7 tips για τις πιο Instagram -ικές, καλοκαιρινές φωτογραφίες!

    Πόσες φορές σε έχεις πιάσει να «ζηλεύεις» κάποιο Instagram feed για τις τέλειες φωτογραφίες του; Να φανταστούμε... Λογικά θα είναι πολλές! Τι λες λοιπόν τώρα, που είναι καλοκαίρι, να προσπαθήσεις να…

    Vintage,Suitcase,,Hipster,Hat,,Photo,Camera,And,Passport,On,Wooden

    Πόσες φορές σε έχεις πιάσει να «ζηλεύεις» κάποιο Instagram feed για τις τέλειες φωτογραφίες του;

    Να φανταστούμε... Λογικά θα είναι πολλές! Τι λες λοιπόν τώρα, που είναι καλοκαίρι, να προσπαθήσεις να κάνεις level up το προφίλ σου στο Instagram, με τις τέλειες φωτογραφίες σου;

    Γιατί τώρα;

    Γιατί βγαίνεις έξω συχνότερα. Συνήθως πας για καφέ σε δημοφιλείς ταράτσες, σε κήπους και πλατείες. Ή για μπάνιο σε κοντινές/μακρινές παραλίες. Γιατί ταξιδεύεις συχνότερα. Σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι, θα οργανώσεις κάποια εκδρομή. Έστω και μονοήμερη! Γιατί πλησιάζουν οι διακοπές σου. Θα πας σε εξωτικά -ή και κοσμοπολίτικα- μέρη, θα δεις πολύ πράσινο και θα επισκεφτείς γραφικά χωριά. Και δεκάδες ακόμα γιατί... που αν συνεχίσουμε να τα παραθέτουμε, θα γράψουμε σελίιιιιιιιιδες!

    φωτογραφίες για το Instagram

    Τώρα λοιπόν, που σε πείσαμε με λογικά επιχειρήματα να ξεκινήσεις τα καλοκαιρινά photoshoots... Πάμε να δούμε 7 tips, για να πετύχεις τα πιο ζηλευτά «κλικ»!

     #01 Ποιο είναι το #location σου;

    Εμπνεύσου. Πάρε ιδέες. Κάνε μία μικρή έρευνα στο Instagram το hashtag του location στο οποίο θες να τραβήξεις φώτο και... «ψαχούλεψε»! Θα δεις διάφορα shots από άλλους, που σίγουρα θα σου δώσουν κάποια ιδέα για το φόντο και την πόζα σου!

    #02 Βρες τους κατάλληλους «συμμάχους»

    Δεν χρειάζεσαι κάποιον «τρελό» εξοπλισμό, για να βγάλεις καλές φωτογραφίες για τα social media. Συνήθως ο φακός που έχει το κινητό σου ή μία κάμερα είναι αρκετά για τις λήψεις σου. ΑΛΛΑ! Το ring light θα κάνει το πορτρέτο σου πιο εντυπωσιακό. Με το τρίποδο οι λήψεις σου θα είναι πιο σταθερές. Με το selfie stick θα φαίνεται στο κάδρο όλη η παρέα. Και με μία αδιάβροχη universal θήκη ή με αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή, θα μπορείς να παίρνεις ακόμα και… υποβρύχιες πόζες!

    #03 Κάνε τις σωστές ρυθμίσεις

    Και ένα πιο εξειδικευμένο tip για όσους έχουν δει «ζεστά» το θέμα. Απενεργοποίησε τις αυτόματες ρυθμίσεις στην κάμερα του κινητού. Είναι πολύ καλύτερα, να χειρίζεσαι χειροκίνητα τις ρυθμίσεις ανάλογα με τον υπάρχοντα φωτισμό και το κάδρο. «Παίξε» με τις αντιθέσεις και τις λειτουργίες και σιγά-σιγά θα βρεις αυτές που σου ταιριάζουν περισσότερο. Αν δεν έχεις υπομονή μ’ αυτά… no worries.  Ξέχνα το #03 και προχώρησε κατευθείαν στο #04.

