Aκουστικά για τους λάτρεις της μουσικής ...και όχι μόνο!

    Τα ακουστικά, για τους περισσότερους από εμάς είναι σαν τα παπούτσια ... αν σε βολέψουν δύσκολα τα αλλάζεις.  Επειδή, όμως, τίποτα δεν είναι παντοτινό, ακόμα και το καλύτερο ζευγάρι ακουστικών κάποια…

    Noise-Canceling-Headphones
    Τα ακουστικά, για τους περισσότερους από εμάς είναι σαν τα παπούτσια ... αν σε βολέψουν δύσκολα τα αλλάζεις.  Επειδή, όμως, τίποτα δεν είναι παντοτινό, ακόμα και το καλύτερο ζευγάρι ακουστικών κάποια στιγμή θα σε προδώσει, ειδικά αν ταλαιπωρείται σε καθημερινή βάση (όπως πχ. τα ακουστικά / hands-free). Το άρθρο αυτό δεν γράφτηκε για να σου υποδείξει ποια είναι τα «καλύτερα» ακουστικά αλλά για να ανακαλύψεις ποια είναι τα καλύτερα ακουστικά για εσένα, αφού εσύ - και μόνο εσύ - γνωρίζεις τις πραγματικές σου ανάγκες.

    Earbuds & In-Ear: Ήχος "On-the-Go"

    Γνωστά και ως «ψείρες», είναι μικρά, ελαφριά και τοποθετούνται εντός (in-ear) ή εκτός (earbuds) του ακουστικού πόρου. Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων τα προτιμούν, επειδή χωράνε εύκολα στα κουτιά των συσκευών τους, οπότε λίγο πολύ όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει ένα ανάλογο ζευγάρι. Θετικά: Χωράνε εύκολα ακόμα και στην τσέπη σου, είναι διακριτικά και το κόστος αγοράς τους κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, συνδέονται μέσω καλωδίου ή με Bluetooth, ενώ για τους λάτρεις των sports υπάρχουν ακόμα και αδιάβροχα μοντέλα. Αρνητικά: Πολλοί χρήστες αισθάνονται άβολα με το να έχουν ένα ξένο σώμα στο αυτί τους για μεγάλη χρονική διάρκεια, το καλώδιο τους μπερδεύεται εύκολα και έχουν μία «προτίμηση» στις μεσαίες / υψηλές συχνότητες, οπότε ξεχνάς τα βαθιά μπάσα. Μεγάλη προσοχή στα επίπεδα της έντασης, μιας και η απόσταση από τον ακουστικό σου πόρο είναι μικρή. Ανακάλυψε earbuds και in-ear ακουστικά που καλύπτουν τις δικές σου ανάγκες!

    On-Ear Headphones: Δυνατά "vibes" για δυνατές ακροάσεις

    Ένα κλικ πάνω από την προηγούμενη κατηγορία, τα ακουστικά αυτά κάθονται στο πτερύγιο του αυτιού, προσφέροντας πιο ανοικτό και πλούσιο ήχο, κατασκευασμένα με ποιοτικά υλικά (όπως πχ. δέρμα) για ξεκούραστες ακροάσεις. Κάποια μοντέλα διπλώνουν, μειώνοντας τον όγκο τους και διευκολύνοντας τη μεταφορά τους. Θετικά: Ποικίλα σχέδια και άνετα μαξιλαράκια, ανθεκτική κατασκευή, εργονομική στήριξη, μεστός ήχος σε μεσαία και μπάσα, μακρύτερα καλώδια και πληρέστερα χειριστήρια (σε περίπτωση που συνδυάζονται με hands-free) - ενώ τα Bluetooth μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας έχουν και μεγαλύτερη αυτονομία. Αρνητικά: Τα on-ear ακουστικά είναι μεγαλύτερα (άρα δυσκολότερα στη μεταφορά) και σε περίπτωση που δεν διπλώνουν πρέπει να βρίσκονται συνέχεια στο λαιμό σου ή στην τσάντα σου - με πιθανότητα να ζοριστούν. Είναι ακριβότερα από τα μικρότερα «αδέρφια» τους και τις περισσότερες φορές οι δυνατότητες τους σχετίζονται άμεσα με την τιμή τους, με κάποια από τα high-end μοντέλα να προσφέρονται ακόμα και για Hi-Res (υψηλής πιστότητας) ακροάσεις. Βρες οn-ear ακουστικά, όποια και αν είναι η μουσική της αρεσκείας σου.

