Plaisio Blog

Samsung CES 2020: Eπαναπροσδιορίζοντας το κόνσεπτ του ψυγείου!

Hμέρες δόξας διανύει το κόνσεπτ του Smart Home στην CES 2020 και το Las Vegas, με τις εταιρείες να έχουν βάλει πλέον στο παιχνίδι και την Τεχνητή Νοημοσύνη! 

Αποτελώντας τη φυσική εξέλιξη των – απλών – διασυνδεδεμένων συσκευών, οι έξυπνες συσκευές έρχονται να αλλάξουν ουσιωδώς την καθημερινότητα και τις ζωές των καταναλωτών, απλοποιώντας διάφορες πτυχές της καθημερινότητας τους με τη βοήθεια της συλλογής δεδομένων και των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης!

Αυτό ακριβώς κάνει και το νέο Family Hub που παρουσίασε η Samsung. Μπορεί ένα ψυγείο να μην είναι εξίσου θελκτικό με ένα λιλιπούτειο smartphone ή μία κρυστάλλινη τηλεόραση, ωστόσο οι λειτουργίες του είναι πραγματικά απίθανες, μοιάζοντας να έχει έρθει… απ’ ευθείας από το μέλλον!

Η καινούρια έκδοση του Family Hub λοιπόν έρχεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ολόκληρης της οικογένειας.

Το ψυγείο είναι εξοπλισμένο με κάμερες, οι οποίες με τη σειρά τους πλαισιώνονται από τεχνολογία AI. Έτσι, είναι σε θέση να εντοπίζει προϊόντα που είτε εξαντλήθηκαν, είτε δεν προστέθηκαν μετά τα εβδομαδιαία ψώνια, ενημερώνοντας καταλλήλως. Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να εισάγουν τις προτιμήσεις και τα διατροφικά τους προφίλ, βάσει των οποίων το ψυγείο μπορεί να τους προτείνει γεύματα και να δημιουργήσει προγράμματα, κομμένα και ραμμένα στα γούστα τους.

Η Samsung έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο Quick Plan, κάτι που είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι: με μία μας κίνηση, το ψυγείο μας προσέφερε τις προτάσεις του για τα φαγητά της εβδομάδας σε χρόνο-μηδέν!

Όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της κορεατικής εταιρείας, η λειτουργία αυτή βασίζεται στην τεχνολογία Whisk, η οποία πέραν των προτάσεων που κάνει, υπολογίζει και τα υλικά που θα χρειαστούν, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα έχει το τραπέζι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις συνταγές στις οποίες έχει καταλήξει ο χρήστης!

Η οθόνη στο ένα από τα δύο φύλλα του Family Hub παραμένει φυσικά η ατραξιόν του ψυγείου, μόνο που και αυτή έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να προβάλλουν πλέον βίντεο (εκτός από εικόνες), τη στιγμή που το SmartView εμφανίζει περιεχόμενο από συνδεδεμένες τηλεοράσεις και mobile συσκευές της Samsung. Επιπρόσθετα, μέσα από το Family Hub είναι δυνατός ο έλεγχος περισσότερων από 1.000 συμβατών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας SmartThings, συμπεριλαμβανομένων θερμοστατών, καμερών ασφαλείας και φωτισμού.

H Samsung, ωστόσο, δεν έμεινε στο Family Hub σε ό,τι αφορά τις λευκές συσκευές, καθώς ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η σειρά αρθρωτών ψυγείων Cube με τα τρία της μοντέλα –Beer, Wine και Beauty.

Με όμορφα χρώματα και μοντέρνο design, μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Το δε ψυγείο BESPOKE έρχεται να χαρίσει στυλ σε κάθε κουζίνα με την εντυπωσιακή του παρουσία, που του επιτρέπει να περνά απαρατήρητο, καθώς ενσωματώνεται στα έπιπλά της.

Αρκετά χρήσιμο βρήκαμε και το Portable Slim Double Induction, μία συσκευή εφοδιασμένη με δύο επαγωγικές εστίες. Ο προσεγμένος και μίνιμαλ σχεδιασμός τού  του επιτρέπει να τοποθετηθεί στο τραπέζι, συμβάλλοντας έτσι στην παρασκευή του φαγητού.

Κάθε εστία διαθέτει εννέα διαφορετικά επίπεδα ισχύος, καλύπτοντας έτσι κάθε ανάγκη και έχοντας τη δυνατότητα να λειτουργήσει τόσο αυτόνομα (για κατσαρόλες ή τηγάνια) όσο και συνδυαστικά, επιτρέποντας το μαγείρεμα σε μεγαλύτερα σκεύη.

Οι οικιακές συσκευές της Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στην τρέχουσα χρονιά!

Avatar

Β. Ορφανίδης

Techie | Cinephile | Avid Gamer | Star Wars Fan | Whovian | Photographer | Coffee Addict | Biker