    #04 Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα props

    Μπες στο σωστό το mood. Είσαι παραλία; Χρησιμοποίησε ως prop κάποιο φουσκωτό, το design-άτο καλοκαιρινό ποτήρι σου ή τη στιλάτη πετσέτα θαλάσσης σου. Ταξιδεύεις; Βάλε στο πλάνο τη βαλίτσα και το μαξιλάρι ταξιδίου. Αράζεις στο μπαλκόνι; Μία κούπα και ένα αρωματικό κερί είναι ό,τι πρέπει. Έχε στο νου σου, ότι τα props είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, που δίνουν χρώμα και ύφος σε κάθε φωτογραφία!

    #05 Οι φώτο οι καλές βγαίνουν τις ώρες τις «χρυσές»!

    Τη φράση: «Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες» την έχεις ακουστά; Έεεεε... όταν μιλάμε για φωτογραφίες με φυσικό φως, ισχύει λέξη προς λέξη! Ας πούμε, εάν πας να βγάλεις φωτογραφία το μεσημέρι, όπου το φως είναι κάθετο, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Να βρεις τη σωστή γωνία και να τραβάς από σκιερό μέρος. Έτσι, θα αποτρέψεις την αποτύπωση ανεπιθύμητων σκιών στην εικόνα και λήψεις που είναι ξεθωριασμένες. Το βράδυ πάλι, που ο φωτισμός είναι περιορισμένος, πρέπει να έχεις κάνει «διατριβή», για να βγάλεις καλές φωτογραφίες. Πρέπει να στέκεσαι μακριά από τοίχο, για να μη δημιουργούνται έντονες σκιάσεις και να ρυθμίζεις το flash βάσει του φωτισμού του χώρου. Όμως! Λίγο μετά την ανατολή του ήλιου και λίγο πριν τη δύση έχουμε το golden hour... κατά το οποίο το φως είναι ιδανικό για φωτογράφηση. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν, είναι η ώρα που πρέπει να βγάλεις άπειρες φωτογραφίες!

    #06 Have fun!

    Πόζαρε. Τράβηξε πολλές φωτογραφίες. Αστείες, αυθόρμητες, σοβαρές. Το κυριότερο για να βγει μία φωτογραφία καλή... είναι να το ζεις! Ανεξάρτητα από το εάν θα την ανεβάσεις στα social ή όχι. Εξάλλου ο κυριότερος λόγος που τραβάς φωτογραφίες είναι για να αποτυπώσεις μία στιγμή που περνάς καλά και θες να θυμάσαι για πάντα!

    #07 Λίγο edit... δεν είναι κακό!

    Υπάρχουν επί πληρωμή και free εφαρμογές τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιείς, για να κάνεις ακόμα καλύτερες τις φωτογραφίες. Επεξεργάσου τα χρώματα. Τη φωτεινότητα και τις αντιθέσεις. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις, είναι να επεξεργάζεσαι πάνω-κάτω όλες τις φωτογραφίες σου με τον ίδιο τρόπο. Έτσι ώστε όταν κάποιος κοιτάει το feed στο προφίλ σου, να βλέπει μία ωραία, ομοιόμορφη ροή.

    Μία σύνοψη λοιπόν! Κάνε την έρευνά σου, για να βρεις το concept της φωτογραφίας που θες και προετοίμασε τον εξοπλισμό και τα props σου. Βρες το κατάλληλο φως και κάνε τις ανάλογες ρυθμίσεις στη συσκευή σου. Βγάλε αρκετό υλικό, να έχεις να διαλέξεις τις καλύτερες για το Instagram. Επεξεργάσου τόσο-όσο τις φωτογραφίες, απλά για να τις αναδείξεις. Και πάνω από όλα, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία... Διασκέδασε!