    Over-Ear Headphones: Αφέσου στη μαγεία του ήχου

    Τα over-ear είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος ακουστικά, ξεχωρίζουν για την premium ποιότητα ήχου που μπορούν να προσφέρουν και αγκαλιάζουν ολόκληρο το αυτί, απομονώνοντας κάθε ενοχλητικό ήχο. Θετικά: Στιβαρή κατασκευή με μεγάλους οδηγούς (ηχεία) για διαύγεια και λεπτομέρεια στον ήχο - δεν είναι τυχαίο ότι τα δημοφιλέστερων audiophile και gaming headsets ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Διαθέτουν άριστη εργονομία και μεγάλο καλώδιο για απροβλημάτιστες ακροάσεις, πρωτοριακά υλικά και τεχνολογίες ήχου, μέσω των οποίων μπορεί να απομονωθείς ολοκληρωτικά από τον περιβάλλοντα χώρο - με τη βοήθεια εξελιγμένων “noise cancelling” συστημάτων. Αρνητικά: Είναι βαρύτερα, μεγαλύτερα, με αυστηρές γραμμές και σπάνια διπλώνουν, ίσως όχι η καλύτερη επιλογή αν βρίσκεσαι συνεχώς εν κινήσει. Οι τιμές των high-end μοντέλων της κατηγορίας είναι αρκετά τσουχτερές. Γνώρισε τον απόλυτο ήχο μέσα από μία επίλεκτη γκάμα over-ear ακουστικών!

    Gaming Headsets: Take No Prisoners!

    Οι gamers έχουν ξεχωριστές απαιτήσεις, για αυτό και χρειάζονται ξεχωριστά ακουστικά, μέσω των οποίων ακούνε - σε στερεοφωνικό ή πολυκάναλο ήχο - αλλά και συνομιλούν με τους συμπαίκτες, σε multiplayer τίτλους. Έρχονται με αναδιπλούμενο μικρόφωνο, μεγάλο καλώδιο, συστήματα ακύρωσης θορύβου και ανθεκτική και εργονομική σχεδίαση, μιας και χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είσαι gamer; Διάλεξε το απόλυτο headset και παίξε με τις ώρες!

    Μάθε και αυτό!

    Noise Cancelling (Ακύρωση Θορύβου) Σε ενοχλούν οι εξωτερικοί θόρυβοι κατά την ακρόαση της μουσικής σου; Πρέπει να προμηθευτείς ακουστικά τα οποία διαθέτουν σύστημα ακύρωσης θορύβου - ιδανικά για ταξίδια και μετακινήσεις σε θορυβώδη περιβάλλοντα - τα οποία «φιλτράρουν» τους ανεπιθύμητους θορύβους και διαμορφώνουν την ένταση ανάλογα.Sound Isolation (Απομόνωσης Θορύβου) Τα ακουστικά που διαθέτουν αυτήν τη δυνατότητα καλύπτουν εντελώς το αυτί και αποκλείουν με φυσικό τρόπο κάθε εξωτερικό ήχο, όπως οι ωτοασπίδες. Αν προτιμήσεις αυτού του είδους τα ακουστικά για καθημερινή χρήση θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα, γιατί δεν θα αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει γύρω σου. Bluetooth ή καλώδιο; Οι κατασκευαστές έχουν επενδύσει σημαντικά στο τομέα των ασύρματων ακουστικών, προσφέροντας εξαιρετικό ήχο, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και πρωτότυπο design, για αυτό και τα περισσότερα Bluetooth μοντέλα συνδυάζονται ιδανικά με smartphones - λειτουργώντας παράλληλα και ως hands-free. Όμως για απροβλημάτιστη αναπαραγωγή Hi-Res αρχείων, τα ακουστικά με καλώδιο θα βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά.