Μάθε τα πάντα για τα νέα Huawei P40 Series

    Η πολυαναμενόμενη σειρά P40 της Huawei ανακοινώθηκε εχθές, με ένα online event εξαιτίας της πανδημίας και εκεί αποκαλύφθηκαν τρία νέα smartphones με εντυπωσιακές κάμερες, επιδόσεις, δυνατότητα…

    huawei-appgallery
    Η πολυαναμενόμενη σειρά P40 της Huawei ανακοινώθηκε εχθές, με ένα online event εξαιτίας της πανδημίας και εκεί αποκαλύφθηκαν τρία νέα smartphones με εντυπωσιακές κάμερες, επιδόσεις, δυνατότητα σύνδεσης σε 5G δίκτυα και αντί υπηρεσιών και εφαρμογών Google με το AppGallery. https://www.youtube.com/watch?v=eo78Pe_q3B8

    Huawei P40 Pro+

    Στην κορυφή της σειράς το νέο Huawei P40 Pro+ το οποίο έρχεται με πενταπλό κύριο σύστημα κάμερας. Η κύρια κάμερα έρχεται με αισθητήρα στα 50MP διάφραγμα f/1.9 και Optical Image Stabilization (OIS). Η δεύτερη κάμερα της διάταξης έρχεται με αισθητήρα 40MP φακό υπέρ-ευρυγώνιο με διάφραγμα f/1.8. Το σύστημα διαθέτει επιπλέον ένα τηλεφακό με αισθητήρα των 8MP με 10x οπτικό zoom και περισκοπική κατασκευή με διάφραγμα f/4.4 και OIS, έναν δεύτερο τηλεφακό με αισθητήρα των 8MP και 3x οπτικό zoom με διάφραγμα f/2.4 και OIS καθώς τέλος μία κάμερα 3D ToF. Στην εμπρός πλευρά δεσπόζει μια οθόνη 6,58” με πάνελ OLED η οποία προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 90Hz και έρχεται με ανάλυση 2.640x1.200 pixels, ενώ στην επάνω αριστερή γωνία με punch hole υπάρχει η selfie κάμερα με τον αισθητήρα των 32MP και συνοδευτικά έναν επιπλέον αισθητήρα ToF. Στην καρδιά του χτυπά ο πανίσχυρος Kirin 990 5G, ένας 8-πύρηνος επεξεργαστής κατασκευασμένος στα 7nm ο οποίος ενσωματώνει τη GPU Mali-G76. Συνοδεύεται από 8GB μνήμης RAM, ενώ έχει αποθηκευτικό χώρο 512GB. Η μπαταρία του P40 Pro+ έρχεται με χωρητικότητα 4.200mAh, ενώ υποστηρίζει ταχυφόρτιση στα 40W αλλά και ασύρματη γρήγορη φόρτιση στα 27W. Το P40 Pro+ θα το δούμε σε δύο αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο χρώματα, το Ceramic Black και το Ceramic White, δύο premium χρώματα όπως ανέφερε εχθές ο CEO του consumer business unit της Huawei, Richard Yu.  

    Huawei P40 Pro

    Η σημαντικότερη διαφορά του P40 Pro από το μεγάλο του αδελφό P40 Pro+ είναι το σύστημα της κάμερας. Στο P40 Pro έχουμε ένα τετραπλό σύστημα κάμερας με την κύρια κάμερα και εδώ να έρχεται με τον αισθητήρα των 50MP και διάφραγμα f/1.9. Η δεύτερη κάμερα του συστήματος έρχεται με αισθητήρα 40MP με υπέρ-ευρυγώνιο φακό με διάφραγμα f/1.8, ενώ υπάρχει επιπλέον ένας τηλεφακός με αισθητήρα 12MP και δυνατότητα για οπτικό zoom έως 5x. Η τέταρτη κάμερα του συστήματος είναι ένας αισθητήρας 3D depth sensing. Η χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου είναι 256GB, ενώ τα άλλα χαρακτηριστικά είναι ίδια με το P40 Pro+, ενώ στην περίπτωση του θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο, λευκό, ασημί και χρυσό.  

    Huawei P40

    Εδώ, στο βασικό μοντέλο από τις τρεις ναυαρχίδες που ανακοίνωσε εχθές η Huawei, έχουμε στην πίσω πλευρά τριπλό σύστημα κάμερας με την κύρια κάμερα και εδώ να έχει αισθητήρα των 50MP με διάφραγμα f/1.9. Η δεύτερη κάμερα του συστήματος έρχεται με αισθητήρα 16MP, διαθέτει υπέρ-ευρυγώνιο φακό και διάφραγμα f/2.2, ενώ η τρίτη κάμερα έρχεται με αισθητήρα 8MP και τηλεφακό ο οποίος προσφέρει οπτικό zoom έως και 3x με διάφραγμα f/2.4 και OIS. Στο Huawei P40 η οθόνη είναι μικρότερη από τα άλλα δύο μοντέλα και έχει διαγώνιο 6,1", ενώ λόγο μικρότερου μεγέθους είναι μικρότερη και η μπαταρία του η οποία έχει ονομαστική χωρητικότητα 3.800mAh.  

    Χωρίς Google Play με Huawei AppGallery

    Η σημαντικότερη ίσως διαφορά που φέρνουν τα νέα Huawei smartphones για τον απλό χρήστη σε επίπεδο λογισμικού είναι η απουσία Google Services και εφαρμογών με σημαντικότερη ίσως αυτών την απουσία του Google Play, του καταστήματος εφαρμογών της Google. Αυτό σημαίνει ότι στα νέα Huawei smartphones δεν θα βρούμε εφαρμογές όπως το Google Maps, το YouTube (θυγατρική της Google), το GMail και ότι άλλο αφορά τη Google. H απουσία του Google Play από την άλλη, είναι πιθανόν η σημαντικότερη έλλειψη αυτή τη στιγμή μιας και στην παρούσα στιγμή μεταφράζεται σε άγνωστη διαθεσιμότητα για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Μαζί βέβαια έρχεται το Huawei AppGallery, το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών που εξελίσσει η Κινέζικη εταιρεία, πυρετωδώς θα σημειώσουμε τους τελευταίους μήνες. Εκεί υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας όλοι, εφαρμογές με τους developers των οποίων η Huawei έχει έρθει σε συμφωνία και αυτές έχουν μεταφερθεί στο AppGallery. Παρόλα αυτά σε πρώτη φάση και μέχρι να εμπλουτιστεί το AppGallery δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα βρούμε όλες τις αγαπημένες εφαρμογές, κάτι που αναμένεται σταδιακά να αλλάζει το επόμενο διάστημα και όσο αυτό εμπλουτίζεται με νέες εφαρμογές, όπως έχει υποσχεθεί άλλωστε η Huawei.