Άκου τη μουσική… αλλιώς!

    Σίγουρα μέσα στην καθημερινότητά σου όλο και σε κάποιον ρυθμό θα χτυπάς το πόδι σου, χάρη στη μουσική που παίζει στα αυτιά σου. Μήπως, όμως, βρίσκεσαι πολλές φορές στη θέση να φορέσεις μόνο το ένα από…

    Άκου τη μουσική… αλλιώς!

    Σίγουρα μέσα στην καθημερινότητά σου όλο και σε κάποιον ρυθμό θα χτυπάς το πόδι σου, χάρη στη μουσική που παίζει στα αυτιά σου. Μήπως, όμως, βρίσκεσαι πολλές φορές στη θέση να φορέσεις μόνο το ένα από τα δύο ακουστικά; Μπορεί να είσαι πάνω στο πατίνι σου, ή στο μετρό και να θες να ακούσεις τη στάση σου. Ακόμα και σε μια απλή βόλτα για να έχεις το νου σου γύρω σου. Αν «παίζεις» συχνά σε κάποιο από αυτά τα σενάρια, έχουν γίνει τολμηρά βήματα προς νέες λύσεις, πέρα από τα... κλασικά! Η νούμερο 1 επιλογή ήταν πάντα τα ακουστικά. Ενσύρματα, ασύρματα, «ψείρες», ακόμα και headphones. Η επόμενη επιλογή είναι το φορητό ηχείο, το οποίο ενδείκνυται κυρίως για τα party. Οι εταιρείες φαίνεται να το… ψάχνουν το θέμα παρουσιάζοντας νέα προϊόντα και designs για να καλύψουν κυριολεκτικά όλες τις ανάγκες.

     

    #Γυαλιά… Ηχεία!

     

    Μουσική Γυαλιά

     

    Αν οι βόλτες κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, μπορείς να προστατευθείς από τον ήλιο και να ακούσεις μουσική με ένα αξεσουάρ. Πολλές εταιρείες δημιούργησαν γυαλιά ηλίου που περιλαμβάνουν δυο μικρά ηχεία στον σκελετό τους. Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμα και στο 50% της έντασης να μην ακούει τη μουσική, ούτε ο διπλανός σου στο λεωφορείο! Έτσι απολαμβάνεις τη μουσική σου εντός «ορίων». Κάποια από αυτά διαθέτουν και μικρόφωνο, για να διαχειριστείς τις κλήσεις και τον έξυπνο βοηθό σου. Φυσικά, έχουν και τα μειονεκτήματά τους. Σε υπερβολική φασαρία δεν είναι εφικτό να ακούσεις μουσική. Όπως και να έχει, είναι ενδιαφέρον κόνσεπτ και δεν περνάει απαρατήρητο!

     

    #Τρύπια(!) Ακουστικά

     

    Μουσική με... τρύπες!

     

    Και όμως, ένα από τα πιο τολμηρά designs ήταν αυτό που παρουσίασε μία μεγάλη εταιρεία πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος για τη Sony και τα LinkBuds της που έφεραν μία νέα και πιο κυριολεκτική πρόταση στον open ear σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, κάθε ακουστικό, στο κέντρο του έχει μία τρύπα η οποία αφήνει μία ελεύθερη δίοδο για τους εξωτερικούς ήχους. Έτσι, ακούς μουσική, αλλά ταυτόχρονα δεν απομονώνεσαι από το γύρω κόσμο. Κατά τα άλλα, λειτουργούν όπως όλα τα ακουστικά. Απλώς, είναι ιδανικά για εσένα που δεν θες να χάνεις τους ήχους γύρω τους.

     

    #Μουσική μέσω... κοκάλων!

     

    Μουσική στα κόκαλα!

     

    Ένας ακόμη τρόπος να ακούσεις μουσική, εκτός των «παραδοσιακών» επιλογών, είναι μέσω των ζυγωματικών σου. Ναι, σωστά διάβασες. Υπάρχουν ακουστικά που δεν τοποθετούνται καν στο εσωτερικό του αυτιού σου. Σε αντίθεση με τα κλασικά ακουστικά, ο ήχος δεν περνάει από το τύμπανο του αυτιού. Αντιθέτως, ο ήχος που παράγεται κάνει την αντίστοιχη δουλειά μέσα από δονήσεις στα ζυγωματικά. Τα συγκεκριμένα ακουστικά προορίζονται κυρίως για εσένα που αθλείσαι σε καθημερινή βάση ή έχεις προβλήματα ακοής, μιας και δεν χρησιμοποιείται το τύμπανο.

     

    Αυτοί ήταν μερικοί -όχι και τόσο κλασικοί- τρόποι να ακούσεις μουσική. Θες να βρεις τον δικό σου ήχο; Κάνε κλικ εδώ για να ανακαλύψεις τα κατάλληλα ακουστικά ή ηχείο για εσένα!