Αγαπημένη μου τηλεόραση, ή αλλιώς «Ωδή στην TV»

    Έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή μας αν o Philo Farnsworth δεν είχε εφεύρει την τηλεόραση, όταν ήταν μόλις 14 ετών; Ή πόσο αυτή η εφεύρεση έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας, από το μακρινό 1927…

    Plaisio_TV Experts
    Έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή μας αν o Philo Farnsworth δεν είχε εφεύρει την τηλεόραση, όταν ήταν μόλις 14 ετών; Ή πόσο αυτή η εφεύρεση έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας, από το μακρινό 1927 (όταν ολοκληρώθηκε το πρωτότυπο), μέχρι σήμερα; Και τελικά, τι σημαίνει πραγματικά «τηλεόραση»;
    [caption id="attachment_94539" align="aligncenter" width="770"]philo farnsworth_τηλεόραση Philo Farnsworth_Πηγή: britannica.com[/caption] Ας ξεκινήσουμε από το τι λένε τα βιβλία και οι γλωσσολόγοι για την τηλεόραση, ή κοινώς TV – ως άλλο ένα ξενόγλωσσο δάνειο:
    Τηλεόραση (η): 1. το σύνολο των τεχνικών μέσων που επιτρέπουν τη μετάδοση κινούμενων εικόνων και ήχου, με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, 2. συσκευή για τη λήψη των προγραμμάτων της τηλεόρασης· δέκτης.
    Όσο καλός κι αν είναι ο ορισμός της, δεν αποτυπώνει ούτε στο ελάχιστο τον ρόλο που παίζει η τηλεόραση στη ζωή μας. Έτσι, λοιπόν, εμείς αποφασίσαμε να τον φρεσκάρουμε λιγάκι. Ας μην ξεχνάμε πως, πολλοί καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί ολόκληρα singles από αυτή – τσέκαρε μερικά εδώ, όσο διαβάζεις παρακάτω.

    Από την τηλεόραση του τότε...

    τηλεόραση_σεμεδάκιΚατά τους περισσότερους γονείς, η τηλεόραση ήταν ένα «χαζοκούτι», που αν έβλεπες από πολύ κοντά «θα χαλούσες τα μάτια σου». Άααλλο που στο έλεγαν για να καθίσεις στον καναπέ, γιατί τους έκοβες τη θέα. Και τι θέα! Τόσο μαγευτική, που ακόμα και τα έπιπλα του σαλονιού την τηλεόραση κοιτούσαν. Η οποία ήταν στολισμένη με σεμεδάκι. Γιατί οι αγαπημένες μας γιαγιάδες είχαν ήδη ανακαλύψει τη διττή αξία της. Ως τηλεόραση, φυσικά, αλλά και ως ιδιωτική gallery υφαντών. Για ορισμένους - κι εδώ ίσως ταυτιστείς περισσότερο- η τηλεόραση ήταν, είναι και θα είναι ένα φωτεινό νανούρισμα για καληνύχτα, λίγο πριν αποκοιμηθούν στραβά στον καναπέ. Ενώ για άλλους, ο λόγος που έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ειδικά όταν παίζει πρεμιέρα ή βγαίνει καινούργια σειρά που απαιτεί binge-watching. Και φυσικά, ήταν η πηγή του κακού. Κι όταν λέμε «κακού», εννοούμε το all-time-classic παρατσούκλι: τηλεορασάκιας. Αχ και να ήξεραν...

    ...στην τηλεόραση του σήμερα!

    ωδή στην tv_σύγχρονη τηλεόρασηΑχ και να ήξεραν τότε τι συναρπαστικές δυνατότητες έχει η τηλεόραση σήμερα! Πλέον, αυτό το «χαζοκούτι» μόνο χαζό δεν είναι. Αντιθέτως, χάρη στις νέες τεχνολογίες, η τηλεόραση γίνεται smart κι είναι έτοιμη για να σε ξεναγήσει σε έναν απέραντο, συναρπαστικό κόσμο περιεχομένου για κάθε ηλικία. Ξέχνα το πρόγραμμα τηλεόρασης και το teletext. Τώρα, με ένα κουμπί έχεις πρόσβαση σε σειρές, ταινίες, μουσική, παιχνίδια, εφαρμογές και πολλά άλλα. Κι είναι κρίμα κι άδικο να κάνεις zapping στα συμβατικά κανάλια, όταν υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, μέσα από τις μεγαλύτερες streaming πλατφόρμες (Netflix, Disney+, Amazon Prime, κ.ά.). Για να μην αναφερθούμε σε ποιότητα εικόνας & ήχου... HD, Ultra HD, OLED, QLED, 4Κ ή ό,τι Κ σε «καίει» να αποκτήσεις με ένα κλικ στο plaisio.gr (για τώρα, μέχρι τα 8 - προσεχώς τα υπόλοιπα), Dolby Surround κ.ο.κ. Ξέρεις, όλα αυτά που δεν ξέρεις στην ουσία, αλλά μπορούμε να σου εξηγήσουμε αναλυτικά και βιωματικά, σε ένα Experience Point σε οποιοδήποτε κατάστημα Πλαίσιο!
    Τηλεόραση_Πλαίσιο Exprerience Point
    Ακόμα και το τηλεκοντρόλ -ο ακρογωνιαίος λίθος της τηλεοπτικής σου εμπειρίας και ο No. 1 λόγος τσακωμού- έχει εξελιχθεί για να σου προσφέρει ακόμα περισσότερα. Σήμερα, όλη η δύναμη της τηλεόρασης είναι στο χέρι σου, ή ακόμα και στη φωνή σου, χάρη στον voice assistant! Ένα πάτημα ή ένα "Hey Google" είναι παραπάνω από αρκετά. Απευθείας, η τηλεόρασή σου σε ακούει και σου προβάλει ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Extra bonus; Δε θα παραπονιέται πια το μικρότερο παιδί της οικογένειας, που σήκωνες συχνά για να αλλάξει κανάλι. Ούτε θα χρειαστεί να κοπανήσεις την τηλεόραση για να φτιάξεις το σήμα ή να την «ξεκολλήσεις» απ' τα «χιόνια». Πρώτον - γιατί δεν κάνει πια, αφού η τελευταία λέξη της τεχνολογίας έβαλε το χεράκι της. Προηγμένοι επεξεργαστές νέας γενιάς και το πλέον πρόσφατο λογισμικό είναι ενσωματωμένα στη συσκευή σου, εξασφαλίζοντάς σου μια άψογη κινηματογραφική εμπειρία. Δεύτερον και κυριότερον - γιατί η συγκεκριμένη μέθοδος επισκευής είναι αρκετά διφορούμενη και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι λειτουργεί. Ειδικά οι Plaisio TV Experts διαφωνούν καθέτως. Αυτό δεν είναι λύση. Plaisio_TV Experts Λύση είναι να περάσεις μια βόλτα από το Πλαίσιο. Η ομάδα μας θα αναλάβει για εσένα την τηλεόρασή σου, με μοναδικές υπηρεσίες από 19,90€. Από την εγκατάστασή της σε έπιπλο ή τον τοίχο και τον συντονισμό των καναλιών, μέχρι την επίδειξη των smart λειτουργιών της και τον πλήρη έλεγχο ή την κάλυψη του κόστους επισκευής της σε περίπτωση τεχνικού θέματος. Έτσι, απαλλαγμένος από αυτό το άγχος, μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ και να διαλέξεις ταινία με την ησυχία σου, όσο τσιμπολογάς τα popcorn!
    Θες κι εσύ να αλλάξεις τον ρόλο που παίζει η τηλεόραση στη ζωή σου; Σταμάτα το zapping κι έλα σε ένα Experience Point στα καταστήματα Πλαίσιο, για μια προσωπική ξενάγηση στον πλούσιο κόσμο της! Ανακάλυψε όλες τις δυνατότητες της τηλεόρασής σου και πώς θα τις εκμεταλλευτείς στο έπακρο, παρέα με τους Plaisio Experts. Σε περιμένουμε!