία εφαρμογή η οποία επιτρέπει σε κάθε χρήστη να αξιοποιήσεις τις μοναδικές δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης. Από τους δημιουργούς του βραβευμένου Journey (2013 Game of The Year) και του εξαιρετικού Flower, το συνεργατικό Sky: Children of the Light μας οδήγησε σε έναν παραμυθένιο βασίλειο, με εντυπωσιακά τοπία και ουράνια πλάσματα, για να επιστρέψουμε τα πεφταστέρια πίσω στον ουρανό! Ένα ψηφιακό σημειωματάριο για να ζωγραφίζεις και να σχεδιάζεις με αληθοφάνεια, καθώς ο χρήστης αισθάνεται τη γραφίδα σαν πραγματικό μολύβι. Με 16-bit DNA, το βραβευμένο action/adventure RPG της ισπανικής Abylight S.L. και οι Drifters του κατέκτησαν την προτίμηση της επιτροπής αλλά και του κοινού. Προσφέροντας συμβατότητα με MFi controllers και gameplay με 120 καρέ/δευτερόλεπτο στο iPad Pro, καθώς και 60 καρέ/δευτερόλεπτο σε iPhone και iPad, ήταν ξεκάθαρα ο νικητής της κατηγορίας. Pro Desktop Publishing σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή; Ναι, με το Affinity Publisher, μία ακόμα μία εφαρμογή για σχεδιαστές από την βρετανική Serif Labs - δημιουργό των βραβευμένων Affinity Designer και Affinity Photo.
    • Mac Game of the Year: GRIS (Devolver / Nomada Studio)
    Έχοντας ήδη κατακτήσει τη διάκριση Editors’ Choice, το indie platform/adventure της ισπανικής Nomada Studio (με διανομέα την Devolver Digital) κατέκτησε πρώτα τις καρδιές μας σε Nintendo Switch, macOS και Microsoft Windows, μέχρι που βρήκε το δρόμο του για το iOS. Ένα μικρό έργο τέχνης από τους Óscar Crego και Daniel Cuadrado González, το οποίο έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 300.000 αντίτυπα. Know better to protect better: με αυτό το σύνθημα η συνεργατική αυτή εφαρμογή καλεί εξερευνητές, φωτογράφους, εικονολήπτες, επιστήμονες, καλλιτέχνες αλλά και όλους τους πολίτες του κόσμου να δημιουργήσουν μία παγκόσμια κοινότητα και να συνθέσουν ένα "Earth inventory" - παρουσιάζοντας το φυσικό κόσμο μέσα από φωτογραφίες και βίντεο. Με καρτουνίστικα γραφικά, ανανεωμένο OST και υποστήριξη για χειριστήρια PS4/Xbox One, το θρυλικό Wonder Boy (remake του  Wonder Boy III: The Dragon's Trap, το οποίο κυκλοφόρησε το 1989) επιστρέφει και δίνει «σεμινάρια» σχετικά με το πως φτιάχνεται ένα σωστό platform action/adventure! «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.» λέει η παροιμία κι έτσι η Apple δεν θα μπορούσε να αφήσει «εκτός» τους τίτλους της νέα συνδρομητικής gaming πλατφόρμας Apple Arcade, η οποία έχει ήδη τον πρώτο της νικητή: το Sayonara Wild Hearts της σουηδικής Simogo (με διανομέα την Annapurna Interactive), ένα εντυπωσιακό action/adventure με μοτοσυκλέτες, skateboards, μονομαχίες με λέιζερ και σπαθιά κ.ο.κ. H αμερικανική εταιρεία παρέθεσε επίσης τα Trends of the Year και The Storyteller Within για iPhone και iPad, τα οποία μπορείς να δεις εδώ.